Header Ads

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ; φ.1712

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΛΙΔΑ ; (Σεπτέμβριος 2020)


Όταν οι πόλεμοι κυριαρχούν στη Γη, όταν βόμβες πέφτουν κι επικρατεί παντού δυστυχία… 
Όταν ο φτωχός φωνάζει πεινώ, όταν ο Ήλιος χάνεται στον καπνό… 
Υπάρχει ελπίδα ;

  


Οι πλούσιοι της Γης συμπεριφέρονται χωρίς συμπόνοια για τους φτωχούς. Μίσος παντού. Οι νέοι άδειοι, χωρίς να έχουν ζωή…

Υπάρχει ελπίδα στον κόσμο αυτό ; Ας σφίξουμε όλοι τα χέρια και να περπατήσουμε σ’ ένα δρόμο κοινό, γιατί υπάρχει ελπίδα. Ο Χριστός κι Παναγιά μας !

Απέραντη αρετή, αγάπη στο Θεό και τους ανθρώπους. Η κάθε ψυχή είναι αϊτός που ο Θεός την όπλισε να ποθεί ουράνιες χάρες. Κάτω από τα απλωμένα χέρια της Παναγιάς νιώθουμε ασφάλεια, δύναμη και όπως λέει ο σοφός μας ο λαός, η πίστη μετακινεί βουνά. Αυτό χρειάζεται. Να πιστέψουμε και να μετακινήσουμε τα εμπόδια, τα βουνά που έχουμε μπροστά μας.

Μπροστά στο Χριστό και την Παναγία γονατίζουμε και ανακουφίζεται το βάρος της ψυχής μας. Ζητάμε από το Χριστό να δώσει αγάπη και ειρήνη.

Υπάρχει αγαπητοί μου φίλοι ελπίδα, όταν μια ώρα, μια στιγμή, που ξεπερνάει τα χρονικά όρια και παίρνει διαστάσεις αιωνιότητας, αντιλαμβανόμαστε την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο. Είναι η στιγμή της μετάνοιας. Αντί επιλόγου από το μεγάλο Κωστή Παλαμά : « Η λειτουργία δεν τέλειωσε, Γνώμες, καρδιές, όσοι Ελληνες, και μέσα στην κοιλάδα του δάκρυου εδώ, κι αντρειεύοντας από μια πίστη, Ελλάδα!

Κράχτε, στο νου ριζώστε τη με το Σταυρό, με δόρυ, Σοφία, Μητέρα, Κόρη, Παντάνασσα, Αθηνά.

Γνώμες, καρδιές, όσοι Ελληνες, ό,τι είστε, μην ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί»

Ευγενία Γ.Μαρσέλη Αρχαία Φενεός Κορινθίας





Δεν υπάρχουν σχόλια