Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1708

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με τη Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου



Κόρινθος, 26 Αυγούστου 2020: Με το Δήμαρχο Κορινθίων συναντήθηκε το μεσημέρι στα πλαίσια της περιοδείας της στις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους στην Κορινθία η Υφυπουργός Εργασίας κ.Δόμνα Μιχαηλίδου. Η Υφυπουργός συνομίλησε με τον Δήμαρχο παρουσία συνεργατών τους και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ.Αναστάσιου Γκιολή για ζητήματα που αφορούν τις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς οι οποίοι ξεκινούν την λειτουργία τους την 1η Σεπτεμβρίου, τα ΚΔΑΠ (ο δήμος Κορινθίων θα λειτουργήσει σύντομα 2 Κέντρα σε δημοτικά του σχολεία) αλλά και για την φροντίδα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οι Ρομά, τα άτομα με αναπηρίες, τα εξαρτημένα από ουσίες άτομα. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του προσωπικού στις δομές αυτές, οι αρμοδιότητες, τα κενά και οι ανάγκες.

Ο Δήμαρχος με το πέρας της σύσκεψης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση της κ.Υφυπουργού στα ζητήματα που τέθηκαν.





Απάντηση περί δήθεν καθυστέρησης στις προσλήψεις προσωπικού 8μηνης διάρκειας



Κόρινθος, 19 Αυγούστου 2020: Στις αναφορές περί των θέσεων απασχόλησης σε καθαριότητα και αυτεπιστασία και την δήθεν καθυστέρηση από πλευράς δήμου έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση από πλευράς δήμου στην διαδικασία πρόσληψης εποχικών υπαλλήλων. Ο Δήμος είχε κάθε λόγο οι προσλήψεις να γίνουν πριν το καλοκαίρι που οι ανάγκες σε καθαριότητα και επισκευές είναι αυξημένες.

1/. Η Προκήρυξη 7 θέσεων προσωπικού ΙΔΟΧ για το Τμήμα της Αυτεπιστασίας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μόλις στις 23/7/2020 με το με ΑΠ: 45695.

Μάλιστα από τις αρχικές 7 θέσεις που είχαν ζητηθεί με σχετικό έγγραφο του Δήμου Κορινθίων στις 18.03.2020/ΑΠ 9394, εγκρίθηκαν μόνο 4 από αυτές (σε αριθμό) και η διαδικασία συνεχίζεται.

2/. Η Πρόσληψη 32 θέσεων ΙΔΟΧ για την Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης εστάλη προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από εκεί στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 18/3/2020-ΑΠ: 9395.

Η κατ΄ αρχήν έγκριση του Υπουργείου ήρθε στις 13/5/2020 – ΑΠ: 29063.

Αμέσως ο Δήμος προέβη στην σύνταξη της σχετικής Ανακοίνωσης και έστειλε την Προκήρυξη για έγκριση στο ΑΣΕΠ με το με ΑΠ: 19613 10/7/2020 έγγραφο του, αναμένοντας την έγκρισή της για να προχωρήσει την διαδικασία πρόσληψης.

Συμπερασματικά, από την παράθεση των στοιχείων και των ημερομηνιών αποστολής και λήψης των σχετικών εγγράφων, ΔΕΝ προκύπτει η ολιγωρία ή η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής στις εν λόγω διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, καθώς ενήργησε γρήγορα και σε κάθε περίπτωση εντός μίας περιόδου όπου υπήρχε ήδη σε πλήρη εξέλιξη το 1ο κύμα της πανδημίας στην χώρα και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες άρα και οι υπηρεσίες που θα ενέκριναν τα εν λόγω αιτήματα λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό λόγω αδειών ειδικού σκοπού, κτλ.

Η απασχόληση είναι ένα ζήτημα ιδιαιτέρως ευαίσθητο ειδικά για μια κοινωνία που βάλλεται βάναυσα από την ανεργία και δεν προσφέρεται για κανενός είδους εκμετάλλευση. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί! Η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών είναι ευθύνη όλων μας. Ευθύνη για την οποίαν κρίνεται και θα κριθεί όχι μόνο η Δημοτική Αρχή αλλά και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.





Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Κορινθίων (ΣΒΑΚ) «Σχεδιασμός με τον Δημότη στο επίκεντρο»



Κόρινθος, 26 Αυγούστου 2020: Ο Δήμος Κορινθίων έχοντας θέσει ως στρατηγική κατεύθυνση την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και οδικής ασφάλειας, προωθεί την υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

• Ένα όραμα μακροπρόθεσμο αλλά με σαφές σχέδιο εφαρμογής

• Διεπιστημονική προσέγγιση με συμμετοχή επιστημόνων πολλών ειδικοτήτων

• Προτεραιότητα στον άνθρωπο και όχι στην κυκλοφορία των οχημάτων Βελτίωση της ασφάλειας, της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής

• Ισόρροπη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλων των μέσων μετακίνησης

• Βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της πόλης

• Αξιολόγηση των σημερινών και των μελλοντικών επιδόσεων με τακτική παρακολούθηση

• Βασική αρχή των ΣΒΑΚ είναι η συμμετοχικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατοίκων και επαγγελματιών. Σε αυτά τα πλαίσια και σε συνέχεια της 1ης διαβούλευσης που έγινε στις 31/7/2020, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στη διαδικασία:

• Συμπληρώνοντας τα εξειδικευμένα Ερωτηματολόγια

• Αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας

• Καταθέτοντας τις ιδέες και τις προτάσεις σας για μία καλύτερη και ασφαλέστερη πόλη ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://korinthosmobility. wixsite.com/svak





Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων 27.08.20



Κόρινθος, 28 Αυγούστου 2020: Με 48 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων . Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος απάντησε σε σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τις παρατάξεις του συμβουλίου και συγκεκριμένα:

Διοικητήριο: Καμία θεσμική ή άλλη συζήτηση δεν έχει γίνει με το δήμο Κορινθίων και το Δήμαρχο για το ζήτημα ανέγερσης νέου Διοικητηρίου στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας. Ο Δήμαρχος συμφώνησε να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο τακτικό συμβούλιο.

Πυρόπληκτοι: Ο Δήμος Κορινθίων έχει προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες και επαφές προκειμένου οι περιοχές και οι κάτοικοι που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά να αποζημιωθούν. Ο Δήμος αναμένει την απάντηση και τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου.

Πλατεία Φλοίσβου: Ο Δήμαρχος αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα στην πλατεία Φλοίσβου από βανδαλισμούς και ζημιές που άγνωστοι επισταμένως κάνουν στο συντριβάνι αλλά και σε άλλους χώρους. «Τα επείγοντα θα αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες» ανέφερε ο Δήμαρχος .

Αμόνι: Η περιοχή μέχρι πρότινος ήταν ιδιωτικός συνεταιρισμός και καμία παρέμβαση δεν είχε δικαιοδοσία να κάνει ο Δήμος Κορινθίων. Με την λύση του συνεταιρισμού και την ενσωμάτωση του οικισμού στο δήμου ξεκίνησαν οι ενέργειες καταγραφής και αντιμετώπισης των ζητημάτων. «Βρέθηκα μια ολόκληρη ημέρα στην περιοχή με υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες προκειμένου να δούμε, να καταγράψουμε και να σχεδιάσουμε τις παρεμβάσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της οδοποιίας, της πυροπροστασίας, της καθαριότητας αλλά και της ύδρευσης.

Αντιπλημμυρικά έργα: Η μελέτη που καταρτίστηκε από το Δασαρχείο ύψους 3,5 εκ ευρώ για τα αντιπλημμυρικά των περιοχών που έχουν πληγεί έχει αποσταλεί προς έγκριση στους αρμόδιους φορείς σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του Δασάρχη προς το δήμο. Στο Υπουργείο για χρηματοδότηση έχει επίσης αποσταλεί η μελέτη του Δήμου Κορινθίων, ύψους 1,5 εκ ευρώ.

ΑΟΣΑΚ: Η απρόσκοπτη παροχή ύδατος στις αγροτικές περιοχές είναι έργο και ευθύνη του ΑΟΣΑΚ. Ο Δήμος Κορινθίων έχει εκπρόσωπο στον Οργανισμό ο οποίος μεταφέρει όλα όσα πρέπει.

Έκτακτη ανάγκη: Ο Δήμαρχος Κορινθίων έπραξε το καθήκον του ζητώντας να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύνολο του Δήμου Κορινθίων. Το Υπουργείο έχει τα δικά του κριτήρια και βάσει αυτών επιλέγει τις περιοχές που θα ενταχθούν.

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χιλιομοδίου: Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει από την πλευρά του όλες τις ενέργειες που έπρεπε για την έναρξη λειτουργίας του Κλιμακίου και στο Χιλιομόδι. Άπτεται του αρμόδιου Υπουργείου πλέον.

Σχολεία ΖΕΠ :Ο Δήμαρχος έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας μεταφέροντας την βούληση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία εκπαιδευτικής μονάδας εντός της δομής. Μέχρι και σήμερα τελική απόφαση του Υπουργείου δεν υπάρχει.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων: Εγκρίθηκε η εκπόνηση οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη θέρμανση του ανοιχτού κολυμβητηρίου Κορίνθου. Ο Δήμαρχος σημείωσε πως αποτελεί γενικότερα επιλογή του δήμου η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές με την προώθηση των ενεργειακών κέντρων.

Εγκρίθηκε ποσό ύψους 660 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την προμήθεια τεσσάρων (4) απορριμματοφόρων

Εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για το σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου Κορινθίων

Εγκρίθηκε η αναγκαιότητα μίσθωσης χώρου για την περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων ζώ

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία για τον σύμβουλο Μάριο Ασημακόπουλο τον οποίον διαδέχεται ο κ.Παναγιώτης Σπύρου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κύριο Ασημακόπουλο για την παρουσία και την προσφορά του τον έναν αυτό χρόνο που βρέθηκε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και καλωσόρισε τον κ.Σπύρου.





17 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των δημοτών!



Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού και των οργανωτικών αλλαγών που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της.

Με αυτό τον τρόπο και με την επίτευξη της απομακρυσμένης εξυπηρέτησης, κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των Δημοτών και Επαγγελματιών του Δήμου μας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο σαν αυτή όπου το θέμα της πανδημίας του Covid-19 συνεχίζει να μας απασχολεί έντονα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κορινθίων παρέχει από σήμερα δέκα επτά (17) επιπλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις ήδη υφιστάμενες, μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας «e-Υπηρεσίες» η οποία βρίσκεται εντός της επίσημης ιστοσελίδας του.

Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, είναι οι εξής:

• Χορήγηση Βεβαίωσης Δημοτικής ενημερότητας • Ηλεκτροδότηση ακινήτων (οικίας, επαγγελματικής στέγης, αποθήκης) • Ηλεκτροδότηση ακινήτων (εργοταξιακή παροχή) • Αλλαγή Χρήσης ακινήτου • Αλλαγή ονόματος στον λογαριασμό ακινήτου • Αλλαγή διεύθυνσης ακινήτου • Μείωση Δημοτικών Τελών (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Οικονομικά αδύνατοι δημότες, Άνεργοι, ΑμεΑ, κτλ.) • Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), για ηλεκτροδοτούμενα ή μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα • Κοιμητήρια (Άδεια ευπρεπισμού , μετατροπή και παραχώρηση τάφων) Με την χρήση των κωδικών Τaxisnet και με λίγα μόλις «κλικ» στον υπολογιστή τους, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση που επιθυμούν και να λάβουν απ΄ ευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που θα επιλέξουν, την αντίστοιχη βεβαίωση ή πιστοποιητικό.

Σταδιακά, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Κορινθίων θα ενσωματώνονται όλο και περισσότερες Υπηρεσίες του Δήμου επεκτείνοντας τη δυνατότητα έκδοσης περισσότερων ψηφιακών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.




«ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ» ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ



Υπάρχει η πραγματική πολιτική βούληση από την πλευρά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να κατασκευάσει το νέο Διοικητήριο στη Κόρινθο που θα στεγάσει όλες τις Υπηρεσίες της σε ενιαίο κτίριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη σημαντική μείωση του κόστους από τα σημερινά καταβαλλόμενα ενοίκια; Αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, οφείλει να γνωρίζει από διαδικασίες και να λάβει αποφάσεις με συναίνεση και διάλογο για το καλό της Κορίνθου.

Μία συνάντηση, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, με το Δήμαρχο, αλλά και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σήμερα, καθώς και τους τότε επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και άξιους συμπολίτες μας κ.κ. Κώστα Γιώτη, Χαράλαμπο Κασίμη και Παναγιώτη Λούμπα οι οποίοι πρωτοστάτησαν με την τότε Δημοτική Αρχή στη λήψη της ομόφωνης απόφασης 161/25-4-2007 για χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου στο χώρο του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού αρνούμενοι το χώρο της Ποσειδωνία, σίγουρα θα ήταν σε θετική κατεύθυνση.

Εμείς ως παράταξη εμμένουμε στις απόψεις μας ότι η μόνη λύση είναι το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος. Είμαστε αντίθετοι στο πρώην στρατόπεδο της Ποσειδωνίας. Είναι δεδομένο ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Τζαναβάρα Ποσειδωνίας που πρόσφατα καθαρίστηκε και απομακρύνθηκαν όλα τα μπάζα με ενέργειες της Περιφέρειας και μπράβο τους, είναι χωροθοτημένος από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΦΕΚ 255/ΑΑΠ/5-7-2013) ως ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΝΑΨΥΧΗΣ. Δεν προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Αντίθετα ο χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Άρα είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να γίνει το Διοικητήριο. Σήμερα ήδη εκπονείται η πολεοδομική μελέτη εκ μέρους του Δήμου μας, με την πράξη εφαρμογής της οποίας θα περιέλθει στο Δήμο η μισή έκταση 50% (150 στρέμματα) σύμφωνα με το νόμο 1337/83, όπως έχει τροποποιηθεί. Από την έκταση αυτή ο Δήμος Κορινθίων μπορεί και πρέπει να παραχωρήσει με χρησιδάνειο έκταση 10 στρεμμάτων για την κατασκευή του κτιρίου του Διοικητηρίου. Και όχι μόνο του Διοικητηρίου, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

• Αυτή είναι η σωστή απόφαση για το Διοικητήριο για το καλό όλων (Περιφέρειας, Δήμου, δημοτών, κυκλοφοριακού, εξυπηρέτησης όλων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας). 
• Δε γίνεται ο χώρος του στρατοπέδου να χρησιμοποιείται για άλλες δράσεις (μετανάστες) και να μη δίνεται η χρήση για ανάγκες των Κορινθίων, εκτός και αν υπάρχουν άλλες σκέψεις των Κυβερνητικών παραγόντων που δεν τις γνωρίζουμε εμείς οι Κορίνθιοι. 
• Όσο συζητάμε άλλες λύσεις χάνουμε χρόνο με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα. 
• Ο χώρος της Ποσειδωνίας μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για πολιτιστικές δράσεις και για αναψυχή, όπως ακριβώς προβλέπει το ΓΠΣ. 
• Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Νίκα να κινηθεί για το συμφέρον ΟΛΩΝ.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 19/08/2020






Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων της 27ης Αυγούστου 2020



Με λύπη διαπιστώνω, για πολλοστή φορά, ότι μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Κορινθίων. 

Πιο κάτω δε γίνεται, όπως εξελίσσονται τα πράγματα σου δημιουργείται η εντύπωση ότι στη συνέχεια «το λόγο θα έχουν τα όπλα». Ξεπεσμός; Κατώτεροι των περιστάσεων; 

Σε κάθε περίπτωση το τραγικό της όλης κατάστασης είναι ότι αυτοί που το επιζητούν και το προκαλούν έχουν πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, ακόμα και δήμαρχοι διετέλεσαν. Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι δε μπορούν να διαχειριστούν και να αποδεχτούν την ήττα τους, πέταξαν τις μάσκες που τόσα χρόνια φορούσαν δείχνοντας πλέον το πραγματικό τους πρόσωπο και την ταυτότητά τους. 

 Να τους θυμίσω όμως, αν μπορούν και θέλουν να καταλάβουν, ότι οι δημότες μας εξέλεξαν για να τους υπηρετήσουμε και: 
Να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, 
Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους, 
Να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αναπτυξιακές προτάσεις, 
Να επαναφέρουμε την ευημερία και την πρόοδο απ’ άκρη σ’ άκρη στο Δήμο Κορινθίων. 

 Ο Δήμος Κορινθίων μπορεί και πρέπει να ανέλθει στη θέση που του αρμόζει, αυτό είναι υποχρέωση όλων μας. 

Μία απλή περιήγηση στα τοπικά site μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για το μέγεθος της υποβάθμισης, το βίντεο από τη συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου της 27/08/2020 τα λέει όλα και δεν προσδίδει τιμή σε κανέναν. 

 Οι εικόνες με τις ακραίες και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές δεν επιτρέπονται και πρέπει να εκλείψουν, πρέπει να γίνουν απαγορευτικές σε όσους θέλουν να υπηρετούν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης. Τα συμπεράσματα και οι προβληματισμοί ανήκουν σε όλους μας. 

Γιώργος Μουρούτσος 
Δημοτικός Σύμβουλος ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
Κόρινθος 28/08/2020










ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Μήνυμα Δημάρχου Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση




Λουτράκι, 31 Αυγούστου 2020

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων και να ευχηθώ στις νέες και τους νέους επιστήμονες να διανύσουν μια δημιουργική πορεία στο νέο επίπεδο εκπαίδευσής τους και τη νέα σελίδα της ζωή τους.

Η νέα γενιά αποτελεί την ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου και εμείς ως δημοτική Αρχή θα παραμείνουμε στο πλευρό των νέων διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να στηρίξουμε έμπρακτα την πραγμάτωση των στόχων τους. Παρά τις πρωτόγνωρες για όλους μας υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, με τη μεθοδικότητα, την εργατικότητα και τον ζήλο που επιδείξατε μας κάνατε υπερήφανους.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι οι γονείς και κηδεμόνες που με σθένος και θυσίες στάθηκαν δίπλα στον αγώνα των παιδιών τους, καθώς επίσης, οι εκπαιδευτικοί που συνέδραμαν αποφασιστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας των μαθητών.

Όσα παιδιά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια Σχολή, να γνωρίζουν πως η ζωή δεν τελειώνει με μία αστοχία. Θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις οποίες θα πρέπει να αγωνιστείτε και διεκδικήσετε με θέληση και αποφασιστικότητα.

Εύχομαι καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία σε όλους!

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης 
Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων







ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Η θεατρική παράσταση «Αταίριαστο Ζευγάρι» στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας



Στο πλαίσιο των «Σικυωνίων 2020», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη», παρουσίασε την παράσταση «Αταίριαστο Ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου (ώρα 20:30), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι» ζωντανεύει επί σκηνής τη δημοφιλή κωμωδία του Αμερικανού συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Τερέζας Λουίζου και σκηνικά Ανδρέα Καρβουτζή.

Στην παράσταση, που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, δύο φίλοι από τη Νέα Υόρκη χωρίζουν από τις γυναίκες τους και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν διαπιστώνουν ότι ο ένας είναι αφόρητα ακατάστατος και ο άλλος νοσηρά τακτικός.





Μουσική βραδιά στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας



Στο πλαίσιο των «Σικυωνίων 2020», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη», διοργάνωσε μουσική βραδιά, χθες Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:30), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Η Γιολάντα Λασκαρίδη (τραγούδι) και ο Γιάννης Μπούρας (κιθάρα, τραγούδι), παρουσίασαν επιλεγμένα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου καθώς και διασκευές ρεμπέτικων και λαϊκών κομματιών, κάτω από την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου.

Τα Σικυώνια είναι η θερινή γιορτή πολιτισμού του Δήμου Σικυωνίων που διοργανώνεται από τη «Μηκώνη» και τον Δήμο από το 2010. Περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και στις δύο παραστάσεις με απαραίτητη κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).





ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ



-Αλήθεια πως κατάντησαν, ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και η παρέα του, την πρωτεύουσα της Δυτικής Κορινθίας, το ιστορικό Κιάτο και την ευρύτερη περιοχή.

-Βρομιά παντού –αθίγγανοι [χωρίς ρατσιστική διάθεση] σε πλατείες, αλσύλλια, Σχολεία, παραλίες κ.λ.π. και επικίνδυνα για την προστασία της υγείας των πολιτών αδέσποτα ζώα, που κανένας δεν ενδιαφέρεται για την τύχη τους.

Το Αλσύλλιο στο Κιάτο, έναντι του Σταθμού του ΚΤΕΛ,, μετονομάσθηκε από τους μόνιμους κατοίκους του, λόγω χρησικτησίας, ως Αλσύλλιο-Ξενοδοχείο ΣΥ-ΝΕ-ΣΙ [Τα αρχικά του Συνδυασμού του Σ.Σ.]

-Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν εγκατασταθεί στο αλσύλλιο 30/50 αθίγγανοι, σε [24]ωρη βάση, που μετακινήθηκαν από την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας, ημέρα και νύχτα, και το χρησιμοποιούν ως υπνωτήριο, τουαλέτα, πλυντήριο κ.λ.π. με σοβαρά προβλήματα, πέραν από τις αντιαισθητικές καταστάσεις, για την δημόσια υγεία. -Όλοι οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση, γιατί πέραν των άλλων, σε μια πολύ δύσκολη εποχή οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκύπτουν πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και προστασίας των κατοίκων.

-Ο επικεφαλής και συνολικά όλα τα στελέχη της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, πληρώνονται από το υστέρημα των Δημοτών να τους υπηρετούν και όχι το αντίθετο, να υπηρετούν οι Δημότες τους ανίκανους και αναξιοπαθούντες εκπροσώπους τους.

-Δυστυχώς όμως για τον τόπο μας και τους πολίτες πολλοί από την Δημοτική αρχή και ιδιαίτερα οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας –Περιβάλλοντος δεν είναι μόνο ανίκανοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους αλλά και επικίνδυνοι για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και περιουσίας των πολιτών.

-Οι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες και οι αρμόδιες αρχές έχουν πλέον τον λόγο.

ΚΙΑΤΟ 1- 9 - 2020 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» - 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη του Κιάτου και την ευρύτερη περιοχή έχει φθάσει στο απροχώρητο



-Οι συνεχείς επιθέσεις των αδέσποτων ζώων σε πολίτες, ιδιαίτερα στα παιδιά, και ο ελαφρύς ή σοβαρός τραυματισμός τους είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. -Πρόσφατα, όπως κατήγγειλε συμπολίτης μας, στη πόλη του Κιάτου, αδέσποτα ζώα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά την σύζυγό του. Κατήγγειλαν το γεγονός στις διωκτικές αρχές, για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος στελεχών της Δημοτικής αρχής. -Οι συνεχείς επισκέψεις στο Δημαρχείο των συμπολιτών μας και τα παράπονά τους δεν έχουν πλέον κανένα αντίκρισμα, κανένας δεν τους δίνει σημασία.

-Η μόνη ελπίδα στο σοβαρό αυτό ζήτημα που αφορά αφενός την προστασία και περιποίηση των αδέσποτων ζώων και αφετέρου στην προστασία της υγείας των πολιτών, είναι η ενεργοποίηση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των συλλόγων για την προστασία των αδέσποτων ζώων και η αντίδραση των υγειονομικών και διωκτικών αρχών. Κάθε άλλη ενέργεια, με την πλήρη ανυπαρξία και αδιαφορία της Δημοτικής αρχής, πέφτει στο κενό.

ΚΙΑΤΟ 27- 8 - 2020 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΔ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





Και άλλο ΒΡΑΒΕΙΟ πήρε ο Δήμος Σικυωνίων



-Η εγκατάλειψη της πόλης και της περιοχής από πλευράς καθαριότητας και όχι μόνο, σε όλη της την έκταση. Εστία σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος και ανθυγιεινές καταστάσεις στη πόλη του Κιάτου και σε όλη την έκταση του Δήμου αποτελούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Σικυωνίων. 

-Τα απορριμματοφόρα του Δήμου δεν πλένονται απολυμαίνονται και δεν περιποιούνται με αποτέλεσμα, κατά την διέλευσή τους στην πόλη του Κιάτου και τις Κοινότητες, να αναδίδουν δυσοσμίες.

-Πολίτες του Δήμου κατήγγειλαν ότι τα απορριμματοφόρα κατά την διέλευσή τους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, πέραν από τις δυσοσμίες που αναδίδουν, «ρίχνουν» στους δρόμους τα «στραγγίσματα» των απορριμμάτων και δημιουργούνται εστίες μόλυνσης επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων και των υπαλλήλων του Δήμου που περισυλλέγουν τα απορρίμματα. 

-Οι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες και οι Υγειονομικές αρχές, οφείλουν να αντιδράσουν σ αυτή την άθλια, απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση.

ΚΙΑΤΟ 27- 8 - 2020 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Δημιουργία Δημοτικού Αμαξοστασίου



Σε έναν οργανωμένο και σύγχρονο Δήμο η δημιουργία ενός δημοτικού χώρου ο οποίος θα συγκεντρώνει τον δημοτικό στόλο οχημάτων, θα τον ασφαλίζει από φθορές και κακόβουλες ενέργειες και θα προσφέρει την δυνατότητα ελέγχου και συντήρησης του, αποτελεί μια αυτονόητη αλλά και απαραίτητη υποδομή.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Δήμος μας δεν διέθετε έναν τέτοιο χώρο, με αποτέλεσμα τα δημοτικά οχήματα να σταθμεύουν σε διάφορα σημεία της πόλης απροστάτευτα στις διαθέσεις οποιουδήποτε, προβάλλοντας προς τα έξω μια εικόνα προχειρότητας και εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, θεωρώντας ζωτικής σημασίας για την υπηρεσία καθαριότητας την δημιουργία ενός αμαξοστασίου, προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες και πλέον διαθέτουμε έναν προφυλαγμένο χώρο για τα οχήματα του Δήμου.

Στον χώρο αυτό με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις τις οποίες κάναμε στην δομή της υπηρεσίας είναι δυνατός ο έλεγχος και η συντήρηση των οχημάτων μειώνοντας έτσι τα έξοδα επισκευής, αλλά και κάνοντας πράξη την προστασία τους από εξωτερικούς παράγοντες. Στον ίδιο χώρο επιδιορθώνουμε τους κάδους που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και παραλαμβάνουμε τους 260 νέους κάδους απορριμμάτων που έχουμε προμηθευτεί μέχρι σήμερα, με στόχο τα επόμενα δύο χρόνια να πετύχουμε την αντικατάσταση όλων των παλαιών κάδων του Δήμου μας.

Ο νέος αυτός χώρος στάθμευσης των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου το επόμενο διάστημα πρόκειται να αποκτήσει επιπλέον απαραίτητες υποδομές όπως ράμπα συντήρησης, γραφείο προσωπικού, καθώς και αποδυτήρια προσωπικού. Έτσι θέλουμε να αποδείξουμε έμπρακτα τον σεβασμό και την εκτίμηση στο λειτούργημα της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία ξεπερνώντας πολλές φορές τις δυνάμεις της έχει μεταμορφώσει την εικόνα του Δήμου μας στον τομέα ευθύνης της.

Προχωρούμε οργανωμένα στην δημιουργία υποδομών και την προμήθεια των αναγκαίων μέσων ώστε ο τόπο μας να ανταποκριθεί με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις διαχείρισης του τομέα καθαριότητας. Ενός τομέα ο οποίος αποτελεί τον καθρέφτη της κάθε περιοχής και τον δείκτη της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.





ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΙΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι ένας Δήμος ο οποίος λόγω της μεγάλης του έκτασης ( 412 km2), διαθέτει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο αποτελούμενο από επαρχιακές, δημοτικές, αγροτικές και δασικές οδούς. Η συντήρηση αυτού του δαιδαλώδους δικτύου με τα λιγοστά οικονομικά μέσα (περίπου 300.000 ευρώ), που έχει στην διάθεση της η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι μια τρομερά δύσκολη αποστολή και ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Βασική προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η αποκατάσταση του οδικού δικτύου εντός των οικισμών, βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη των χωριών μας.

Κατά κοινή ομολογία η κεντρική οδική αρτηρία στα Καρυώτικα αποτελούσε έναν από τους πιο προβληματικούς άξονες εντός οικισμού σε ολόκληρο τον Δήμο μας. Αξιοποιώντας χρηματοδοτικούς πόρους της προηγούμενης δημοτικής θητείας, έγκαιρα και αποτελεσματικά κινούμενοι στα όρια των οικονομικών μας δυνατοτήτων, παραδίδουμε ένα ολοκληρωμένο και τεχνικά άρτιο έργο μήκους 1700 μέτρων στη διάθεση της τοπικής κοινότητας. Ένα έργο το οποίο η τοπική κοινωνία διεκδικούσε και περίμενε χρόνια.

Αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά στο σύντομο χρονικό διάστημα της δημοτικής μας θητείας ότι με σωστό σχεδιασμό και αδιάκοπη προσπάθεια μπορούν να ολοκληρωθούν στον χρόνο που απαιτείται με απόλυτη επιτυχία απαραίτητα για τον τόπο μας έργα. Συνεχίζουμε με απόλυτη προσήλωση στον στόχο μας, γνωρίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα αποτελεί για τον Δήμο μας το μοναδικό ζητούμενο αυτήν την εποχή.





Ολοκληρώθηκαν οι Αθλητικές υποδομές στο γήπεδο Ξυλοκάστρου



Ολοκληρώθηκε σήμερα 24/8/2020 η κατασκευή του νέου χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Ξυλοκάστρου. Με μεγάλη ικανοποίηση παραλάβαμε ένα εξαιρετικό από τεχνικής άποψης έργο χρηματοδοτούμενο από την προηγούμενη δημοτική θητεία, το οποίο υλοποιήσαμε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ώστε να είναι στην διάθεση των ομάδων μας πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα είμαστε περήφανοι γιατί με την άοκνη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου μας καταφέρνουμε υλοποιούμε επείγοντα έργα και δράσεις, να διεκδικούμε με επιτυχία απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, να εκπονούμε τις απαραίτητες μελέτες για τα μελλοντικά έργα τα οποία σχεδιάζουμε, αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρώνουμε έγκαιρα και με τον σωστό τρόπο έργα χρηματοδοτούμενα στο παρελθόν τα οποία δεν είχαν υλοποιηθεί. Η επιτυχημένη αυτή παράλληλη διαδικασία αποδεικνύει τον βαθμό ετοιμότητας, διάθεσης, επάρκειας και αποτελεσματικότητας όλων των εμπλεκομένων, επιτρέποντας έτσι την αισιοδοξία για την επίτευξη των αναγκαίων έργων ανάπτυξης του τόπου μας.




Συντήρηση Σχολικών Υποδομών και Παραλιακά πεζοδρόμια Ευρωστίνης



Οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν την τελευταία δεκαετία σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις τους τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι οι δαπάνες οι οποίες αφορούν τις σχολικές υποδομές αποτελούν επένδυση και όχι υποχρέωση, προχωρούμε σε ένα συνολικό πρόγραμμα αποκατάστασης και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας με ιδίους πόρους.

Αρχικά συμβάλαμε προσφέροντας τα χρώματα στην τοπική κοινότητα Λυκοποριάς, ώστε με την αξιέπαινη εθελοντική εργασία εθελοντών της περιοχής να γίνει πραγματικότητα η συντήρηση του μεγαλύτερου μέρους του τοπικού σχολικού συγκροτήματος. Πρόθεσή μας είναι η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε μια συνολική καταγραφή των σχολικών αναγκών σε όλο τον Δήμο και εκπονήσαμε μέσω της τεχνικής μας υπηρεσίας μελέτη προϋπολογισμού σχεδόν 200.000 ευρώ για να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σχολικής μας υποδομής. Η μελέτη αυτή προχωρά άμεσα σε δημοπράτηση ώστε να γίνει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια μια ουσιαστική παρέμβαση στον τομέα αυτό.

Παράλληλα εντοπίζοντας το σημαντικό πρόβλημα έλλειψης λειτουργικών παραλιακών πεζοδρομίων στην παραλιακή Ευρωστίνη, έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα τριετίας, ώστε να αποκτήσει η περιοχή ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο παραλιακών πεζοδρομίων. Η αρχή έγινε με την κατασκευή 1.700 μέτρων πεζοδρομίων στην δυτική Λυκοποριά και αποτελεί δέσμευση μας η ολοκλήρωση της παρέμβασης σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής.





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ : Μεγάλες Μέρες της Νεμέας



Νεμέα : 14-8-2020: Μέσα στην <<ιδιαίτερη >> χρονιά που διανύουμε και κάτω από το φάσμα της πανδημίας οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν. Οι εκδηλώσεις αυτές εδώ και αρκετά χρόνια στην αρχή του τρυγητού δίνουν το <<χρώμα>> και το αποτύπωμα του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις αυτές υπήρχαν πριν από πολλούς , που τώρα προσπαθούν να τις οικειοποιηθούν. 

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ανήκουν στη Νεμέα και όχι σε μια μερίδα ανθρώπων , που αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο. Η δημοτική αρχή είχε όλη τη διάθεση συνεργασίας και αλληλεγγύης με το ΣΟΝ , τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό αλλά και όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κρασιού. Δυστυχώς , όμως , συγκεκριμένα οινοποιεία ( επειδή προφανώς έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν ) θεώρησαν εαυτούς <<Νεμεάρχες>> και λειτούργησαν μεμονωμένα ανακοινώνοντας <<ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2020>>. 
Ο Δήμαρχος και οι πολίτες της Νεμέας δε θα γίνουν αιχμάλωτοι κανενός επιχειρηματία και δε θα συρθούν πίσω από το άρμα κανενός.

Η ΝΕΜΕΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ






ΕΥΧΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ



Αγαπητά παιδιά,

Με αφορμή την ανακοίνωση των πανελληνίων αποτελεσμάτων την Παρασκευή 28/8/2020,θα ήθελα προσωπικά να ευχηθώ στους επιτυχόντες των εξετάσεων Καλή Ακαδημαϊκή χρονιά. Οι προσπάθειες και οι κόποι πολυετών προσπαθειών απέδωσαν και πλέον ο καθένας συνεχίζει τον αγώνα του ,έχοντας εφόδιο τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε ως τώρα.

Όσοι δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή , ας γνωρίζουν πως κάποιες φορές είναι οι αποτυχίες στη ζωή ,που μας δίνουν ώθηση να πετύχουμε και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι φυσικά, οι γονείς και σίγουρα οι εκπαιδευτικοί που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Οι μεν πρώτοι στηρίζοντας κάθε τους προσπάθεια αθόρυβα και συστηματικά, οι δε δεύτεροι εμφυσώντας τους όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ενισχύοντας τις ικανότητές τους.

Εύχομαι ,λοιπόν, καλή πρόοδο στους επιτυχόντες και καλή τύχη σε όλους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια