Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1712

 

Με τους εκπαιδευτές οδηγών συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

  

Με τα σωματεία εκπαιδευτών οδηγών της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, οι εκπαιδευτές ζήτησαν να υπάρχει ενιαίο χρονοδιάγραμμα σε όλες τις Π.Ε. ως προς τον χρόνο παράδοση δικαιολογητικών, αποφάσεων κλπ, τόνισαν την αναγκαιότητα αναβάθμισης των αιθουσών εξετάσεων, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσαν σχετικά με συγκεκριμένα προβλήματα στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών.

“Πράγματι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και η δέσμευσή μου είναι ότι θα ασχοληθώ προσωπικά, ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει βελτιωθεί η κατάσταση” δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

“Θα αντιμετωπίσω όλα τα περιστατικά που ενδεχομένως γνωρίζουν αυτοί και γνωρίζω κι εγώ, όσον αφορά συγκεκριμένες Διευθύνσεις. Κι αυτό θα το πράξω με οποιοδήποτε κόστος”.



Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία για τα έργα ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής της ανατολικής Κορινθίας

  

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η ανάθεση των εργασιών για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης, από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, περιοχής της ανατολικής Κορινθίας, έργο για το οποίο -σε πρώτη φάση- διατίθεται πίστωση 3,2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη εργασίας που συγκλήθηκε υπό τον περειφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Κόρινθο σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε πάνω από δυόμιση ώρες.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων θα γίνει ανάθεση εργασιών στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής στην ανατολική Κορινθία. Μάλιστα, στη σύσκεψη καθορίστηκε ότι πίστωση 2 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθεί για αντιπλημμυρικά έργα -καθαρισμούς και τεχνικά- και το υπόλοιπο 1.200.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης οδικών υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

“Επιδιώκουμε εκπτώσεις γύρω στο 30%, οι πιστώσεις από τις οποίες θα διατεθούν επίσης στην πυρόπληκτη περιοχή” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι υπήρξε δέσμευση από την Περιφέρεια να διατεθεί πίστωση μέχρι και 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Κορινθίων, για την αποκατάσταση βασικών δρόμων του αγροτικού οδικού δικτύου του.

Στην σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, αυτοδιοικητικοί από τον Δήμο Κορινθίων, υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας και του δήμου της πρωτεύουσας και εκπρόσωποι των εργολάβων της Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, αλλά και με ντόπιο αρχιτέκτονα ο οποίος έχει προσφερθεί να εκπονήσει δωρεάν μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου θέας προς την διώρυγα, στον Ισθμό.



Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο
 
  

Θεσμικά ζητήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Σημειώνεται ότι ο Π. Νίκας είναι πρόεδρος στην Επιτροπής Θεσμών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων ότι ότι από το υπουργείο ήδη έχει δρομολογηθεί το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρξουν μόνιμοι διευθυντές και τμηματάρχες.




“Είναι λυπηρό όταν κάποιοι για οποιονδήποτε λόγο κλείνουν τα σχολεία” σημειώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

  

Ερωτώμενος σχετικά με το κύμα καταλήψεων σε σχολεία που εκδηλώνεται και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Θλίβομαι με τις καταλήψεις που γίνονται στα δημόσια σχολεία και δηλώνω ότι είμαι δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που θέλουν ανοιχτά τα σχολεία, γιατί είναι οπωσδήποτε λυπηρό όταν για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι τα κλείνουν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι υποκινητές και ποιοι επιδιώκουν οφέλη κάθε είδους από αυτή την ιστορία.

Προσωπικά, θα κάνω ως περιφερειάρχης ό,τι μπορώ για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Παρακαλώ όμως τα σχολεία να είναι ανοιχτά, καθώς τα ανοιχτά δημόσια σχολεία θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά φτωχών οικογενειών, τα οποία δεν έχουν δυνατότητες να λάβουν γνώσεις από κάπου αλλού. Καλώ δε, όλους όσοι έχουν θέση ευθύνης στην κοινωνία να τοποθετηθούν ευθέως απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, που έχει καταντήσει να είναι μια κακοφορμισμένη πληγή για το εκπαιδευτικό σύστημα και για την κοινωνία μας”.





ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΙΤ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  


Κόρινθος 28-09-2020 
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρέδωσε στον κ. Μπάκουλη Κυριάκο, μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου ΤΑΞΙ Πελοποννήσου και μέλος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας ΤΑΞΙ, 425 κιτ προστασίας υγειονομικού υλικού αυτοκινητιστών από τον κορωνοϊό, για τις ανάγκες τις ΠΕ Κορινθίας. 

Ενέργεια στα πλαίσια των συντονισμένων προσπαθειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των σωματείων για την σωστή προστασία των μελών, μαθητών και πολιτών εν γένει.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    
Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ.: 167904/25-09-2020 Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν: Τη νύχτα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ηπειρος.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ (26-09-2020):

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.

γ. Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Κατόπιν τούτου, εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή σε όλους τους πολίτες, να ακολουθούν τα μέτρα και τις υποδείξεις των αρμοδίων εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομικής Διεύθυνσης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από πτώσεις αντικειμένων που δύναται να προκαλέσουν τραυματισμούς. Επιπρόσθετα, οι πολίτες πρέπει να μην υποτιμήσουν την ένταση, την έκταση και την σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων και πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Τέλος, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www. civilprotection.gr) προκειμένου να ενημερώνονται για τα μέτρα προφύλαξης καθώς επίσης και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www. emy.gr) προκειμένου να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία καιρικών συνθηκών.





Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης Για συκοφαντική δυσφήμιση από Περιφερειακό Σύμβουλο

  

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» κ. Πέτρος Τατούλης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης κατά του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νικολάου Γόντικα, για τις συκοφαντικές και προσβλητικές δηλώσεις του, κατά την ομιλία του στην 11η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο κ. Γόντικας θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης να καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτει και να αποδείξει ότι ο Πέτρος Τατούλης και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, όπως χαρακτηριστικά είπε «διοικούσε με κοριούς». Θα ακολουθήσει σχετική αγωγή.

Για τις δηλώσεις του κ. Γόντικα σχετικά με δήθεν «ιδιωτικά συμφωνητικά» που υπογράφουν πολιτικά στελέχη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με συγκεκριμένο εργολάβο, οι οποίες είναι επίσης ψευδείς, συκοφαντικές και δυσφημιστικές θα κατατεθούν αντίστοιχες μηνυτήριες αναφορές.





Δεν υπάρχουν σχόλια