Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1703

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ


Θανάσης Πλεύρης: Αστυνομικός που υπηρετεί στο ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου στα επεισόδια
10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020: Αστυνομικός συνδικαλιστής που υπηρετεί στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται από άλλους συνδικαλιστές της αστυνομίας ότι παρενέβη κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα και απελευθέρωσε άτομα που είχαν συλληφθεί για πρόκληση επεισοδίων. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη που μίλησε στον ΣΚΑΪ, έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά από ειδικό φρουρό ο οποίος κατά τη διάρκεια επεισοδίων του επιτέθηκε ένα άτομο που βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο άτομο πήγε να το συλλάβει και κατά τη σύλληψη δέχτηκε αντικείμενα. Στη συνέχεια ήρθε ένας άνθρωπος ο οποίος απέτρεψε τη σύλληψη, τον έσπρωξε και τον άφησε να φύγει. 

Ο ειδικός φρουρός, όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, προσπάθησε να τον ξανασυλλάβει και τότε ο άλλος μπήκε μπροστά του και του είπε: «Εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι αστυνομικός συνάδελφος αξιωματικός.» Επιβεβαίωση για το περιστατικό έδωσε ο πρόεδρος ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αποσπασμένος στο ΣΥΡΙΖΑ.. 

«Επειδή ενδιαφέρθηκα να μάθω για την ιδιότητα του και πάλι σας λέω ότι δεν είναι μεμπτό το ότι εργάζεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Μεμπτό είναι το ότι πάνω από την καλώς εννοούμενη ιδεολογική του ταυτότητα, πολιτική ή κομματική, βάζει το ιερό καθήκον και αποτρέπει έναν αστυνομικό από το να σώσει τη ζωή πολίτη και να σώσει την περιουσία αλλού.», τόνισε ο κ. Ντούμας. Βαρύτατο ποινικό αδίκημα και τρομερό πειθαρχικό αδίκημα είναι, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα ο οποίος επίσης μίλησε για το περιστατικό στον ΣΚΑΪ, η απελευθέρωση κρατούμενου από εν ενεργεία αστυνομικό. 

«Είτε απελευθερώσεις έναν έμπορο ναρκωτικών είτε απελευθερώσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει συλληφθεί για βανδαλισμούς και οτιδήποτε άλλο, όταν ο αστυνομικός με την ταυτότητα του διατάζει να απελευθερωθεί ένας άνθρωπος που πρέπει να κρατηθεί για παράνομη πράξη είναι θέμα.», είπε. 

Πηγή: ECONOMIKO.gr






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η Ελλάδα ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 42, αν δεχθεί επίθεση

13 Ιουλίου, 2020: «Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, υπήρξε ευρύτατη συναίνεση για την εκπόνηση καταλόγου περαιτέρω μέτρων εάν η Τουρκία προχωρήσει την παραβατική συμπεριφορά της»! Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας εξερχόμενος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Η κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και ο εξαυταρχισμός της Τουρκίας ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής μας. Υπήρξε ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ζητήθηκε, μάλιστα, από την Τουρκία να αναθεωρήσει και να αναστρέψει την απόφασή της. 

Αναφέρθηκα, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, στις σοβαρές επιπτώσεις της τουρκικής παραβατικότητας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι ικανοποιημένος, διότι οι εταίροι εξέφρασαν αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υπήρξε ευρύτατη συναίνεση να εκπονηθεί, κατόπιν αιτήματός μας, κατάλογος κατάλληλων περαιτέρω μέτρων, δηλαδή κυρώσεων, που θα επιτρέψουν στην ΕΕ να απαντήσει αποτελεσματικά εάν η Τουρκία προχωρήσει στην παραβατική συμπεριφορά της». Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ελλάδα ζήτησε και κάτι άλλο, συγκεκριμένα την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Το άρθρο 42 (7) της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει: 

«Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος-μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη-μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό δεν επηρεάζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών. Οι δεσμεύσεις και η συνεργασία στον τομέα αυτόν εξακολουθούν να είναι σύμφωνες προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού Βορείου Ατλαντικού Συμφώνου, η οποία παραμένει, όσον αφορά τα κράτη που είναι μέλη του, το θεμέλιο της συλλογικής τους άμυνας και το όργανο της εφαρμογής της». Τι θα πράξει άραγε η Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα σεβαστεί την ίδια της την Συνθήκη;







ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

«ΒΟΜΒΑ» από Αφροαμερικανό ράπερ για τον Σόρος και το Black Lives Matter

Χαμός στις ΗΠΑ με όσα δήλωσε… 

11 Ιουλίου, 2020: Αναρωτιόνται οι ανά τον Πλανήτη πολίτες, πως είναι δυνατόν ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να χάσει από τη μία μέχρι την άλλη στιγμή την μπάλα κάτω από τα πόδια του και να καταντήσει η Αμερική απ΄άκρου εις άκρον μία χώρα άναρχη ό,που επικρατούν ακαραίες συνθήκες με αφορμή τον «αναίτιο θάνατο» ενός συνανθρώπου. Οι καταστροφές, οι λεηλασίες, οι πυρκαγιές και οι βιαιότητες, ακόμη και οι κατάργηση Πολιτιακής Αστυνομίας, ανέτρεψαν τα πάντα. Την ενορχηστρωμένη «Αποσταθεροποίηση» της Ανερικής έρχεται ένας θαρραλέος άνδρας να την αποκαλύψει, όπως ισχυρίζεται και η el.gr. Χαμός στις ΗΠΑ με όσα δήλωσε… 

Ο γνωστός ράπερ Lord Jamar, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ξεκαθαρίζει πως δεν στηρίζει το κίνημα Black Lives Matter, στο πλαίσιο του οποίου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και λεηλασίες σε Αμερική και Ευρώπη. Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο, ο ράπερ απάντησε επειδή jek;auara ;oti «δεν είναι δικό μας κίνημα. Μας δόθηκε από τον Τζορτζ Σόρος και τα αγόρια του». 

Ο 51χρονος ράπερ, ο οποίος ξεκίνησε το 1989 με το χιπ χοπ γκρουπ «Brand Nubian», έδωσε συνέντευξη στο Turning Point USA σχετικά με το Black Lives Matter. Όταν ρωτήθηκε αν το στηρίζει, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση. Ήταν ένα κίνημα που μας δόθηκε, ξέρεις τώρα, από τον Τζορτζ Σόρος και τα αγόρια του. (…) Δεν θέλουν να έχουμε το δικό μας κίνημα», προσέθεσε. 

Ο δημοσιογράφος, έπειτα, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Σόρος ενίσχυσε με 100 εκατομμύρια δολάρια το Black Lives Matter. Τότε ο Lamar αποκρίθηκε: «Αυτά είναι χρήματα με σκοπό τον έλεγχο. Ελάτε να σας δώσουμε ένα κίνημα, το οποίο θα μπορούμε να ελέγχουμε, θα ενσωματώσουμε σε αυτό κόκκινα, μαύρα και πράσινα (πολιτικά) σύμβολα και θα είναι ένα κίνημα που θα ελέγχουμε. Εμείς θα αποφασίζουμε ποια θα είναι τα μηνύματα, τα συνθήματα, oi κινητοποιήσεις και οι στόχοι κτλ». 

Ενδιαφέροντα λόγια από τον μελαμψό ράπερ, τα οποία έχουν προκαλέσει αρκετό πάταγο στην Αμερική και πρέπει ίσως να ληφθούν σοβαρά υπόψη και στην προσπάθεια δημιουργίας παρόμοιας «Αποσταθεροποίησης» στην Ευρώπη, σε όλο τον Πλανήτη και στην Ελλάδα. Είναι πρόσφατα τα γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα από κουκουλοφόρους, οι οποίοι όταν συλλαμβάνονται φυγαδεύονται ακόμη και από αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν οι φορείς του Σώματος. Ασφαλείας…





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Ξεμπρόστιασε τη Γερμανία που πουλάει όπλα στην Τουρκία…

Ελληνοκύπριος Ευρωβουλευτής «Έδωσε» τη Γερμανία μέσα στην Ευρωβουλή: «Όσο εμείς συζητάμε, πουλάει όπλα στην Τουρκία», αλλά οι Γερμανοί εκεί, τον χαβά τους φιλότουρκοι μέχρι αηδίας. Την επείγουσα ανάγκη εγκατάλειψης της πολιτικής του κατευνασμού της ΕΕ έναντι στη νεο-οθωμανική Τουρκία τόνισε σε παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συζήτηση με θέμα «Η σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας». Η συζήτηση διεξήχθη ενώπιον του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/ Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Χοσέπ Μπορέλ, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Στην παρέμβασή του ο κ. Κ. Μαυρίδης τόνισε ότι «είναι σημαντικό σήμερα ότι συζητάμε τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΕΕ και στην Αν. Μεσόγειο ευρύτερα, αλλά αυτό δεν αρκεί». Συνεχίζοντας υπογράμμισε δηκτικά: «Κορυφαία λάθη στην ιστορία επαναλαμβάνονται επειδή οι έχοντες εξουσία δεν διδάσκονται από τα λάθη του παρελθόντος.Να αναφέρω ένα: η πολιτική του κατευνασμού απέναντι στο ναζιστικό καθεστώς -το μέγιστο αυτό λάθος-, τελικά το πλήρωσε η ανθρωπότητα με ποταμούς αίματος, επειδή δεν διδαχθήκαμε από την ιστορία. Και οι υποστηρικτές εκείνης της πολιτικής καταδικάστηκαν από την Ιστορία». 

Ακολούθως, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε:«Επομένως, η αξιοπιστία της ΕΕ κρίνεται στην Αν. Μεσόγειο» Θα προασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις αξίες μας ή θα συνεχίσουμε να πουλάμε όπλα στην Τουρκία». 

Δυστυχώς, καθώς εμείς συζητάμε, η Γερμανία πουλάει υπερσύγχρονο οπλισμό στην Τουρκία τον οποίο θα χρησιμοποιήσει εναντίον των συμφερόντων της ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο. Αυτό δεν συνιστά αξιοπιστία, ούτε υπηρετεί τις αξίες μας, αγαπητέ κ. Μπορέλ», σημείωσε καταλήγοντας. 

Στη δευτερολογία του ο κ. Μπορέλ, σχετικά με τον παραλληλισμό της σημερινής στάσης της ΕΕ έναντι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας με την κατευναστική πολιτική έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, σχολίασε ότι «δεν επιθυμεί να συνδεθεί το όνομα του με την κατευναστική πολιτική Τσάμπερλεν, έναντι του ναζισμού.». Καθαρές και σταράτες κουβέντες από έναν Έλληνα Ευρωβουλευτή που τιμάει το ρόλο του, συγκριτικά με τους Αριστερούς που ενεργούν ενάντια στην Κύπρο και την Ελλάδα. ΕΤΣΙ τα βλέπει!...

Δεν υπάρχουν σχόλια