Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1706

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες διαδικτύου στο κέντρο της πόλης




Β.Νανόπουλος: Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για έναν σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο δήμο
Την δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν, ελεύθερη και σε υψηλές ταχύτητες πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου WiFi, έχουν πλέον οι δημότες και οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου της πόλης της Κορίνθου, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σταδιακά η Δημοτική Αρχή με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας.

«Η εικόνα του δήμου αλλάζει. Γίνεται σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη μέσα από έργα και παρεμβάσεις που εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην παρουσίαση του δικτύου σήμερα το μεσημέρι, ανακοινώνοντας την λειτουργία του δικτύου στο κέντρο της Κορίνθου αλλά και τον σχεδιασμό για την επέκταση του ευρύτερα του κέντρου αλλά και σε σημεία αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Ο ρόλος μου ήταν βοηθητικός και πιεστικός ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαιωάννου, με τον Δήμαρχο να σημειώνει πως «από πλευράς μου θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και όλα τα πρόσωπα με τις ικανότητες και τις γνωριμίες που έχουν ώστε να λειτουργήσουμε σε όφελος του δήμου και των πολιτών.

Tο ΝΕΟ ασύρματο δίκτυο WiFi στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου περιλαμβάνει 10 σημεία πρόσβασης (access points) και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων WiFi4EU. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών κατόπιν της σύνδεσης τους στην πύλη εισόδου WiFi4EU και την εμφάνιση της σελίδας www.korinthos.gr.

Τα ασύρματα σημεία πρόσβασης είναι:
• Πεζόδρομος Εθν. Αντιστάσεως: 4 ασύρματα σημεία πρόσβασης
• Πεζόδρομος Ερμού: 3 ασύρματα σημεία πρόσβασης
• Πεζόδρομος Κολοκοτρώνη: 3 ασύρματα σημεία πρόσβασης


Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, τον Διευθυντή Επικοινωνίας της wind HELLAS Γιώργο Τσαπρούνη , τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Βαγγέλη Παπαιωάννου και την Υπεύθυνη του τμήματος Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας του Δήμου Εύη Παντελέων το μεσημέρι της Πέμπτης στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

«Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος για όλους, πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσια διοίκηση. Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι από τους λίγους στην Πελοπόννησο που θα διαθέτουν τέτοιες υπηρεσίες» σημείωσε ο κ.Τσαπρούνης αναφέροντας πως στο δίκτυο της Κορίνθου έχουν τοποθετηθεί τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα με υψηλή χωρητικότητα και δυνατότητα ταχυτήτων που θα καλύψουν χωρίς προβλήματα ανάγκες πολιτών, τουριστών και επιχειρήσεων. Σημείωσε δε την αξία του δικτύου οπτικών ινών που τοποθετείται στην Κόρινθο αυτό το διάστημα και θα δώσει την δυνατότητα σε 5.000 νοικοκυριά να απολαμβάνουν γρήγορο και χωρίς προβλήματα internet.

Η κ. Εύη Παντελέων έδωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου σημειώνοντας πως ο Δήμος Κορινθίων ήταν από τους πρώτους που εξασφάλισαν την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προχωρώντας στην παρέμβαση που θα αποδώσει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες.

Από τον κ.Τσαπρούνη ανακοινώθηκαν στην διάρκεια της παρουσίασης δυο ακόμα σημαντικότατες παροχές, προσφορά από την εταιρία WIND η τοποθέτηση αντίστοιχου ασύρματου, υψηλής ταχύτητας δικτύου WiFi, στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου «Π.Τσαλδάρη» εντελώς ΔΩΡΕΑΝ η ΔΩΡΕΑΝ και άνευ άλλης χρέωσης παροχή των πακέτων των υφιστάμενων συνδρομητών της (ομιλία, sms, κτλ) στις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές του δήμου Κορινθίων, για 15 ημέρες. 
Το δίκτυο είναι στην διάθεση όλων από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.




Τακτικός έλεγχος θαλάσσιων περιοχών ΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Κόρινθος, 3 Αυγούστου 2020: Εξαιρετικής ποιότητας παραμένουν και για το μήνα Ιούλιο τα ύδατα στις αναφερόμενες ακτές του Δήμου Κορινθίων σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ του ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ &ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΔΑΤΩΝ)

Αποτελέσματα νερών κολύμβησης των ακτών του Δήμου κορινθίων Ιούλιος 2020

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε όλες τις ανωτέρω ακτές τα νερά κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας. Νομοθετικά όρια : κολοβακτηρίδια (cfu/100 ml) ≤ 250 & Εντερόκοκκοι (cfu/100 ml) ≤ 100

Κωδικός ακτής
Όνομα ακτής
Ημερομηνία δειγματοληψίας
Κολοβακτηρίδια (cfu/100 ml)
Εντερόκοκκοι (cfu/100 ml)
GRBW029243093101
Μικρό Αμμόνι
23/7/2029
1
23
GRBW29243094101
Λέχαιο Περιγιάλι
22/7/2020
1
8
GRBW292430961O1
Περιγιάλι
22/7/2020
1
8
GRBW29243097101
Λουτρα Ελένης2
23/7/2020
1
26
GRBW29243098101
Κανταρέ
22/7/2020
2
3
GRBW2924309910I
Καλάμια
22/7/2020
1
4
GRBW292431100101
Λουτρά Ελένης-1
23/7/2020
1
23
GRBW29243140101
Κεχριές
23/7/2020
1
26





Διαδικασία αιτήσεων χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που επλήγη η κύρια κατοικία τους από την φωτιά της 22/7/20




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 
Κόρινθος, 3 Αυγούστου 2020



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών από τις φυσικές καταστροφές του Δήμου Κορινθίων (ΚΥΑ 33862/6.5.2019 (ΑΔΑ: ΨΗΩΦ465ΧΘ7-ΥΥ4) ενημερώνει, τους πληγέντες από την φωτιά της 22.07.2020 κατοίκους του Δήμου Κορινθίων, που επλήγη η κύρια κατοικία τους και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα κάτωθι:

• Η Επιτροπή θα πραγματοποιεί αυτοψίες στις πληγείσες κύριες κατοικίες.

• Οι πληγέντες των οποίων η κύρια κατοικία επλήγη από την φωτιά με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι οικοσκευές τους και να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων έως την Παρασκευή 21.08.2020 καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ) 
• ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ 
• ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 (Ε1) 
• Ε9 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 
• ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ Ε9 
• ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2019 (Ε1) ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 
• ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΙΚΟΥΝΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ. 
• ΙΒΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ 
• ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑ 
• ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: 
• ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΟ (ΑΝ ΜΙΣΘΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ‘Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ (Ε2 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ) 
• ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ Η’ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ 
• ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ Η ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ 

ΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: 
• ΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ: 
• ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ : 
• ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΕΠΑ 
• ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣΗ Η’ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΝΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ.

Αιτήσεις και σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις, οι πληγέντες θα μπορούν να προμηθεύονται, από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων (Αδειμάντου 22, Κόρινθος). 
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας: 
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 27413.62112 –27413.62117 & στα Email: a.mpitzios@korinthos.gr , a.spiropoulou@ korinthos.gr








ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 Υποδοχή κοινού στην Υπηρεσία Πολεοδομίας



Λουτράκι, 31 Ιουλίου 2020 Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα πολεοδομίας του Δήμου, σας ενημερώνουμε πως οι ημέρες και ώρες υποδοχής του κοινού καθορίζονται ως εξής:

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, ώρα 09:00-13:00 

Παρόλα αυτά, είναι προτιμητέο και ωφέλιμο οι δημότες να προγραμματίζουν τηλεφωνικά την επίσκεψή τους στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2744360164 και 2744360183. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης παρουσίας, θα εξυπηρετούνται πρώτα οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού.

Για την είσοδο στις δημοτικές υπηρεσίες οι πολίτες πρέπει να διαθέτουν μάσκα (συστήνονται και γάντια μιας χρήσης). 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου – Ο Ξένιος Ζευς ζητά να επισπευτούν οι διαδικασίες


Ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου – Ξένιος Ζευς – ύστερα από την συμμετοχή του σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ζητά να επισπευτούν οι διαδικασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου. Συγκεκριμένα, με γραπτή δήλωση, αναφέρει: 

“Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ήταν και είναι πάγιο αίτημα του συλλόγου και σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν συνδράμει τόσο το Δ.Σ. όσο και τα μέλη του.

Η θέση του συλλόγου όπως αυτή εκφράστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τους εκπροσώπους του είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καθώς η αλλαγή του παραλιακού μετώπου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Παράλληλα ζητήσαμε να προχωρήσει η αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση του τμήματος από της οδού Ποσειδώνος από Αιγαίου έως Τομπάζη ώστε σταδιακά να αλλάξει και αυτό το κομμάτι της παραλίας.

Χαιρετίζουμε τη θετική γνωμοδότηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και ζητάμε να επισπευτούν οι διαδικασίες τόσο για την Ποσειδώνος όσο και για τις υπόλοιπες φάσεις της ανάπλασης.”

Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος – Κόντης Γιάννης 
Ο Γραμματέας – Οικονόμου Γιώργος






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Ίδρυμα Υποτροφιών ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥΛΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


3 Ιουλίου 2020Θοδωρής Ασημακόπουλος ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Αρ. πρωτ.: 11/30.06.2020) Ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 «Ίδρυμα Υποτροφιών Γεωργίου Αναστ. Μαυρούλια» Το Ίδρυμα Υποτροφιών Γεωργίου Αναστασίου Μαυρούλια, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Οργανισμού του (ΦΕΚ 187 Α΄/20.09.1966) και τις διατάξεις του άρθρου 56 του Ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α΄/ 10.09.2013),


ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ


Την εφάπαξ χορήγηση τριάντα (30) υποτροφιών ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500,00€) εκάστη σε εισαχθέντες σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας κατά το έτος 2019 ως ακολούθως:

Α) Σε πρωτεύσαντες των (2) Γενικών Λυκείων Κιάτου, ανεξαρτήτως ομάδας προσανατολισμού, καθώς και του Επαγγελματικού Λυκείου Κιάτου, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν δέκα οκτώ (18) υποτροφίες στους μαθητές του 1ου & 2ου Γενικού Λυκείου Κιάτου και δύο (2) υποτροφίες στους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Κιάτου, οι οποίοι εξασφάλισαν το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανωτέρω ειπώθηκε, ανεξαρτήτως ομάδας προσανατολισμού και ειδικότητας.

Β)Σε δέκα (10) μαθητές οι οποίοι, κατά την κρίση της Διοικητικής Επιτροπής πληρούν κοινωνικά κριτήρια (αναπηρίες, ζητήματα υγείας, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνες οικογένειες) καθώς και οικονομικά κριτήρια. Τα ως άνω αξιολογούνται συνδυαστικά με το βαθμό επιτυχίας του μαθητή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σημειώνεται πως:

1.Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν κατ’ ισομοιρία σε κορίτσια και αγόρια. Δύνανται να λάβουν υποτροφία οι επιτυχόντες κατά το έτος 2019 σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τη χρήση του 10% υπό την προϋπόθεση να μην έχουν λάβει πάλι υποτροφία από το Ίδρυμα. Δε δύνανται να λάβουν υποτροφία οι εισαχθέντες σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Να είναι Δημότες και μόνιμοι κάτοικοι της Κοινότητας Σικυώνος – Κιάτου τουλάχιστον προ πενταετίας από την αξιολόγηση της αίτησής τους από τη Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ- ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι όπως εντός προθεσμίας σαράντα πέντε (45) ημερολογιακών ημερών από την δημοσίευση της παρούσας καλούνται να υποβάλλουν αίτηση με τα κάτωθι δικαιολογητικά: Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στην Κοινότητα Σικυώνος- Κιάτου του Δήμου Σικυωνίων κατά την τελευταία πενταετία Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης Αντίγραφο Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής στην Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου να αναφέρονται αναλυτικά: Έτος αποφοίτησης , ΑΕΙ-ΤΕΙ επιτυχίας, Τμήμα επιτυχίας, Βαθμός επιτυχίας και σειρά επιτυχίας Βεβαίωση/ Πιστοποιητικό εγγραφής στην Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικότερα στην περίπτωση εισαγωγής στην Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το 10% απαραίτητη η προσκόμιση εγγράφου που να αποδεικνύει την εισαγωγή του υποψηφίου με τον αναφερόμενο τρόπο εισαγωγής

Ειδικότερα στην περίπτωση εισαγωγής σε Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου απαιτείται η εξέταση σε ειδικά μαθήματα απαραίτητη η προσκόμιση εγγράφου που να αποδεικνύει το σύνολο των μορίων όπως αυτό διαμορφώνεται μετά και την εξέταση των ειδικών μαθημάτων. Στην περίπτωση αυτή θα γίνει αναγωγή στην 20βάθμια κλίμακα Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι (α) Έλαβα γνώση των όρων και προϋποθέσεων της προκήρυξης και δηλώνω ότι τους αποδέχομαι ανεπιφύλακτα, (β) αποδέχομαι ότι το Ίδρυμα για την εκτέλεση του κοινωφελούς σκοπού του τηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων υποτρόφων. Το αρχείο τηρείται και προορίζεται για την εκτέλεση του άνω σκοπού και ανακοινώνεται – πέραν των Αρμοδίων Αρχών – όπως οι νόμοι ορίζουν, (γ) όλα τα δηλωθέντα στοιχεία που προσκομίζονται είναι ακριβή και αληθή και (δ) δεν έχω λάβει πάλι υποτροφία από το συγκεκριμένο Ίδρυμα.

Αντίγραφο εκκαθαριστικού (οικογενειακό εισόδημα έτους 2019) και το Ε9 Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας Εξουσιοδότηση φέρουσα το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος για την υποβολή της αίτησης μετά των δικαιολογητικών σε περίπτωση μη υποβολής τους από τον ίδιο υποψήφιο

Συμπληρωματικά κι εφόσον συντρέχει περίπτωση συνυποβάλλονται: Αποδεικτικό Μονογονεϊκής οικογένειας Γνωμάτευση ΚΕΠΑ Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων είναι δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες από την ανάρτηση των τελικών πινάκων κατάταξης στην ιστοσελίδα του Δήμου Σικυωνίων. Οι ενστάσεις κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Ιδρύματος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τους έχοντες έννομο συμφέρον.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η παρούσα προκήρυξη δημοσιεύεται κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 56 του ν. 4182/2013 σε μια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας. Επιπλέον, αναρτάται στην ιστοσελίδα της αρμόδιας αρχής, στην ιστοσελίδα του Δήμου Σικυωνίων, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Σικυωνίων, στον πίνακα ανακοινώσεων του ΚΕΠ και σε τουλάχιστον μια τοπική εφημερίδα.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΆ

5.1 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι πέτυχαν την εισαγωγή τους κατά το έτος 2019 σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την χρήση του 10% με την προϋπόθεση να μην έχουν λάβει υποτροφία πάλι από το Ίδρυμα.

5.2. Το Ίδρυμα Υποτροφιών Γεωργίου Αναστασίου Μαυρούλια προτίθεται να χορηγήσει εκ νέου υποτροφία ύψους χιλίων ευρώ (1.000,00€) στους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2019, για την κάλυψη μέρους των εξόδων του δευτέρου, τρίτου και τέταρτου έτους φοίτησης τους, εφόσον οι προαναφερθέντες περάσουν επιτυχώς σε όλα τα μαθήματα του εκάστοτε έτους σπουδών με βαθμό τουλάχιστον 7,00. Για τις υποτροφίες αυτές θα εκδοθούν εκ νέου προκηρύξεις.

5.3 Κατόπιν της λήξης προθεσμίας των αιτήσεων θα διεξαχθεί έλεγχος ως προς την δημοτικότητα των υποψηφίων από το Δημοτολόγιο του Δήμου Σικυωνίων.

5.4 Η αξιολόγηση των αιτήσεων με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα διεξαχθεί από τη Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος για τον έλεγχο των αιτήσεων, η οποία και θα εγκρίνει τους τελικούς διαμορφωθέντες Πίνακες κατάταξης των υποψηφίων υποτρόφων.

5.5 Προϋπόθεση για την καταβολή της υποτροφίας είναι η επάρκεια των εσόδων του Ιδρύματος 5.6 Υπογράφεται σύμβαση μεταξύ υποτρόφου και Προέδρου του Ιδρύματος

5.7 Για ότι δεν έχει προβλεφθεί με την παρούσα, η Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος είναι το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει σχετικά καθώς επίσης δύναται να ζητήσει οποιοδήποτε επιπλέον δικαιολογητικό

5.8 Για τους επιτυχόντες θα ζητηθεί αυτεπάγγελτα Ποινικό Μητρώο

5.9 Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπάλληλο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. επικ. 27423 60163). (Λήξη προθεσμίας των αιτήσεων: 21-08-2020 ημέρα Παρασκευή)

Ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ιδρύματος Σταματόπουλος Π. Σπυρίδων






Να δημιουργηθεί νέο δημοτικό σχολείο στους Καλλιάνους αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο




Κιάτο, 31 Ιουλίου 2020 :

Aπό την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την πρώτη συνεδρίαση και την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξής μας Μάρκου Λέγγα, οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δεσμευτήκαμε πως μαζί με την αυστηρή κριτική θα συνδυάσουμε την θετική και εποικοδομητική συλλογιστική της κατάθεσης προτάσεων, οι οποίες θα πάνε τον δήμο μπροστά. Αυτό το πράξαμε σε πάμπολλες περιπτώσεις, με τελευταία στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, καταθέτοντας δύο προτάσεις, οι οποίες με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι έγιναν αποδεκτές και υπερψηφίστηκαν τόσο από την πλειοψηφία, όσο και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Η πρώτη πρότασή μας αφορά ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την εκπαίδευση.

i. Tο ιστορικό Όπως είναι γνωστό από το 2011 -και στο πλαίσιο της μείωσης των δημοσιονομικών εξόδων, λόγω των Μνημονίων- 13 σχολεία έκλεισαν στην Δημοτική Ενότητα της Στυμφαλίας. Το μόνο που παρέμεινε ήταν το εξατάξιο γυμνάσιο των Καλλιάνων, που φιλοξενούσε τρεις τάξεις Γυμνασίου, τρείς τάξεις Λυκείου και έξι τάξεις Δημοτικού! Αυτή η σχολική μονάδα εξυπηρετούσε (συνολικά) περίπου 100-120 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, ενώ άλλοι μαθητές από το Ψάρι και τον Ασπρόκαμπο πήγαιναν (και εξακολουθούν να πηγαίνουν) στα σχολεία της Νεμέας. Εκείνη τη χρονιά ο (νεοεκλεγμένος τότε) δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει ένα νέο πολυδύναμο σχολείο και για το λόγο αυτό παρουσίασε ένα σχέδιο μηχανικών. Η υπόσχεση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το μόνο που έγινε ήταν η προσθήκη ενός κοντέινερ (στην πορεία προστέθηκαν άλλα δύο) και δύο χημικών τουαλετών. Έτσι, το 2016, 342 γονείς και κηδεμόνες παιδιών από την περιοχή της Στυμφαλίας υπέγραψαν ένα ψήφισμα, με το οποίο ζητούσαν να δημιουργηθεί στους Καλλιάνους ένα νέο εξαθέσιο κτιριακό συγκρότημα, για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου. Γνωρίζοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες, τον Απρίλιο του 2019 κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» συναντήθηκαν με την τότε ηγεσία της ΚΤΥΠ, η οποία έχει την ευθύνη της δημιουργίας νέων σχολικών συγκροτημάτων. Στη συνάντηση θέσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και ευρύτερα το πρόβλημα των σχολικών υποδομών στον δήμο μας. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ξεκάθαρη. «Υποδείξτε μας έναν χώρο, καθαρό και ελεύθερο βαρών και η ΚΤΥΠ θα σας φτιάξει το σχολείο». Η ίδια διάθεση ισχύει και σήμερα, καθώς -όπως μας ενημέρωσε η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, ύστερα από συνάντηση που είχε με την σημερινή ηγεσία της ΚΤΥΠ- παραμένει η θετική προδιάθεση για την κατασκευή του σχολείου. Το μόνο που ζητείται είναι η αρωγή του Δήμου με την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων για την ωρίμανση του έργου κατασκευής της σχολικής μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως υπάρχει ήδη διαθέσιμος χώρος. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι ανάγκες για ένα νέο σχολείο είναι σήμερα ισχυρότερες από ποτέ, με δεδομένο ότι τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19 επιβάλλουν λιγότερους μαθητές ανα αίθουσα, γεγονός που θα κάνει ακόμα περισσότερο δύσκολη την κατάσταση.

ii. Τι προτείναμε Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα, και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταθέσαμε πρόταση για την δημιουργία νέου 6θέσιου σχολικού κτιρίου για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου, με τις εξής προδιαγραφές και στο υπάρχον οικόπεδο:

• 6 αίθουσες διδασκαλίας 
 • Αίθουσα για τμήμα ένταξης 
 • Αίθουσα πληροφορικής 
 • Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων 
 • Εξοπλισμένο γυμναστήριο 
 • Γραφείο Διευθυντή 
 • Γραφείο Διδασκόντων 
 • Τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών 
 • Προαύλιο χώρο 
 • Γήπεδα

Για την παρακολούθηση της πορείας του έργου προτείναμε τη σύσταση επιτροπής από τρεις δημοτικούς συμβούλους, η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη των απαιτούμενων ενεργειών (συλλογή δικαιολογητικών, εκτέλεση έργων) ώστε να μην κωλυσιεργήσει ένα αναγκαίο και ωφέλιμο έργο.

Η δεύτερη πρόταση που καταθέσαμε αφορά την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων. Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Κορινθίων πήρε μία θετική πρωτοβουλία και εγκατέστησε μία σειρά από κόκκινους κάδους στους οποίους κάθε πολίτης μπορεί να τοποθετήσει ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζεται. Πρόκειται για μία διαδικασία με πολλαπλά οφέλη, και για τον δήμο και για την τοπική κοινωνία, η οποία, ωστοσο, πάνω από όλα, μεταφέρει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα αλληλεγγύης με όρους αξιοπρέπειας. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία “Recycom”, η οποία εφαρμόζει με οργανωμένο τρόπο ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, φιλοδοξώντας να συμβάλλει ενεργά και δραστήρια στη δημιουργία ενός καθαρού, υγιεινού και αειφόρου περιβάλλοντος. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά τα είδη, όταν δεν διατίθενται σε ανθρώπους που τα χρειάζονται καταλήγουν σε χωματερές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον.

Ολοκληρώνοντας θα θυμίσουμε για μια ακόμη φορά πως οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» θα λειτουργούν πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία, επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, πάνω σε προτάσεις που θα βελτιώνουν την ζωή των δημοτών.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 29 - 7 – 2020
ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ του Σταματόπουλου και της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων



-Η ανικανότητα, η καθεστωτική αντίληψη ο άκρατος λαϊκισμός και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων σε όλη τους την έκταση.

-Το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε απάντηση προσφυγών εκ μέρους καταστηματαρχών της περιοχής, ενημέρωσε τον Δήμο Σικυωνίων και τους ενδιαφερομένους ως εξής :

Α] Η οδός Φιλύρα Κιάτου έχει τον χαρακτηρισμό της Π.Ε.Ο Αθηνών-ΚορίνθουΠατρών και ως δευτερεύον Εθνικό δίκτυο απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση χωρίς την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.

Β] Θα πρέπει να διερευνώνται και να εξετάζονται θέματα κυκλοφοριακού φόρτου και η ύπαρξη εναλλακτικού-ων, οδικού-ων, δικτύου-ων που μπορεί να παραλάβει την κυκλοφορία της Εθνικής οδού, πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του.

-Τώρα ποιος θα «πληρώσει» τα σπασμένα που λέει οι λαός μας. Φυσικά οι καταστηματάρχες της περιοχής και οι Δημότες του Δήμου που ταλαιπωρούνται από τις αρχές του χρόνιου [2020] και κανένας από την Δημοτική αρχή δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται.

-Με λίγα λόγια ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής λειτούργησε ως Κοινοτάρχης της παλιάς εποχής, χωρίς να λάβει υπόψη του όλες τις παράμετρες εκτέλεσης του έργου και χωρίς να έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την κατασκευή του. -Η κατασκευή των πεζοδρομίων είναι σε εξέλιξη και είναι φυσικό επόμενο να έχει παραλύσει από κάθε πλευρά το σημείο αυτό της πόλης του Κιάτου.

-Η κατασκευής ενός τέτοιου έργου στον αστικό ιστό της πόλης έχει πολλές παράμετρες οι οποίες δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπόψη στον σχεδιασμό του από την Δημοτική αρχή, αν και το επισημάναμε ως παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

-Δεν παρουσιάστηκε καμία συγκοινωνιακή- κυκλοφοριακή μελάτη.

-Η επισήμανση αυτή έγινε και από κατοίκους και κυρίως από τους καταστηματάρχες της περιοχής και κανένας δεν τους έδωσε σημασία.

-Δεν ζητήθηκε καμία γνώμη από τις Δημοτικές παρατάξεις με το σκεπτικό του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε»

-Δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και της περιοχής για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

-Επί πλέον δεν έχει ληφθεί κανένα μέτριο ασφαλείας των έργων με πιθανές σοβαρές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων που διέρχονται την περιοχή.

-Οι άστοχες και παράνομες αυτές ενέργειες της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων είχαν τελικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα, την αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην αρχική τους μορφή.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ










ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΟΝΔΑΣ : ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ…


Η μείζων μειοψηφία παραιτείται από όλες τις επιτροπές του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος, αντί να προβληματιστεί, σπεύδει να συμπληρώσει με δικούς του τις κενές θέσεις!

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις καταγγέλλουν την αυταρχική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής και το έλλειμμα διαλόγου που τη χαρακτηρίζει.

Ο Δήμαρχος δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει, λες και οι κατηγορίες αφορούν κάποιον άλλο!

Παραιτείται η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, «κυματοθραύστης» του Δημάρχου όπως αυτοχαρακτηρίζεται, βασική συνιστώσα έως τώρα της ηγετικής τριάδας του Δήμου, καταγγέλλοντας ότι «αποφάσεις αρμοδιότητός μου λαμβάνονταν ερήμην μου» και ότι «Η αρχή του ενός ανδρός ή .....έστω 2 με βρίσκει θεσμικά αντίθετη».

Ο Δήμαρχος δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η παραίτηση της αφορά μόνο τη Δημοτική ομάδα του και ότι έχει έναν μήνα καιρό να αποδεχθεί την παραίτηση!

Μήπως «Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας»;







ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ 
 Για τον κόμβο Λυκοποριάς



Ας μιλήσουμε σοβαρά, τώρα που χάθηκαν και οι απόηχοι χειροκροτημάτων και θεατρικών ενθουσιασμών. Για τις απαιτήσεις και απαιτήσεις του τεχνικού έργου - «κόμβου» στην Λυκοποριά αλλά και το προνομιακό σύστημα της περιοχής.

Πριν δύο χρόνια έγιναν κινητοποιήσεις στον τότε παρουσιαζόμενο ως «κόμβο». Αιτήματα: η πραγματοποίηση του με προδιαγραφές ασφάλειας, λειτουργικότητας, τεχνική επάρκεια, πεζοδρόμια, γέφυρα με πεζοδρόμια και σε συνδυασμό με το τεχνικοφυσικό περιβάλλον του.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε στο έδαφος χωρίς μία κοινοποίηση της μελέτης. Μπορούμε να μάθουμε αν υπάρχει μελέτη και αν έχει εγκριθεί από τους μηχανικούς ασφαλείας; Για τα ζητήματα αυτά υπέβαλα αίτημα ενημέρωσης από τον Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης. Στην αίτηση με Αρ. Πρωτ. 5559/18-6-2020, επισημαίνω: ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ:

1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ,

2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ). ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΟΙ «ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΚΑΙ «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ» ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΤΕ ΑΝΤΊΓΡΑΦΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΟ».

Σήμερα παρουσιάζεται ένας κόμβος που απέχει από τις παραπάνω απαιτήσεις. Όπως φαίνεται και στα σχέδια που έχει επιμεληθεί το γραφείο Κούκης-Μαυραντωνίου & ΣΙΑ ΕΠΕ, το οποίο επισυνάπτεται, το κέντρο του κόμβου έπρεπε να βρίσκεται Νοτιοδυτικά του πραγματοποιημένου και να είναι μεγαλύτερος. Στο σχέδιο φαίνεται καθαρά η επάρκεια του μεγάλου κόμβου. Όχι μόνο για την κυκλοφορία οχημάτων αλλά και για την δημιουργία πεζοδρομίων. Το σχέδιο που κοινοποιώ αποτελεί συνέχεια αυτού που προτάθηκε - όταν είχε έλθει ο γ. γ. υποδομών Δέδες τον Μάρτιο του 2019 - σε ανοιχτή σύσκεψη στα γραφεία του Δήμου. Ο κόμβος μπορούσε να γίνει μεγαλύτερος και ασφαλέστερος. Επί τόπου φαίνονται τα αποτυπώματα των ελαστικών, λόγω δυσχέρειας «μανούβρας» μέσα στον κόμβο.

Ανάμεσα στα αιτήματα των κινητοποιήσεων ήταν και η δημιουργία πεζοδρομίων. Το αίτημα παραμένει. Στην περιοχή του σημείου 1, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πεζοδρόμιο δεν υπάρχει. Ενώ και στο πιο στενό σημείο (1-3) και με 4,25 μ κάθε λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων είναι δυνατόν να υπάρξει πεζοδρόμιο και στις δύο πλευρές πλάτους 1,50 μ. Γιατί δεν έγινε; Γιατί παραβλέπουν τους όρους ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών; Ανεπάρκεια ή αδιαφορία;

Για τους κρατικούς και ιδιωτικούς μηχανισμούς, που είναι υπεύθυνοι για το έργο, μπορούμε να πούμε ότι αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν τα ελλείμματα και αποτελέσματα της παραγωγής των υποδομών και του δημόσιου χώρου. Η παραμορφωμένη διάπλαση του δημόσιου χώρου είναι και κρίση των θεσμών. Τοπικές παρεμβάσεις σε κοινωνίες, που αδυνατούν να μάθουν ποιοι και τι κάνουν στον τόπο τους. Οι ανεπάρκειες των εκλεγμένων τοπικών διοικήσεων, δημάρχων, διαμορφώνουν ένα άξενο περιβάλλον. Αλλά και όταν συμπολίτες διεκδικήσαμε κάτι καλύτερο, πριν δύο χρόνια, βρήκαμε αδιαφορία από «αρχές» και εχθρότητα από αρκετούς πολίτες. Δυστυχώς, αν και όλοι οι άνθρωποι πλησιάζουν την αλήθεια και τον δρόμο τους μετά από ταλαιπωρία λάθος δρόμων, ακόμα απέχουν πολλοί και πολύ από την αναζήτηση αυτού που αξίζουμε.

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ξεκινώντας από το γενικό θέμα του κόμβου ως υποδομή πρέπει να τον εντάξουμε λειτουργικά σε ένα δίκτυο με το άμεσο περιβάλλον του. Να ενταχθεί αυτή η υποδομή δυναμικής με τον ανασχεδιασμό του χώρου. Ένας κόμβος σε ένα σύστημα. Σε μια αντίληψη σχεδιαστικής διαδρομής, ο κόμβος εξυπηρετεί την κίνηση ανθρώπων μέσα σε αυτοκίνητα, αλλά και υπηρετεί την περιοχή δυτικά του Σκουπαίικου.

Στους γνωστικούς χάρτες της περιοχής, του δήμου ο κόμβος κατέχει σημαντική θέση. Πού θα βρεθεί άλλη περιοχή που συνυπάρχουν: κόμβος, γέφυρα, ποτάμι, αθλητικοί χώροι, δασάκι, ένα πάρκο «τσέπης» και θάλασσα; Δεν υπάρχει τουλάχιστον στην παραλιακή διαδρομή της Κορινθίας. Εδώ μιλάμε για ένα ψυχοφυσικό καταφύγιο, που αντιπαρατίθεται στην κεκορεσμένη γραμμική παραλιακή γραμμή. Αυτή η συνάφεια του κόμβου με τον κοντινό του κόσμο ακυρώνει όσους με μια εντελώς ατομικιστική αντίληψη τον βλέπουν ως στοιχείο που τους οδηγεί πιο γρήγορα στο σπίτι τους, στο εξοχικό τους. Είναι μια αντίληψη αλλοτριωμένη του «κατοικώ». Είναι η έλλειψη ολιστικής προσληπτικής ικανότητας, η κυριαρχία εγωτικού απόλυτου ωφελιμισμού, με έμφαση σε μια πτυχή που το νόημα της ζωής δεν έχει προεκτάσεις κοινωνικής εμπειρίας.

Με την φύση, την τέχνη, την ψυχαγωγία να συναντώνται, όπως προτείνονται και από τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου και το ΣΧΟΟΑΠ και προσεγγίζονται σε επιστολή στον δήμαρχο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΣαραντάπηχουΣαρανταπηχιώτικων. Εάν κάποτε ήταν «ΣΤΟΥ ΒΡΑΧΝΟΥ» η στάση για τους περαστικούς από την Λυκοποριά, είναι εύκολο και δίκαιο την θέση αυτή να πάρει η περιοχή δυτικά του κόμβου.

Η κατανόηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής πρέπει να έχει συνέπειες αξιολόγησης και προσεκτικούς χειρισμούς σχεδίασης και αξιοποίησης.

Γρηγόρης Κλαδούχος - Ξυλόκαστρο - 25 Ιουνίου 2020

* Ο κ. Γρηγόρης Κλαδούχος, είναι αρχιτέκτων από το Ξυλόκαστρο.








ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Η ΝΕΜΕΑ στο στόχαστρο επενδυτών στον Οινοτουρισμό! 
Μία εύλογη παρουσίαση των μοναδικών κρασιών της Νεμέας από τοπική ιστοσελίδα



Μία ώρα από την Αθήνα και Πάτρα, ανάμεσα σε τουριστικές περιοχές όπως είναι το Λουτράκι, οι Μυκήνες, το Ναύπλιο, η Νεμέα, κατάφερε την τελευταία δεκαετία να γεμίσει από όμορφα οινοποιεία και από πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έρχονται στη Νεμέα, οι οποίοι ανακαλύπτουν την ομορφιά του τόπου και τους οινοποιούς, τους αμπελουργούς και τα υπέροχα κρασιά τους.

Το προϊόν του οινοτουρισμού όμως είναι πολυδιάστατο και οι καταναλωτές προσδίδουν αξία σε όλα τα χαρακτηριστικά που το απαρτίζουν, αξιολογώντας τα διαφορετικά, αφού και οι επισκέπτες ενός οινοτουριστικού προορισμού είναι ανομοιογενής ομάδα.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά κατατάσσονται η επίσκεψη στο οινοποιείο και η ποιότητα της εμπειρίας, η ελκυστικότητα του προορισμού, η πολιτιστική κληρονομιά και οι τοπικές παραδόσεις, αλλά και προσωπικά οφέλη από την επίσκεψη (νέες γνώσεις πάνω στο κρασί και την οινοποίηση, κ.λπ.). Για τον οινοτουριστικό προορισμό είναι η σημαντική ολιστική ανάπτυξη της περιοχής ώστε με συντονισμένες επενδύσεις να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οινοτουριστικό προϊόν που θα παράξει μεγάλα και πολυεπίπεδα έσοδα!

Σήμερα η Νεμέα αποτελεί ένα τόπο γεμάτο επενδυτικές ευκαιρίες και μεγάλα περιθώρια κερδών!

Έτσι εξηγείται το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρίες με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή με κέντρο την Νεμέα. Πρόκειται για επενδύσεις με βασικό στόχο να φέρουν σε επαφή τον επισκέπτη με τα βασικά στοιχεία της οινοτουριστικής εμπειρίας, σχεδιασμένη όμως με τρόπο που θα υπογραμμίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου.

Το γεγονός πως παγκοσμίως τα στοιχεία δείχνουν πως ο οινοτουρισμός αυξάνεται συνεχώς , με τους ταξιδιώτες που τον επιλέγουν να χαρακτηρίζονται από το οικονομικά υψηλό επίπεδο τους ενισχύει το ενδιαφέρον για την Νεμέα

Όλα αυτά αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα ποτήρι κρασί που μαζί του σχεδιάζεις την επόμενη ημέρα.

Το κρασί παρηγορεί τους λυπημένους, αναζωογονεί τους γέροντες, εμπνέει τους νέους, κάνει τον κουρασμένο να ξεχνάει τον μόχθο του.

Λόρδος Βύρων Νεμέα, ευλογημένος τόπος γεμάτος ευκαιρίες! 
Πηγή: 3 Αυγούστου 2020 Nemea Press


Δεν υπάρχουν σχόλια