Header Ads

ΚΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ φ.1704

Δομές φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη στην Κόρινθο και στο Νοσοκομείο Κορίνθου.



Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά, παρουσία του Γραμματέα της ΝΕ Κορινθίας Δημήτρη Αγγελόπουλου, των μελών της ΚΠΕ Γιάννη Ανδρέου και Μίμη Μανέτα, του μέλους της ΝΕ Θοδωρή Μαυραγάνη και του περιφερειακού συμβούλου Νικόλαου Γκιλίτση συναντήθηκε με τους Διοικητές της κλειστής και της ανοικτής δομής προσφύγων στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη στην Κόρινθο, με τον Διοικητή και εκπροσώπους ιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στον ουσιαστικό διάλογο που ακολούθησε, αναδείχθηκαν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι δομές όσο και το Νοσοκομείο Κορίνθου. Αρχικά προκύπτει ότι η Κόρινθος εξακολουθεί να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που της αναλογεί στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση πρέπει να προγραμματίσει τον δίκαιο επιμερισμό των αιτούντων άσυλο σε όλη την επικράτεια της χώρας δημιουργώντας μικρές και λειτουργικές δομές. Οι δομές στην Κόρινθο έχουν περισσότερο πληθυσμό από αυτόν που πραγματικά μπορούν να διαχειριστούν και καθιστούν πολύ δύσκολο το στόχο (ειδικά για την ανοιχτή δομή) της αποφυγής της γκετοποίησης του διαμένοντος πληθυσμού.

Σε συνέχεια των παραπάνω συναντήσεων και της Ερώτησης που είχε κατατεθεί στις 24 Απριλίου, οι Βουλευτές Α. Πουλάς, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Καμίνης, Χ. Κεφαλίδου κατέθεσαν νέα ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας ενημέρωση για θέματα που αφορούν στους φιλοξενούμενους στις δομές και για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ελλείψεων των δομών και του Νοσοκομείου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια