Header Ads

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ φ.1704

- Ελληνοτουρκικά: Η κατάσταση



Ποιο το επόμενη βήμα που η Ελλάδα ελπίζει πως θα αποφευχθεί...

Περίπου 30 μονάδες του τουρκικού στόλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια περιοχή που ξεκινά από την Χίο και καταλήγει στο Καστελόριζο. Φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλάκατοι και πετρελαιοφόρα των Τούρκων βρίσκονται απέναντι από ελληνικά νησιά.

Ο κύριος όγκος των δυνάμεων τους παραμένει στο Καστελόριζο και στην Ρόδο. Ο ελληνικός στόλος έχει κινητοποιηθεί από χθες και βρίσκεται στο σημείο που πρέπει, παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις των Τούρκων ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μαζί και δύο ελληνικά υποβρύχια. Το Oruc Reis παραμένει ακόμη στην Αττάλεια. Το επόμενο βήμα θα είναι το ωκεανογραφικό πλοίο να ξεκινήσει και μετά από 24 ώρες περίπου, να πλεύσει στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, κάτι το οποίο η ελληνική πλευρά ελπίζει πως θα αποφευχθεί.

Το τουρκικό κομβόι αποτελείται από τορπιλακάτους, κορβέτες, φρεγάτες και υποβρύχια. Τα 19 τουρκικά πλοία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπλεαν κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας και όχι πάση δυνάμει, ενώ τα πληρώματα δοκιμάζονται και από τις καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7-8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια