Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1705


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το Ισραήλ απειλεί να χτυπήσει ρωσικούς στόχους στη Συρία



Όταν το Ιράν άρχισε να αναπτύσσει συστήματα εναέριας άμυνας του στη Συρία, τα οποία όχι μόνο μπορούν να καταρρίψουν ισραηλινούς πυραύλους, αλλά και να επιτεθούν επιτυχώς σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη σε αποστάσεις έως 180-200 χιλιόμετρα, έγινε γνωστό ότι Το Τελ Αβίβ έχει αρχίσει να απειλεί ανοιχτά τη Ρωσία με χτυπήματα στο έδαφος της Συρίας, γράφει ιταλικό δημοσίευμα.Υπάρχουν, βέβαια, φερόμενες συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ αλλά είναι προς το παρόν ανεφάρμοστες, καθώς προβλέπουν επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ακόμη και αν είναι κοντά σε ρωσικά στρατόπεδα, εφόσον απειλούν την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους.

«Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των υπουργών άμυνας της Ρωσίας και του Ισραήλ, Σεργκέι Σόιγκου και Μπένι Γκάντς, πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου, αλλά οι λεπτομέρειες του έχουν γίνει γνωστές μόνο τώρα. Σύμφωνα με το Breaking Defense, ο Μπένι Γκάντς προσπάθησε να μεταφέρει στη ρωσική πλευρά την ανησυχία του Ισραήλ, ότι η ηγεσία της Συρίας ενδέχεται να λάβει τα ιρανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Khordad-3 (SAM) ή τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Bavar-373 (SAM). Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, επικεφαλής του έργου δημόσιας διπλωματίας του Εβραϊκού Κογκρέσου της Ευρασίας, Αριέλ Μπουλστάιν, ο οποίος βρίσκεται στο στενό κύκλο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προειδοποίησε για αυτές τις υποθέσεις. «Το ενδεχόμενο μεταφοράς νέων, θανατηφόρων όπλων σε μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλές εξτρεμιστικές δυνάμεις , αυτό πρέπει να ανησυχεί όλους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ», δήλωσε ο αναλυτής. Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta υπάρχει μεγάλος κίνδυνος περαιτέρω εμπλοκής.

Δεν είναι γνωστό γιατί η Ρωσία πρέπει να θεωρήσει το Ιράν ως εξτρεμιστική δύναμη και γιατί τα ιρανικά συστήματα αεροπορικής άμυνας είναι πολύ επικίνδυνα, αλλά ειδικοί πιστεύουν ότι αν το Ιράν έχει αρχίσει να μεταφέρει συστήματα αεροπορικής άμυνας στη Συρία, αυτό έγινε, ασφαλώς, μετά από συμφωνία με τη Μόσχα. Είναι γνωστό ότι και τα δύο κράτη επιδιώκουν έναν στόχο στη Συρία: την απελευθέρωση του εδάφους αυτής της χώρας από τις τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το εξωτερικό.

Ωστόσο, σημειώνει ο Ιταλός σχολιαστής, η Συρία, όπως και οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην υποστεί παθητικά τις επιθέσεις του Ισραήλ που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να επιτεθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και να μην δεσμεύεται από διεθνή πρότυπα, να είναι σε θέση να προσαρτήσει εδάφη και να ηγηθεί στοχευμένες δολοφονίες με ατιμωρησία. Φαίνεται ότι ο αέρας της ατιμωρησίας πρόκειται να τελειώσει ακόμη και για την ελίτ της εξουσίας που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, καταλήγει το δημοσίευμα. ΠΗΓΗ: Contro Informazione - ΕΘ





Αδιανόητο εθνικιστικό παραλήρημα: «Αλβανικά μέρη Κόνιτσα-Μέτσοβο»!



Κομμάτια της Αλβανίας παρουσιάζουν ελληνικές περιοχές τα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας! Σε εθνικιστικό παροξυσμό, εκπομπές της γειτονικής Αλβανίας παρουσιάζουν ρεπορτάζ, στα οποία ελληνικές περιοχές όπως η Κόνιτσα, το Μέτσοβο και η Παραμυθιά, είναι αλβανικά μέρη. Μάλιστα επισημαίνουν πως κατοικούν Αλβανοί που κρύβονται και ντρέπονται να αποκαλυφθούν! Ο Νίκος Εξάρχου, Δήμαρχος Κόνιτσας, μεταφέρει πως είναι γνώστης των ρεπορτάζ της Αλβανικής προπαγάνδας, υπογραμμίζοντας πως δεν φοβάται.

ΠΗΓΗ: M@keleio.gr






Ανοικτή πρόκληση Ερντογάν: Βγείτε στο πεδίο ή αρχίστε το συντομότερο διαπραγματεύσεις…

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ “ΨΥΧΑΚΙΑ”…



Μία ημέρα μετά το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Τουρκία απογοήτευσε όσους περίμεναν να υποκύψει – «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματά μας» Σε νέο προκλητικό σόου επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, εξαπολύοντας απειλές προς πάσα κατεύθυνση. «Ή βγείτε στο πεδίο ή αν δεν έχετε τέτοιον σκοπό, αρχίστε το συντομότερο διαπραγματεύσεις» διεμήνυσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος, στη θάλασσα, στους φυσικούς πόρους κανενός, όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τις τελευταίες ημέρες «οι χώρες που κάνουν θόρυβο, ξέρουμε ότι ο σκοπός τους δεν είναι η Αγία Σοφία ή η Ανατολική Μεσόγειος, αλλά η ύπαρξη του τουρκικού λαού και των μουσουλμάνων σε αυτή την γεωγραφία».

«Όσοι έχουν ρητορική και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν συνάδει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και με την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα, αν λαμβάνεται υπόψη το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις», διεμήνυσε. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Άγκυρα απογοήτευσε όσους περίμεναν να υποκύψει, λέγοντας ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και των φίλων της σε γη, θάλασσα και αέρα… ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ “ΨΥΧΑΚΙΑ”…

ΠΗΓΗ: M@keleio.gr





Μέρκελ σε Ερντογάν: 
«Οι Έλληνες δεν αστειεύονται, αν βγάλεις το Oruc Reis να περιμένεις θερμό επεισόδιο» 
Τι είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σουλτάνο



Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Open TV στη Γερμανία, φαίνεται πως ο ρόλος που έχει διαδραματίσει το Βερολίνο είναι καταλυτικός απέναντι στις ελληνοτουρκικές εξελίξεις και στην αποκλιμάκωση της εκρηκτικής κατάστασης στο Αιγαίο. Η παρέμβαση της ίδιας της Καγκελαρίου Μέρκελ είναι και ο λόγος για τον οποίον η Τουρκία αποφάσισε να μη βγάλει, τελικά, το ερευνητικό πλοίο τους από το λιμάνι για έρευνες. Καταλυτικό ρόλο σύμφωνα πάντα με το Open Tv φαίνεται πως έπαιξε το τηλεφώνημα της Καγκελαρίου Μέρκελ η οποία, πρώτον, είπε χαρακτηριστικά προς τον Τούρκο πρόεδρο «οι Έλληνες δεν αστειεύονται». Θυμίζουμε ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε ,μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να τόνισε προς την τουρκική πλευρά «να περιμένετε και θερμό επεισόδιο εάν βγάλετε το Ορούτς Ρέις για έρευνες».

Δεύτερον, η καγκελάριος τόνισε προς τον Ερντογάν πως «η Τουρκία θα έχει πολλά προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις και ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σκληρές». Σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή του Open, είναι προφανές πως η Γερμανία επιθυμεί διάλογο, ως μέσο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, θέλει στο ίδιο τραπέζι Αθήνα και Αγκυρα. Βέβαια, από τη γερμανική πλευρά καθίσταται σαφές πως όσο οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ταυτόχρονα, το ίδιο τονίζει και η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας πως «δεν θα κάνουμε διάλογο με το όπλο στον κρόταφο»τΙ τΙ .

Πηγή: Newsbeast







Σταμάτησε η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων – H Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX με πυρά σε Καστελόριζο, Ρω & Στρογγύλη



Στην έκδοση NAVTEX που δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο, την Ρω και την Στρογγύλη, προχώρησε η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σταματήσει να αποχωρούν και ένας σημαντικός αριθμός πλοίων έχει παραμείνει γύρω από τα νησιά. Η NAVTEX ισχύει από αύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου έως και τις 30 Ιουλίου με στόχο να διεξαχθούν από το Πολεμικό Ναυτικό ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με την NAVTEX απαγορεύεται στους ναυτιλλομένους η διέλευση από την δεσμευμένη περιοχή. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία αναπτύσσονται πάλι στην περιοχή. Πιο εδικά σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον σταθμό του Ηρακλείου από αύριο έως και τις 30 Ιουλίου οι ΕΔ θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πυρά σε συγκεκριμένες περιοχές προειδοποιώντας για απαγόρευση διέλευσης ή και προσέγγισης στην περιοχή αυτή.

Αμέσως η Τουρκία αντέδρασε με δική της NAVTEX στην οποία χαρακτηρίζει ά\κυρη την ελληνική με το αιτιολογικό ότι αντιτίθεται στην συμφωνία περί αποστρατικοποίησης των νήσων σύμφωνα με την συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Με τη διαφορά ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να ομιλεί για αυτή την συμφωνία, καθώς δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος!

ΠΗΓΗ: Newsroom el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια