Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1704


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Τα πανισλαμικά σχέδια της Τουρκίας - Αποκάλυψη για τον Δεκέμβριο που έρχεται




Δείτε πως ο Ερντογάν δημιουργεί στρατό του Ισλάμ

Πληροφορίες αναφέρουν πως κορυφαίοι σύμβουλοι του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προωθούν πανισλαμικά στρατιωτικά σχέδια μέσω διαφόρων συνεργασιών με ισλαμικούς παράγοντες σε πάρα πολλά κράτη της Ασίας (βλ. Καύκασος), της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (βλ. Μόπκο Χαράμ, θυμήσου ΕΔΩ τι είχαμε γράψει στο el.gr) Στο επίκεντρο βρίσκεται το Κέντρο ASSAM των «Υπερασπιστών της Δικαιοσύνης και των Στρατηγικών Μελετών για την Πανισλαμική Ενωση»!!!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες διεθνών αναλυτών, λαμβάνουν χώρα προετοιμασίες για σημαντικό στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Δεκέμβριο με κύριο θέμα την καταγραφή των «Κατευθυντήριων τάσεων και διαδικασιών για την από κοινού συγκρότηση Ενιαίου Συστήματος Αμυνας για την Πανισλαμική Ενωση» Αυτό σημαίνει πιο απλά λόγια: Την συγκρότηση μορφής στρατιωτικής σύγκλισηςσυνεργασίας των στρατιωτικών δυνάμεων ισλαμικών κρατών με επικεφαλής, προφανώς, την Τουρκία. Σε αυτή την κατεύθυνση, απώτερος στόχος του Ερντογάν είναι η σύσταση νέο-οθωμανικής Ένωσης ισλαμικών κρατών από τη Μέση Ανατολή (εμπλοκή Τουρκίας σε Συρία, παλαιστινιακό), την Ασία (τουρκμενικά κράτη και πληθυσμοί) και την ευρύτερη Αφρική.

Οι προθέσεις των Τούρκων φαίνονται ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις πρώην και νυν στρατιωτικών! Ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην τούρκος στρατηγός, τόνισε μιλώντας σε φιλοκυβερνητικό τουρκικό κανάλι πως η Τουρκία πρέπει να στείλει στρατεύματα και στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Αρμενία, παρά το γεγονός πως η Ρωσία έχει συμφέροντα στον Καύκασο. Όλα δείχνουν πως οι Τούρκοι, με τα σχέδιά τους, βάζουν «φωτιά» στην γεωστρατηγική σκακιέρα παίζοντας έπειτα με αυτήν. Πηγή el.gr



Δήμος Λιακόπουλος: Oι “ειδικοί” ξαναχτύπησαν! Μούφα η προστασία με τις μάσκες;;



18 Ιουλίου, 2020: Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το κανάλι FOXNEWS στις ΗΠΑ, οι μάσκες όχι μόνο δεν προστατεύουν, αλλά καθώς επιβάλλονται αυξάνουν τις πιθανότητες παρακράτησης ιογόνων παραγόντων, κατά 99% οι υφασμάτινες και 44% οι χειρουργικές. Ακόμη και στην Ελλάδα είχαν πει οι “ειδικοί”, στις αρχές του κορωνοϊού, ότι η μάσκα κάνει κακό ή τουλάχιστον δεν βοηθάει και μετά επέβαλαν τη μάσκα.

Αυτό δείχνει ότι οι “ειδικοί”, απλά δεν γνωρίζουν, αλλά η τελική επιμονή στη χρήση μάσκας, από εκείνους που είναι με το μέρος των παγκοσμιοποιητών, δείχνει ότι οι παγκοσμιοποιητές είναι εκείνοι που εκμεταλλεύονται την πανδημία για να μαντρώσουν τον κόσμο και να τον εκπαιδεύσουν στο να αποδέχεται οικειοθελώς τα κάθε μορφής περιοριστικά μέτρα, τα οποία από ότι θα δούμε από τον Σεπτέμβριο θα εμφανίζονται αυξητικά και με τη μέθοδο του σαλαμιού και όχι με τη μέθοδο της καραντίνας.

Το ότι επιβλήθηκε η καραντίνα, και τυχόν δεν θα ξαναεπιβληθεί, επιβάλει προπαγανδιστικά και υποσυνείδητα στον παγκόσμιο πληθυσμό, να μην αντιδρά σε περιοριστικά μέτρα, αρκεί να μην είναι ολικό lock down. Έτσι όλοι θα λένε ναι σε όλα.

Η μέθοδος για να καταλαβαίνετε αν κάτι είναι κατά των συμφερόντων του ανθρώπινου πληθυσμού, είναι να βλέπετε ποιος το λέει. Αν το λέει το παρεάκι ΟΗΕ, ΠΟΥ, Φάουτσι, ΜΚΟ διακίνησης λαθρομεταναστών, παγκόσμιο νεοκομμουνιστικό λόμπυ (Κίσσινγκερ, Σόρρος, Γκέητς, Τσάκερμπεργκ, νεοαριστερά κόμματα κτλ) τότε δεν σας συμφέρει να αποδεχθείτε ότι ακούτε…

Πηγή el.g





Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την Τουρκία από το πρόγραμμα του F-35 και ενέκριναν την πώληση 1200 Μ1117 Guardian στην Ελλάδα



Ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας –ΗΠΑ αλλά και στις σχέσεις ΗΠΑΤουρκίας σηματοδοτεί η οριστική διαγραφή της Άγκυρας από την κοινοπραξία κατασκευής των F -35, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας Lockheed Martin. Ταυτόχρονα, το Αμερικανικό Κονγκρέσο ενέκρινε την πώληση 1200 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων 4Χ4 τύπου Μ1117 Guardian στην Ελλάδα, αντί περίπου 85 εκ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται το όχημα χωρίς οπλισμό, αλλά με τους πυργίσκους, πράγμα που σημαίνει πως τα βομβιδοβόλα και τα πολυβόλα δεν είναι μέσα στην τιμή.

Τα οχήματα αυτά θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα οχήματα ΤΟΜΠ Μ-113 που μέχρι σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού. Το M1117 είναι ένα όχημα εσωτερικής ασφάλειας που βασίζεται στις σειρές V-100 και V-150 Commando των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων. Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για υπηρεσία στο Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πρώτα πρωτότυπα εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο του 1997 και η σειριακή παραγωγή του M1117 ξεκίνησε από το 1999 έως τις αρχές του 2000.

Το M1117 ήταν ένα από τα πρώτα αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα που κατασκευάστηκαν με ένα εξειδικευμένο κύτος ανθεκτικό στις νάρκες και μετά το 2001 υιοθετήθηκε σε αυξανόμενο βαθμό ως άμεση απάντηση στην απειλή που δημιουργούν οι αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Φέρει ένα εκτοξευτήρα χειροβομβίδων Mk 19 και πολυβόλο M2HB Browning , τοποθετημένο σε πυργίσκο παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στο Οπλισμένο Assault Vehicle της US Marine Corps καθώς κι ένα πολυβόλο M240H τοποθετημένο έξω από την καταπακτή του πολυβολητή.

Το 2015, η Textron Systems αναγόρευσε το M1117 ως οικογένεια οχημάτων COMMANDO ™, φέρνοντας πίσω το όνομα του οχήματος από το οποίο προέρχεται το M1117.

Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ





Πράσινο φως από τη Βουλή της Αιγύπτου για επέμβαση στη Λιβύη



Το κοινοβούλιο της Αιγύπτου την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό για την καταπολέμηση «εγκληματικών πολιτοφυλακών» και «ξένων τρομοκρατικών ομάδων» σε ένα «δυτικό μέτωπο» - σε μια καταφανή αναφορά στη δυτική γείτονα Λιβύη.Όπως τονίζει η απόφαση, τα αιγυπτιακά στρατεύματα θα υπερασπιστούν την εθνική ασφάλεια. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Βουλή διόρθωσε μια προηγούμενη ανακοίνωση που αναφερόταν σε ένα «αραβικό», και όχι ένα «δυτικό» μέτωπο. Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του και τον υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το καταριανό υπουργείο Το Κατάρ και η Αίγυπτος βρίσκονται σε αντίπαλες πλευρές μιας περιφερειακής διαμάχης, μαζί με τρεις χώρες του Κόλπου.

Νωρίτερα, ωστόσο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν για την ανάγκη διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη και την αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ των δυνάμεων που πολεμούν εκεί, όπως ανέφερε η προεδρία της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε την περασμένη εβδομάδα το Κάιρο δεν θα παραμείνει αδρανές απέναντι σε αυτό που χαρακτήρισε ως απειλή για την ασφάλεια της Αιγύπτου και της Λιβύης και ότι οποιαδήποτε επέμβαση στη Λιβύη θα απαιτούσε την έγκριση του κοινοβουλίου, το οποίο κυριαρχείται από τους υποστηρικτές του. Η Αίγυπτος ανησυχεί για την αστάθεια στη Λιβύη και για την υποστήριξη της Τουρκίας στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη, της οποίας οι μαχητές έχουν μετακινηθεί πιο κοντά στην κεντρική πόλη Σύρτη με την ελπίδα να την ανακτήσουν από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χάφταρ.

Η Σύρτη αποτελεί πύλη προς τα λιμάνια εξαγωγής πετρελαίου που κατέχει ο LNA και ο Σίσι τον περασμένο μήνα κήρυξε το μέτωπο της Σύρτης κόκκινη γραμμή για την Αίγυπτο, η οποία στηρίζει τον Χάφταρ μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία. Η τουρκική υποστήριξη προς τις δυνάμεις της Τρίπολης ανάγκασε τον LNA να εγκαταλείψει την 14μηνη επίθεσή του στην λιβυκή πρωτεύουσα, μια οπισθοχώρηση στο σχέδιο Χάφταρ για βίαιη ενοποίηση της χώρας. Μια μεγάλη κλιμάκωση στη Λιβύη ενέχει τον κίνδυνο να πυροδοτήσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των ξένων δυνάμεων που στέλνουν όπλα και μαχητές κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων. Οι πρόεδροι Αιγύπτου και ΗΠΑ συζήτησαν επίσης το σχεδιαζόμενο φράγμα του Γαλάζιου Νείλου της Αιθιοπίας, τόνισε η αιγυπτιακή προεδρία. Το Κάιρο ανησυχεί ότι η Αιθιοπία θα αρχίσει να γεμίζει το φράγμα χωρίς μια συμφωνία με το Κάιρο και το Σουδάν, τα οποία θα επηρεαστούν επίσης.

Πηγή: Ε.Θ.





Πόλεμο σε δύο μέτωπα ανοίγει ο Ερντογάν - Έστειλε Bayraktar στους Αζέρους



Πόλεμο σε δύο μέτωπα ανοίγει η Άγκυρα, η οποία ανενόχλητη στέλνει ενισχύσεις τόσο στη Λιβύη, όσο και στο Αζερμπαϊτζάν. Η διεθνής κοινότητα απλά παρακολουθεί την ’’αερογέφυρα’’ που στήνει ο Ερντογάν, με την Τουρκία να θέλει να αναδειχθεί σε περιφερειακό παίχτη. Σύμφωνα λοιπόν με ΜΜΕ της Αρμενίας, τα οποία επικακαλούνται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, η Τουρκία έστειλε 6 UAV BAYRAKTAR στους Αζέρους, θυμίζοντας την πρακτική που ακολουθεί με την Κυβέρνηση της Τρίπολης. Μάλιστα στη δημοσιότητα βγήκαν και χάρτες, με του τουρκικά A-400 να μεταφέρουν ενισχύσεις προς το Μπακού.

Έτσι λοιπόν επιβεβαιώνεται το Πενταπόσταγμα για άλλη μία φορά, καθώς πριν λίγα 24ωρα αναφέραμε: ’’Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ismail Demir, δήλωσε πως η Άγκυρα θα σταθεί στο πλευρό του Μπακού. ’’Θα τους στείλουμε νέα μαχητικά, πυραύλους, UAV. Θα παραδώσουμε νέα οπλικά συστήματα συστήματα στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.’’ Όλα αυτά την στιγμή που οι Τούρκοι στέλνουν με C-130 ενισχύσεις και στην Λιβύη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα!

Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια