Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1718

 

Σειρά συναντήσεων με υπουργούς είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

   

Σειρά συναντήσεων είχε στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο περιφερειάρχης συζήτησε ζητήματα θεσμικής φύσεως που αφορούν την Περιφέρεια, ενημερώνοντας παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για τον ορισμό μόνιμων προϊσταμένων και γενικών διευθυντών στις υπηρεσίες της.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη με τον οποίο συζήτησε σειρά σοβαρών αναπτυξιακών ζητημάτων για την Περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση απασχόλησαν θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο, όπως και άλλα ζητήματα.

Ακόμα, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση και με τον νέο γενικό γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Ορέστη Καβαλάκη. Σε αυτή συζητήθηκαν τα ζητήματα κατασκευής ή ανακατασκευής των Διοικητηρίων στις 4 από τις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου -εκτός από αυτό της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, καθώς το έργο για την βελτίωση του ενεργειακού του αποτυπώματος χρηματοδοτείται από διεθνές πρόγραμμα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζήτησε με τον υπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό, αλλά και τον γ.γ. ΣΔΙΤ την χρηματο-οικονομική διάσταση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα η σχετική σύμβαση






ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΙΑΤΟ

  


Κόρινθος 06-11-2020

Με μεγάλη επιτυχία και πληρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Πρόληψης κ Εγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας στο δεύτερο Δήμο εκ των έξι του Νομού Κορινθίας, στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας και ο Δήμος Σικυωνίων σε συνέχεια, είναι έτοιμοι για την έναρξη του προγράμματος στο Δήμο Σικυωνίων αμέσως μετά τη δεύτερη διακοπή λόγω κορονωιού. Χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής δήλωσε πως «με κοινωνική ευαισθησία και τη βεβαιότητα πως ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου θα συνεχίζουμε μέχρις ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου» σε όλο το εύρος του νομού μας. Η πρόληψη σώζει ζωές».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






Αυτοψίες του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στα Αθίκια

  

Οι παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν στο δημοτικό γήπεδο Αθικίων - έδρα του Τενεάτη, στο οποίο αθλούνται 100 περίπου παιδιά - συζητήθηκαν κατά την επιτόπια επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τάσο Μαρίνο και τον πρόεδρο του Τενεάτη Σωτήρη Οικονόμου.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον χλοοτάπητα, τα αποδυτήρια και τις κερκίδες, με τον Τ. Γκιολή να δεσμεύεται ότι θα επισκεφθεί και πάλι τον εν λόγω χώρο μαζι με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Ματζούνη.

Εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επισκέφθηκε και τις περιοχές των Αθικίων όπου υλοποιούνται εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.






Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή του κόμβου Αθικίων

  

Κόρινθος 12-112020

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή του κόμβου Αθικίων, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας κ. Νίκο Λούτα επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών, καθώς και από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Τάσο Μαρίνο.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε μετά από σχετική εντολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος διαπιστώνοντας την επικινδυνότητα του σημείου ζήτησε να ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή κόμβου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Σε δήλωση προέβη η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα μετά την συμφωνία με την 4η Μεραρχία Στρατού για την συντήρηση 40 μνημείων της Πελοποννήσου. Η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πετύχαμε συμφωνία με την 4η Μεραρχία Στρατού για τη συντήρηση 40 εμβληματικών μνημείων στην Πελοπόννησο, με επιχορήγηση της περιφέρειας, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Αμυνας.

Η αρχή θα γίνει από την Κορινθία και τα Δερβενάκια όπου βρίσκεται το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στη σύμβαση θα μετέχει και ο Δήμος Κορινθίων στον οποίο ανήκει το μνημείο.

Είναι μια συνάντηση πρωτοβουλία που υλοποιούμε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την προετοιμασία αυτών των μνημείων για τις εκδηλώσεις του 2021. Συνεχίζουμε!»





ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΡΚΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΥΛΟΣ»

  

Στα εγκαίνια της στέγης του μορφωτικού μουσικού συλλόγου «Αυλός» βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Στις δηλώσεις της η κα Κόρκα ανέφερε τα ακόλουθα:

«Βρίσκομαι με μεγάλη χαρά στα εγκαίνια της νέας στέγης του μορφωτικού μουσικού συλλόγου «Αυλός», ενός βραβευμένου συλλόγου που με συνεχείς δράσεις αναδεικνύει τη μουσική μας παράδοση. Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στη νέα πρόεδρο του συλλόγου, Μαίρη Νικολοπούλου και στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Αναμένουμε με ενθουσιασμό τις δράσεις τους και θα είμαστε αρωγοί.»




  



Δεν υπάρχουν σχόλια