Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1709


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Τρίπολη, 5 Σεπτεμβρίου 2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα οχτώ (98) και έ γινε έλεγχος σε οχτακόσια ενενήντα τρία (893) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα οχτώ (658) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα οχτώ (258) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν μανιτάρια ψιλοκυβίνης, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, ηρωίνης, λαθραίος καπνός κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.9.2020 έως και χθες (4.9.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια ενενήντα τρία (893) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια σαράντα έξι (646) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα επτά (247) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα οχτώ (658) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα οχτώ (98) άτομα, από τα οποία πενήντα οχτώ (58) ήταν ημεδαποί και σαράντα (40) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο. Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...


Ανατίναξαν ΑΤΜ τα ξημερώματα σε σούπερ μάρκετ στην Κόρινθο



Έκρηξη σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο σε σούπερ μάρκετ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην οδό Πατρών στην Κόρινθο. Οι άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ και προκάλεσαν έκρηξη. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή, από πληροφορίες με δύο μοτοσυκλέτες. Να σημειωθεί ότι έκρηξη ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Κορίνθου, και έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.



Συνελήφθη 46χρονος με κάνναβη στα Εξαμίλια Κορινθίας

Συνελήφθη, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 46χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.



Εξιχνιάστηκε κλοπή στο Κιάτο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 3.9.2020 στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ αφαιρεθέν αντικείμενο βρέθηκε και αποδόθηκε.



Μοτοσικλετιστής παρέσυρε γυναίκα & την εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου τραυματισμένη στην Κόρινθο

Οδηγός μοτοσυκλέτας παρέσυρε λίγο μετά της 9 το βράδυ του Σαββάτου στην Λεωφόρο Αθηνών στην Κόρινθο στο ύψος του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ μια ηλικιωμένη γυναίκα και την παράτησε στην μέση του δρόμου με σπασμένο πόδι. Η άτυχα γυναίκα που πήγε να διασχίσει κάθετα το δρόμο μάλλον δεν πρόσεξε την διερχόμενη μοτοσυκλέτα με αποτελέσματα να μη προλάβει να περάσει απέναντι και να παρασυρθεί. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου για να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου όπου έχει αρχίσει ήδη την αναζήτησή του ασυνείδητου οδηγού .



Κόρινθος: Σύλληψη για ψευδή κατάθεση και καταγγελία

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορινθίας, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταγγελία. Ειδικότερα, ο 40χρονος, κατήγγειλε ότι κατά την αναχώρηση του από την οικία του, στην Κόρινθο Κορινθίας, τον προσέγγισαν δύο άγνωστοι δράστες που φορούσαν κράνη και με την απειλή όπλου (πιστόλι), τον οδήγησαν στην οικία του και του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ ακολούθως οι δράστες διέφυγαν από το σημείο, επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλη μοτοσικλέτα. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 40χρονος, ουδέποτε «έπεσε» θύμα ληστείας, την οποία «σκηνοθέτησε», με σκοπό να δικαιολογήσει την καθυστέρηση αποπληρωμής οφειλών του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η προανάκριση διενεργείται το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια