Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1718

 

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Το «ευχαριστώ» των Δημάρχων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης στον Χρίστο Δήμα

  


Η πρωτοβουλία που ανέλαβε πρόσφατα ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας για την ενίσχυση δέκα μικρών σχολικών μονάδων της Κορινθίας με ηλεκτρονικό εξοπλισμό σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Σχολεία που πραγματικά είχαν ανάγκη, ενισχύθηκαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προβολικά μηχανήματα και εκτυπωτές που χρειάζονται για τις ανάγκες των μαθητών. Τον εξοπλισμό παρέδωσε στα σχολεία ο ίδιος ο υφυπουργός μαζί με τους συνεργάτες του.

Παρόντες όμως ήταν, στα σχολεία των περιοχών τους, και τρεις Δήμαρχοι. Στα σχολεία των Αγίων Θεοδώρων, κατά την παράδοση του εξοπλισμού, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ράτης οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Χρίστο Δήμα για την πρωτοβουλία του.

Στα σχολεία του Καμαρίου και του Δερβενίου, κατά την παράδοση του εξοπλισμού, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος τον οποίο μάλιστα ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε μαζί με τον Χρίστο Δήμα να μεταφέρουν τις κούτες με τον εξοπλισμό στα σχολεία. Ο Βλάσης Τσιώτος δήλωσε: «Με χαρά υποδεχτήκαμε στον Δήμο μας τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Καινοτομίας κ. Χρίστο Δήμα. Η προσφορά ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και προβολικών συστημάτων στα Δημοτικά σχολεία Καμαρίου και Δερβενίου αποτελεί μια πρακτική βοήθεια για τις συγκεκριμένες σχολικές δομές , μα πάνω από όλα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών δομών, σε ένα περιβάλλον το οποίο απαιτεί την ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Στο σχολείο της Γκούρας, κατά την παράδοση του εξοπλισμού, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Τσιόγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής και οι πρόεδροι όλων των τοπικών κοινοτήτων του Φενεού. Όλοι ευχαρίστησαν τον Χρίστο Δήμα τόσο για τον εξοπλισμό όσο και για τη συνολικότερη βοήθεια που έχει προσφέρει προκειμένου το Γυμνάσιο – Λύκειο της περιοχής να λειτουργεί σωστά. Επίσης σε κάποια από τα σχολεία έδωσαν το «παρών» και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης του Νομού μας. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ντρίμερης ανέφερε: « Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε υπουργέ για την πρωτοβουλία σας. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύονται τα σχολεία μας σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία». Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ασβεστόπουλος επίσης ευχαρίστησε τον Χρίστο Δήμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με σύνεση, ταπεινότητα, ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα και στα μεγάλα και στα μικρά. Ευχαριστούμε».





Ο Σύλλογος Γονέων Φενεού ευχαριστεί τον Χρίστο Δήμα

  


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Γκούρας ευχαριστεί τον υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξε προκειμένου το σχολείο μας να στελεχωθεί νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά με καθηγητές και να λειτουργήσει με πληρότητα σε όλα τα βασικά μαθήματα. Επίσης ευχαριστούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κ. Δημήτρη Ασβεστόπουλο. Να σημειωθεί ότι το σχολείο μας εξυπηρετεί μαθητές από 10 χωριά και οικισμούς της περιοχής του Φενεού, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες λόγω της γεωγραφίας της περιοχής και η σωστή λειτουργία της σχολικής μονάδας αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την παραμονή και δραστηριοποίηση οικογενειών στην περιοχή.

Επιπλέον ευχαριστούμε τον κ. Δήμα που παρέδωσε στο σχολείο μας ένα προβολικό μηχάνημα το οποίο ήταν απαραίτητο για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Γκούρας


Δεν υπάρχουν σχόλια