Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1707


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων



Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα.Στο ΚΥΣΕΑ συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Όλα θα πάνε καλά», σχολίασε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έφτασε στο Μαξίμου φορώντας στολή παραλλαγής. Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Σημειώνεται ότι η Αθήνα απάντησε στις προκλήσεις της Άγκυρας και την αναγγελία περί σεισμογραφικών ερευνών ανοιχτά του Καστελόριζου, με αντί – Navtex, που εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Ο σταθμός Ηρακλείου ανακοινώνει αφενός ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή. Και κατά δεύτερον επισημαίνει ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Καλεί, μάλιστα, τους ναυτιλομένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex. ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί κανέναν εκβιασμό, θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά στην παράνομη έκδοση NAVTEΧ από την Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί κανέναν εκβιασμό και διαμηνύοντας πως θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Παράλληλα, καλεί την Τουρκία να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες.

«Η νέα παράνομη τουρκική Navtex για παράνομες έρευνες νοτίως της νήσου Μεγίστης στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη ευρεία κινητικότητα μονάδων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αποτελεί νέα σοβαρή κλιμάκωση και εκθέτει με τον πλέον προφανή τρόπο τον αποσταθεροποιητικό και απειλητικό για την ειρήνη ρόλο της Τουρκίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, και συμπληρώνει:

«Έρχεται σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει έμπρακτα αποδείξει την προσήλωσή της στη διεθνή νομιμότητα. Βασιζόμενη αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στους κανόνες καλής γειτονίας, έχει έλθει σε συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις με γείτονες χώρες, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της. Έχει δηλώσει δε την ετοιμότητά της για διάλογο, ώστε να προχωρήσει σε αντίστοιχες οριοθετήσεις με τους υπόλοιπους γείτονές της με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας»





Θετικοί οι 53+ στη Συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Θετική στη συμφωνία με την Αίγυπτο εμφανίζεται η τάση των 53+. Στο editorial του commonality.gr που εκφράζει τις απόψεις της τάσης, αναφέρεται: «Στο Commonality έχουμε τοποθετηθεί συχνά για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως οριοθετημένοι από λογικές και εμμονές εθνικιστικής αδιαλλαξίας. Αδιαλλαξία που οδηγεί σε στασιμότητα -όταν ο κόσμος τρέχειή σε πόλεμο. Αυτό κάνουμε και τώρα εκφράζοντας την άποψη ότι η συμφωνία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει διαδρομή για εξελίξεις σε θετική κατεύθυνση. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν υποχωρήσεις και συμβιβασμοί και σημεία προς διευκρίνιση. Ας σκεφθούμε όμως ψύχραιμα: Είναι δυνατόν να επιτευχθεί μία συμφωνία, όπου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, εάν δεν γίνουν οι απαραίτητοι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις; Αυτό δεν έγινε με την εμβληματική, επιμένουμε πάντα σε αυτήν, συμφωνία των Πρεσπών;»

Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμα ότι: «Οι αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου από την πρώτη στιγμή είναι ιδιαίτερα σκληρές, οι εξελίξεις συνεπώς αποκτούν έναν πολύ πιο σύνθετο χαρακτήρα, με την προοπτική της Χάγης να απομακρύνεται έστω και προσωρινά. Σε αυτήν τη συγκυρία η Ελλάδα πρέπει να εργασθεί και να αξιοποιήσει τη συμφωνία όχι με τη λογική της απομόνωσης της Τουρκίας, αλλά ως πιλότο μίας συνολικής διευθέτησης που αντικειμενικά οφείλει να περιλαμβάνει και την Τουρκία. Αυτή η πολιτική δεν είναι ούτε πολιτική κατευνασμού ούτε πολιτική άμυνας έναντι του ισχυρότερου, αντίθετα είναι μία σύγχρονη άσκηση εξωτερικής πολιτικής.»





Κίνημα Αλλαγής για Εύβοια: Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 13:46: Τη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες στην Εύβοια εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας συγχρόνως, ότι παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν ελήφθησαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, εκφράζεται η θλίψη του Κινήματος «για το χαμό των συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες στην Εύβοια».

«Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, που υποστηρίζει επίσης ότι «παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν ελήφθησαν δυστυχώς τα προληπτικά μέτρα που αρμόζουν στην πρόβλεψη τέτοιας κακοκαιρίας» τονίζεται επίσης.

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας όλους τους αρμόδιους «έστω και τώρα να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους για την προστασία των ανθρώπων, τον περιορισμό των συνεπειών της καταστροφής και την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των πληγέντων».






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΜΕ ΚΥΑ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ, ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020: Την ώρα που επιτρέπουν τον συνωστισμό χιλιάδων στα πλοία των εφοπλιστών, απαγορεύουν τις ορθόδοξες λιτανείες, συνυφασμένες με την ίδια την ύπαρξη του έθνους μας.

Η επιλεκτική “κορωναϊοφοβία” τους, μεταφράζεται μόνο σε “Χριστιανοφοβία”.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο βασανισμός, η κακοποίηση , η ληστεία και η δολοφονία γερόντων , είναι το απόλυτο ρατσιστικό έγκλημα. Είναι ο απόλυτος ρατσισμός κατά των μανάδων και γιαγιάδων μας που έχτισαν την Ελλάδα!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα αγωνιστεί, ώστε αυτά τα πραγματικά – και όχι μαϊμού – ρατσιστικά εγκλήματα να τιμωρούνται με τις αυστηρότερες ποινές!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις σχετικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης

Πέμπτη 6 Αυγ 2020: Οι πρόσφατες αμφιλεγόμενες διατυπώσεις του Πρωθυπουργού κι άλλων κυβερνητικών στελεχών, για ελληνοτουρκικές διαφορές στις “θαλάσσιες ζώνες”, γενικά κι αόριστα, που μπορούν να λυθούν με “συμφωνία ή προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης”, αφήνουν περιθώρια για επικίνδυνες ερμηνείες και επιτρέπουν στην κυβέρνηση της Τουρκίας να θέτει παράνομες και αυθαίρετες διεκδικήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, απέναντι στην επιθετική αμφισβήτησή τους από την τουρκική κυβέρνηση, όπως και την ειρήνη στην περιοχή δεν μπορούν να τα προστατέψουν ούτε η ΕΕ και οι δυνάμεις της, όπως η Γερμανία, ούτε το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, αυτοί δηλαδή που σπρώχνουν τα επικίνδυνα παζάρια ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας και που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο όλης της περιοχής.







Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει αυτοκαταργηθεί

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020: Σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, εξαπολύει το ΜέΡΑ25, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου στην Εύβοια. Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «με πέντε συμπολίτες μας νεκρούς και δύο αγνοούμενους, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ενοχλημένος. Ενοχλημένος για το θράσος της διατύπωσης του εύλογου ερωτήματος «γιατί δε λειτούργησε το 112». Η απάντηση του και μόνο είναι λόγος παραίτησης όχι του ιδίου, αλλά σύσσωμης της κυβέρνησης: «αν είχε λειτουργήσει, θα είχαμε εκατόμβες νεκρών»».

Το ΜέΡΑ 25 κάνει λόγο για «κυνική ομολογία ότι το κράτος αδυνατεί να δώσει εν μέσω μιας απόλυτα προβλέψιμης κρίσης μια χρήσιμη οδηγία στους πολίτες που να μην τους κάνει να πάρουν τα βουνά, είναι το πολιτικό, επικοινωνιακό, και εν τέλει ανθρωπιστικό Βατερλό μιας κυβέρνησης που έχει βασίσει όλη τη συλλογιστική και στρατηγική της στο άλλο μείζων θέμα των ημερών, την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας, στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών».



Δεν υπάρχουν σχόλια