Header Ads

ΦΙΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ φ.1718

 

Φιλικό τεστ πριν τις κρίσιμες μάχες για την Εθνική

    


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει (11/11, 16:45) την Κύπρο σε φιλική αναμέτρηση, λίγες μέρες πριν τα καθοριστικά ματς για το Nations League Πρόβα τζενεράλε με την Κύπρο είχε χθες (11/11, 16.45) στη Ριζούπολη η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοξένησε στο γήπεδο του Απόλλωνα την αντίστοιχη της Κύπρου, σε μια φιλική αναμέτρηση όπου ο Φαν Σιπ είχε την ευκαιρία για δοκιμές σε πρόσωπα και διατάξεις. Γενικά, αναμένεται να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα.

Το φιλικό με την Κύπρο αποτέλεσε τεστ για την «γαλανόλευκη» λίγες μέρες πριν τις δύο καθοριστικές μάχες για το Nations League. Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μολδαβία (15/11, 21:45) και εντός έδρας την Σλοβενία (18/11, 21:45), δύο ματς που θα κρίνουν και την θέση της Ελλάδας στον όμιλο της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά, συμπεριλήφθηκαν στην «γαλανόλευκη» αποστολή οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Γιώργος Γιακουμάκης, ενώ απουσίασαν φυσικά οι θετικοί στον κορωνοϊό Σβάρνας, Μπακάκης, Μάνταλος αλλά και ο τραυματίας Γιαννούλης. Να σημειωθεί, πως στην προπόνηση της Δευτέρας υπήρξε ένα απρόοπτο με τον Γιώργο Μασούρα, που αποχώρησε με ενοχλήσεις.

Η αποστολή της Εθνικής: Τερματοφύλακες: Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός) Αμυντικοί: Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι), Γιάννης Μιχαηλίδης (ΠΑΟΚ), Λάζαρος Ρότα (Φορτούνα Σιτάρντ), Χάρης Μαυρίας (Ομόνοια), Βασίλης Λαμπρόπουλος (Μπόχουμ), Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Γιώργος Κυριακόπουλος (Σασσουόλο), Παντελής Χατζηδιάκος (Αλκμααρ)

Μέσοι: Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Πέλκας (Φενερμπαχτσέ), Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ), Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Τάσος Μπακασέτας (Αλάνιασπορ), Δημήτρης Λημνιός (Κολωνία)

Επιθετικοί: Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ), Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο) in.gr

in.gr 10 Νοεμβρίου 2020






Ελλάδα - Κύπρος 2-1: Καλή για ένα ημίχρονο, άνοιξαν λογαριασμό οι Τζόλης - Γιακουμάκης

    


Επιμέλεια: Νίκος Συριώδης Δημοσίευση: 11 Νοε 2020 18:37

Με τους Τζόλη και Γιακουμάκη να σημειώνουν το παρθενικό τους γαλανόλευκο γκολ, η Εθνική νίκησε 2-1 την Κύπρο σε φιλικό στη Ριζούπολη. Κρατάει την εικόνα του πρώτου μέρους ο Φαν Σιπ. Την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου κρατάει ο Τζον Φαν Σιπ στο φιλικό της Εθνικής με την Κύπρο στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επικείμενα ματς με Μολδαβία (15/11) και Σλοβενία (18/11) για το Nations League. Η γαλανόλευκη επικράτησε με 2-1, με τους Τζόλη και Γιακουμάκη να πετυχαίνουν το παρθενικό τους γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μάλιστα, για τον φορ της Φένλο ήταν το ντεμπούτο του, όπως και για τον Χατζηγιοβάνη.

ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ 4-3-3 ΑΠΟ ΦΑΝ ΣΙΠ

Με 4-3-3 και αρκετά νέα πρόσωπα επέλεξε να κατεβάσει την Εθνική ο Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην... άκρη το 4-2-3-1, με το οποίο παρατάσσει συνήθως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι Χατζηγιοβάνης και Γιακουμάκης πήραν το βάπτισμα του πυρός, οι Φορτούνης και Τσιμίκας επέστρεψαν στην ενδεκάδα, ο Μιχαηλίδης και ο Τζόλης επίσης επιλέχθηκαν στο αρχικό σχήμα από τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος ήθελε να δοκιμάσει πρόσωπα και πράγματα σε αυτό το φιλικό. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου τον δικαίωσε, διότι η ομάδα έβγαλε πράγματα στο χορτάρι και πέρα από τα δυο γκολ που πέτυχε, είχε και άλλες καλές στιγμές.

ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΖΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά, με διάθεση να πιέσει από νωρίς και κατάφερε να βρει γκολ μόλις στο 8' με τον Τζόλη, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την γαλανόλευκη φανέλα. Ο Φορτούνης βρήκε τον Γιακουμάκη, ο Δημητρίου απέκρουσε το σουτ του επιθετικού της Φένλο, αλλά ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ από κοντά πήρε το "ριμπάουντ" και με πλασέ έκανε το 1-0.

Η γαλανόλευκη δεν έριξε στροφές συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ήθελε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Στο 15' ο Γιακουμάκης έκανε κακή κεφαλιά σε εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, αλλά δυο λεπτά βρήκε πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Εθνική στο ντεμπούτο του. Ο φορ της Φένλο κατέβασε υπέροχα τη μπάλα μετά το γέμισμα του Κουρμπέλη και από κοντά με το δεξί έγραψε το 2-0. Ονειρεμένο ξεκίνημα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Από τα μισά του πρώτου μέρους και ως το φινάλε του ημιχρόνου οι Κύπριοι ισορρόπησαν, προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν την εστία του Μπάρκα, με την Εθνική μας στο ίδιο διάστημα να έχει 2-3 καλές ευκαιρίες ακόμα, χωρίς όμως να αλλάζει το αποτέλεσμα.

ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πέντε αλλαγές έκανε η Εθνική μας με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Λυκογιάννης αντί του Τσιμίκα, ο Λαμπρόπουλος αντί του Ζέκα, ο Λημνιός αντί του Τζόλη, ο Πέλκας αντί του Μπακασέτα και ο Μπουχαλάκης αντί του Φορτούνη. Το γεγονός ότι η Εθνική άλλαξε τα 5/11 της ενδεκάδας της χάλασε τη χημεία που υπήρχε, με αποτέλεσμα η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου να μην είναι η ίδια όπως στο πρώτο.

Οι διεθνείς μας βρήκαν λίγες καλές στιγμές, με τον Φαν Σιπ να ξεκουράζει παίκτες που "τράβηξαν" στο πρώτο μέρος και είχαν πολύ καλή εικόνα. Προφανώς για να τους έχει φρέσκους για τα επίσημα ματς. Άλλωστε, είχε δει αυτά που ήθελε και προτίμησε να δώσει χρόνο σε άλλα παιδιά. Πάντως, οι Γιακουμάκης και Χατζηγιοβάνης που έκαναν ντεμπούτο, έβγαλαν όλο το 90λεπτο.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ

Στον αντίποδα, η Κύπρος είχε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο μέρος και ευτύχησε να πετύχει γκολ αρκετά νωρίς στο β' μέρος με τον Ηλία, ο οποίος στο 58' πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα, του τσίμπησε τη μπάλα και σκόραρε. Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν και δεύτερο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ, με την Εθνική μας να έχει και δοκάρι με τον Κουρμπέλη στο 67'. Πλέον, η Ελλάδα κοιτάζει τα δυο ματς που έπονται, κυνηγώντας δυο νίκες για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό της στη League C του Nations League.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Ριζούπολη (Αθήνα)

Ελλάδα: Μπάρκας, Μαυρίας (68' Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46' Λυκογιάννης), Ζέκα (46' Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46' Πέλκας), Φορτούνης (46' Μπουχαλάκης), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46' Λημνιός), Γιακουμάκης.

Κύπρος: Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Χ.Σιέλης, Ν. Ιωάννου, Κατελάρης, Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς, Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία.

ΓΚΟΛ: 8' Τζόλης, 17' Γιακουμάκης - 58' Ηλία

Κίτρινες: 24' Ιωάννου, 72' Μπουχαλάκης

ΠΗΓΗ: SPORT24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια