Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1711

 


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η Ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας!..

Έχουμε και άλλη φορά επικαλεστεί στο πρωτοσέλιδο άρθρο μας τη φράση, που ελέχθη από τον Ιστορικό και Συγγραφέα του Πελοποννησιακού Πολέμου, Θουκυδίδη (460 -394 π.Χ., “Οι καιροί ου μενετοί...”. Μετά από 2.500 περίπου χρόνια παραμένει επίκαιρη για τη σημερινή Έλληνική πραγματικότητα. Ολοι οι Έλληνες πολίτες το κατανοούν αυτό, ως αναγκαίο, γιατί δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος. Οι ευκαιρίες για Έθνική Ομοψυχία έρχονται και παρέρχονται ανεκμετάλλευτες. Έιδικά αυτή την τρέχουσα χρονική περίοδο ό,που όλα γύρο μας έχουν πάρει τον κατήφορο, η Έλλάδα έχει ανάγκη εκτός από την παραπάνω ενότητα και από την παρουσία Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, που να εμπνέει εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας.

Τα παλαιότερα χρόνια, οι πολίτες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στις Αρχές κυρίως στις δομές της Έκκλησίας, των Ένόπλων Δυνάμεων και της Δικαιοσύνης γι΄ αυτό και τις κατέτασαν στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ειδικότερα μετά τη μεταπολίτευση της δεκαετίας του “70”, με τη σύμπραξη των ΜΜΈ και αιχμή του δόρατος την τηλεόραση, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Οι Πολιτικοί και η Πολιτική ευθυνόμενοι για τα δεινά της Έλληνικής Κοινωνίας έχουν χάσει την ανοχή των Πολιτών. Η λειψανδρία Πιστών Ηγετών στις Έλληνοχριστιανικές Αρχές και Παραδόσεις είναι φανερή. Το επικρατούν “Σύστημα” σήμερα τείνει να διαβρώσει ακόμα και τους άλλους δύο πυλώνες της Πατρίδας μας, που ακόμα στέκουν σε κάποιο επίπεδο ανοχής.

Ο κομματισμός και η “καχυποψία” των Πολιτικών έναντι των Στρατιωτικών, έχει οδηγήσει τα στελέχη των Ένόπλων Δυνάμεων στο όριο αντοχής τους από τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που έχουν πάρει οι Κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμη βάση Έθνικής Παρακαταθήκης στην “Ψυχοσύνθεση του Στρατιωτικού” προσωπικού όλων των βαθμίδων. Υπάρχει Έλπίδα στο βάθος γιατί υπεράνω όλων βάζει την Πατρίδα. Δυστυχώς, από την άλλη πλευρά όπως φαίνεται, η σημερινή διοικούσα Έλληνική Έκκλησία μετατρέπεται ημέρα με την ημέρα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε κατασταλτικό και υποτακτικό φορέα έναντι όσων τολμούν να αμφισβητήσουν δημόσια την θρησκευτική Πίστη και να αντιταχθούν στην λαίλαπα του Οικουμενισμού.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις και αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές με πρόσφατα γεγονότα τη σιωπηρή συνενοχή σε νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή την εποχή η Έκκλησία οφείλει να είναι στο πλευρό του χειμαζόμενου Χριστεπώνυμου πλήθους, των Μοναχών και Ιερέων, που διώκονται και σφαγιάζονται από τα όργανα του διαβόλου. Δεν είδαμε καταγγελίες για τις καταστροφές και βανδαλισμούς Ι.Ναών, ούτε για τα θρησκευτικά βιβλία των Σχολείων, ούτε διεθνή καταγγελία για τις τρομοκρατικές καταστροφές Χριστιανικών Έκκλησιών , που συμβαίνουν παντού.

Τα ό,σα θλιβερά διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην Έλληνική Ορθόδοξη Έκκλησία, με τα μέτρα που επιβάλλονται για την Πανδημία και τις Τραπεζικές συναλλαγές δεν έχουν ανάγκη από Ηγεσίες, που “στρουθοκαμηλίζουν” ανεχόμενες τη σχεδιαζόμενη διάλυση του Έλληνικού κράτους και την υποδούλωση του ανθρώπινου γένους. Έχουν οπωσδήποτε όμως ανάγκη από έναν οδηγό Αρχιποιμενάρχη έτοιμο να ενημερώσει, να στηρίξει, να αγωνιστεί, να ηγηθεί και να θυσιαστεί στην ανάγκη για το Ποίμνιό του, την Πίστη του και την Πατρίδα!...

« Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια