Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1710

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Θα πέσουμε στην παγίδα της κυρίας Μέρκελ και Σία;


Οι σκεπτόμενοι΄ ’Ελληνες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τους τελευταίους μήνες μίαν ενορχηστρωμένη έκρυθμη κατάσταση που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους και έχει ως μόνιμη επωδό την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Και αν αυτό θα επρόκειτο να προέρχεται από ορκισμένους εχθρούς τύπου τουρκίας, θα περνούσε απαρατήρητο ή τουλάχιστον με κάποια σχετική αδιαφορία, ως αναμενόμενο. Εδώ όμως μιλάμε για συγχορδία πιέσεων σε επίπεδο κυβερνήσεων από συμμάχους και εταίρους στο ΝΑΤΟ και την ΕυρωπαΪκή Ένωση με πρωτοστάτη την κα Μέρκελ της τουρκόφιλης Γερμανίας.

Είναι αυταπόδεικτο και δεν σηκώνει καμία αμφιβολία το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι «καλοθελητές» μιλάνε για ειρηνική συνύπαρξη και συμφωνία προς αποφυγή τυχόν χρήση όπλων μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας – Τουρκίας, κλείνοντας το μάτι προς το «αρπακτικό», που εποφθαλμιά Ελληνική Κυριαρχία με ακύρωση του διεθνούς δικαίου. Γερμανία και ισλαμικές χώρες που προήλθαν και εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σέρνουν σε επώδυνο συμβιβασμό την Κυβέρνηση της Ελλάδας, όπως είχαν κάποιοι άλλοι δώσει εντολή στην Κυβέρνηση Τσίπρα για τη Μακεδονία. 

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποτελεί και αυτός μέρος του «Συστήματος», που διαφεντεύει τον Πλανήτη Γη. Έχει όμως οικογενειακή παράδοση τέτοια που είναι δύσκολο να προδώσει αναίσχυντα, όπως έκαναν άλλοι προγενέστεροι στη θέση του, τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας. Έχει χειριστεί και εξακολουθεί να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα μέχρις σήμερα πολύ καλύτερα και Εθνικά. Ισχύει εαυτόν το γνωστό « Προ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστο» Υπάρχουν « κόκκινες γραμμές « που τήρησε και ο αείμνηστος πατέρας του, ενώ δεν παύει να δηλώνει σε όλους τους τόνους πως θα συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν η Τουρκία αποσύρει τα γεωτρύπανα και τον στόλο της με την πολεμική αεροπορία, αλλά και υπό έναν όρο. Η συζήτηση δεν θα επεκταθείς πλέον των θαλάσσιων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας. 

Αυτά έχει δηλώσει κατ΄εξακολούθηση και δεν επιτρέπεται να παρεκλίνει. Ο Έλληνα Πρωθυπουργός διακρίνεται για την ευρυμάθειά του και την ευφυία του. Δεν διαβλέπει πως Δεν βλέπει όμως ότι Γερμανοί και Ευρωπαίοι μας σέρνουν σε επώδυνο συμβιβασμό πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε Θα πέσει στην παγίδα της κυρίας Μέρκελ και Σία;





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Μπροστά στην κάμερα και στο μικρόφωνο...


Η Τηλεόραση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με κάθε επιφύλαξη το μικρόφωνο και η τηλεοπτική κάμερα. Ό,τι πεις, καλό, στραβό, ανάποδο, αλήθεια ή ψέμα, θα αποτυπωθεί στην οθόνη χωρίς φτιασίδια, αν δεν υποστεί προηγουμένως μοντάζ. Αυτό βεβαίως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει, αν η εκπομπή είναι ζωντανή. Από την τηλεοπτική πείρα που κατέχω – ήμουν από τους πρώτους, που έκανα απ΄ ευθείας αναμετάδοση σε τηλεοπτικό Σταθμό της Κορινθίας – έχω συμπεράνει πως με την τηλεόραση υπάρχει περίπτωση να πάθεις την ασθένεια της τηλεολαγνείας. Αυτό το παθαίνουν οι επιρρεπείς προς επίδειξη και οι ασήμαντοι, που τους δίνεται η ευκαιρία να φανούν διαφορετικοί από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Είναι αυτοί που πάσχουν από το Σύνδρομο της αυτοπροβολής.

Αυτή η τάση των ανθρώπων να θέλουν να επιδειχθούν αντί να είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, τους οδηγεί πολλές φορές σε ακατάσχετη φλυαρία, την οποία δεν έχουν την ευχέρεια να αντιληφθούν ή να διορθώσουν. Όταν πάει κάποιος να κάνει οποιεσδήποτε προσωπικές δηλώσεις οφείλει να είναι μελετημένος και ιδιαίτερα να μην παρασυρθεί σε αντιδεοντολογική υστερία. Αυτό παθαίνουν οι παραθυράκιδες στους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, που λένε ό,τι τους κατέβει, αρκεί να τους δείχνει η κάμερα. 

Παρακολουθούσα για λίγο κάποιο βράδυ σε ένα Περιφερειακό Κανάλι το δελτίο ειδήσεων, στο οποίο η παρουσιάστρια είχε έναν φιλοξενούμενο, ο οποίος είναι εκπρόσωπος σε Επαγγελματικό Σωματείο της περιοχής μας. Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά τη λίγη ώρα που τον άκουσα, έβγαζε έναν “Φιλιππικό λόγο” για την διεθνή κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία είναι επίκαιρη και για την Κορινθία. Αυτή την χρονική περίοδο μάλιστα είναι και ο χρόνος κατά τον οποίον εκπληρώνονται κάποιες προφητείες Αγίων της Χριστιανοσύνης. Τα αναμασημένα μηνύματα του ομιλητή για την κρίση δεν είχαν τελειωμό, αφού μερικές προτάσεις αναιρούσαν προηγούμενες.. Αντί δηλαδή, ως αρμόδιος και ενδιαφερόμενος να προβάλλει τις κομματικές του θέσεις, ποίος ξέρει γιατί, με τον τρόπο του έβγαζε χολή και κατηγορούσε συνεχώς την ελληνική πλευρά. 

Δεν ήταν ποιοτική η περίπτωση και άλλαξα Κανάλι με το εξής ερώτημα. Πως γίνεται και μερικοί εκλεγμένοι επαγγελματίες, δεν μπορούν να δουν τι επιτάσσει το γενικότερο συμφέρον του τόπου; Γιατί προτάσσουν οτιδήποτε άλλο κάνοντας κακό αντί καλού, χάρη της επιδειξιομανίας;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Πού μας πάνε με την Τουρκία;


Αναρωτιώνται οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους τι συνέβη και φτάσαμε σε αυτήν την υποβάθμιση της ζωής μας και ποίος φταίει γι αυτή την ατομική, οικογενειακή και Εθνική κατρακύλα; Το σχέδιο, που μας αφορούσε ήταν γνωστό, εκτός από τους σχεδιαστές αυτής της καταισχύνης και τα μίσθαρνα όργανά τους κυρίως πολιτικούς, σε μία μερίδα σκεπτομένων συμπολιτών μας. Όταν στη μεγάλη «Αλλαγή» της συμφοράς από τη μικρή μας εφημερίδα διαλαλούσαμε την υπονόμευση και τα δάνεια που χρέωναν και τα τρισέγγονά μας, κάποιοι επώνυμοι συμπολίτες μας έριχναν λάσπη στον ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τα γνωστά όπλα των λεγομένων «Προοδευτικών» περί ακροδεξιού, εθνικιστή και τα συναφή. Όταν ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να ακολουθήσει τις εντολές και κατήγγειλε τους δανεισμούς ότι μας οδηγούσαν σε δύσκολα οικονομικά μονοπάτια, επανήλθαν οι «πρόθυμοι» της Αλλαγής και ένας ένας παρήλασαν από το Μαξίμου με ελάχιστες εξαιρέσεις οι εκτελεστές του προγράμματος.

Διαβάστε τα στοιχεία που μας δίνει Κίμωνας Χαραλάμπους στο el.gr : Την μεγαλύτερη μείωση πλούτου παρουσιάζει η χώρα μας τη δεκαετία 2007-2017, μετά την κομμουνιστική Βενεζουέλα! Τι σημαίνει αυτό; Ποια οικονομική πολιτική εφαρμόζεται τελικά εδώ την τελευταία δεκαετία στην πράξη; Δεξιά; Καπιταλιστική; Φιλελεύθερη; Ή μήπως αριστερόστροφη; Σε αυτό απαντά η έκθεση της εταιρείας ερευνών New World Wealth σε συνεργασία με την Visual Capitalist. Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί την Έκθεση μέσα σε μια δεκαετία, η κομμουνιστική Βενεζουέλα έχασε το 48% του πλούτου της, ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην δεύτερη θέση της λίστας με απώλειες 37%, με εμφανή διαφορά από τους υπόλοιπους. Πως; Μα μέσω της αύξησης των φόρων και της συνεχώς αυξανόμενης επιβολής χαρατσιών, η οποία σ΄εκείνη τη φάση γνώριζε πρωτοφανή έξαρση. Είχε προηγηθεί ο «εικονικός» πλουτισμός μέσω των δανείων από το 1981.

Επιχειρήσεις κλείνουν, σπίτια κατάσχονται, ο πλούτος συγκεντρώνεται στο Κράτος και από εκεί στο Υπερταμείο των δανειστών, ενώ αυξάνονται τα επιδόματα φτώχειας και εξάρτησης από την όποια εξουσία. Ιδού, όπου ποσοστό απώλειας (-) ανά χώρα μεταξύ των ετών 2007- 2017: Βενεζουέλα 48%, Ελλάδα 37%, Ιταλία 19%, Ισπανία 19%, Νορβηγία 17%, Πορτογαλία 13%, Ολλανδία 12%, Γαλλία 11%, Φιλανδία 11% και Αίγυπτος 11% . Φυσικά φρόντισε ο Τσίπρας να μας βάλλει στη μέγγενη επί 99 χρόνια οικονομικής υποτέλειας, ο άθεος, άπατρις, που συνέχισε μέχρι την πτώση της δικομματικής του Κυβέρνησης, αφού ξεπούλησε το Μακεδονικό Ζήτημα στους σφετεριστές και πλαστογράφους της Ιστορίας. Να περιμένουμε και συνέχεια; Θεός φυλάξει!.. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας… 





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Πριν επιβάλουν τον νέο τρόπο ζωής, θα καταργήσουν τον παλιό;


24 Αυγούστου, 2020 el.gr: Είναι πρακτικά αδύνατον να αλλάξεις τον τρόπο ζωής ενός ολόκληρου πλανήτη αντικαθιστώντας τον με ένα νέο. Για να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς επαναστατικές αντιδράσεις, πρέπει να γίνει κάτι το συνταρακτικό όπως ένας παγκόσμιος πόλεμος. Επειδή οι κυβερνώντες τις κυβερνήσεις των λαών, δεν έχουν χρόνο για ένα 3ο παγκόσμιο πόλεμο και μία 3η πλήρη ανοικοδόμηση του πλανήτη, φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσουν την κηρυχθείσα πανδημία του κορωνοϊού, σκεπτόμενοι ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού, καλού βέβαια για αυτούς.

Το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας θυμίζει παγκόσμιο πόλεμο χωρίς καταστροφή των υποδομών. Θυμίζει το σχέδιο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΒΟΥΝΟ, σύμφωνα με το οποίο χωρίς να πέφτουν βόμβες, καταστρέφεις την οικονομία, έχεις μέχρι και νεκρούς, αλλά δεν έχεις συνηθισμένο πόλεμο. Απλά διαλύεις τον παλιό τρόπο ζωής για να επιβάλεις καινούργιο, με νέες συνήθειες και νέες κοινωνικές δομές και σχήματα. Έτσι από ότι φαίνεται, χρησιμοποιούν την πανδημία που κήρυξε ο ΠΟΥ, για να διαλύσουν τον τρόπο ζωής ολόκληρης της ανθρωπότητας, σε κάθε τομέα, σε κάθε επίπεδο, σε κάθε κοινωνικό στρώμα και σε κάθε ταξική διαστρωμάτωση, ώστε μετά να επιβάλουν τον νέο τρόπο ζωής και τις νέες οικονομικές και κοινωνικές δομές που επιθυμούν, όπως είχε πει αν θυμάστε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ της Νέας Τάξης Πραγμάτων όπως ήδη αυτοαποκαλείται. Είχε πει ότι μετά την πανδημία θα πρέπει να αναπτυχθεί η οικονομία, όχι απαραίτητα με το παλιό μοντέλο.

Ταυτόχρονα με την διάλυση της οικονομίας και της ζωής του πλανήτη, θα επιβάλουν και την απόλυτη υπακοή στη νέα γενιά, από τα δημοτικά ακόμη σχολεία και οι πολίτες του μέλλοντος, θα είναι υπάκουα σκυλάκια, που θα εκτελούν τις εντολές των αφεντάδων, όποιες και αν είναι αυτές. Μας έχουν πει ξανά και ξανά και το ξέρετε όλοι, ότι μετά την πανδημία, ότι ξέραμε θα πρέπει να το ξεχάσουμε , γιατί θα πρέπει να ζούμε με νέο τρόπο. Οι υπερβολές και οι παραλογισμοί με τις βίαιες συλλήψεις πολιτών, λόγω μη χρήσης μάσκας για παράδειγμα, οι υπερβολές και οι σουρεαλιστικοί παραλογισμοί των δελτίων ειδήσεων και των “ενημερωτικών” εκπομπών της τηλεόρασης, οι εκφοβισμοί και οι εκβιασμοί “για το καλό μας” για φυλακίσεις και πρόστιμα, ενισχύουν την άποψη, ότι την πανδημία την εκμεταλλεύονται οι αφέντες των λαών για να αλλάξουν έστω και με παράλογες εντολές και απαιτήσεις τον τρόπο που ζούμε. Ας περιμένουμε λίγο χρόνο (πρώτα ο Θεός) και να δούμε τι θα ζούμε τέτοια εποχή… 





Δεν υπάρχουν σχόλια