Header Ads

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ φ.1710

 

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 
ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
 

Με τη βοήθεια των ανθελλήνων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούν να οδηγήσουν την Ελληνική Κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ψευδαίσθηση του αισθήματος « Το δίκαιο είναι με το μέρος του ισχυροτέρου». Ο Τούρκος Υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές έβαλε όλα τα ανύπαρκτα τουρκικά θέματα στο τραπέζι… Την ίδια ώρα, πιέζουν ενορχηστρωμένα τούρκοι κυβερνητικοί παράγοντες με τη φράση της τελευταίας ώρας « Αν επιτεθούμε στα νησιά, δεν σας σώζει τίποτα», παραβλέποντας το κακό τους χάλι της Εθνικής οικονομίας, την έκρυθμη πολιτική και στρατιωτική κατάσταση της χώρας τους , το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις Αντιτουρκικές – Οθωμανικές Συμμαχίες της μέσης Ανατολής και της Γαλλίας της χώρας μας. Τρέμουν το αποτέλεσμα και τις προφητείες ΄΄περί διαλύσεως της σημερνής Τουρκίας΄΄ και προσπαθούν να απαλύνουν τον δικό τους τρόμο…
 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ… 


Τα ζητούν όλα ή τίποτα: Με την στάση των Τούρκων, καμία συνεννόηση δεν μπορεί να γίνει με την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από τα εμπρηστικά λόγια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του. Μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές έβαλε όλα τα ανύπαρκτα τουρκικά θέματα στο τραπέζι.

 
Δήλωσε μεταξύ άλλων: ΕΠΑΦΕΣ: «Οι διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν πριν να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές. Την πολιτική αεροπορία. Τα νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, γεωγραφικούς σχηματισμούς, τα χωρικά ύδατα, όπως και τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης. Υπάρχει και το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών. Το να λέει πως θα πάρουμε ένα από αυτά τα θέματα και θα συνομιλήσουμε, δείχνει πως ή δεν ξέρει το τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές, ή στα υπόλοιπα θέματα δεν θέλει επίλυση καθώς έχει αδύναμα επιχειρήματα».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Oruc Reis, αν η Ελλάδα δεν συρθεί σε διάλογο με τους όρους της Τουρκίας: «H Eλλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί ως ευκαιρία την φάση αυτή. Όπως είπε ο πρόεδρός μας και στην κυρία Μέρκελ. Διατηρούμε τα δικαιώματα μας στις περιοχές που έκανε σεισμικές έρευνες το Oruc Reis. Ας εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία την περίοδο της συντήρησης του πλοίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε κανονικά τη δραστηριότητά μας».

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: «Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα (σ.σ. εννοεί τα ελληνικά) δεν θα έχουν κανένα όφελος! H Ελλάδα πρώτα πρέπει να ανακοινώσει πως δεν αποδέχεται τον χάρτη της Σεβίλλης (σ.σ. ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο, βλ. χάρτη). Όσο παραμένει αυτός ο χάρτης δεν είναι δυνατόν να λύσουμε τα προβλήματα. Σήμερα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές, όμως πως θα λύσουμε τα προβλήματα; H Ελλάδα θα μας πει πως αυτά τα μέρη της ανήκουν και θα μας πει ´´φύγε από εδώ´´. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Όσο υπάρχει ο χάρτης αυτός δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις, αλλά κι αν γίνουν δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».

Πηγή:el.gr 17Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια