Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1703


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΤρίπολη, 9 Ιουλίου 2020
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαπέντε (115) και έγινε έλεγχος σε χίλια διακόσια τριάντα τρία (1233) 
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννιακόσια πενήντα τέσσερα (954) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα επτά (347) παραβάσεις 
Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, κυνηγετικά όπλα κ.α. 
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (8.7.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια τριάντα τρία (1233) άτομα, εκ των οποίων τα εννιακόσια δέκα τρία (913) ήταν ημεδαποί και τα τριακόσια είκοσι (320) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια πενήντα τέσσερα (954) οχήματα. 
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαπέντε (115) άτομα, από τα οποία εβδομήντα (70) ήταν ημεδαποί και σαράντα πέντε (45) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: •Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο. •Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. •Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας. •Δέκα (10) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα επτά (347) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: •προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Ξυλόκαστρο: 73χρονος αποπειράθηκε να κλέψει λεμόνια 
– Συνελήφθη επί τόπου Συνελήφθη, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ασφάλειας Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, 73χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να αφαιρέσει από αγρόκτημα ημεδαπού αγροτικά προϊόντα (λεμόνια), χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός. 

Συνελήφθη άμεσα ο 23χρονος που μπήκε σε σπίτι στην Κόρινθο και λήστεψε τον ιδιοκτήτη. 
Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 23χρονος ημεδαπός, για ληστεία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου – Βόχας, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, μαζί με ακόμη τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 26,27 και 32 ετών, αντίστοιχα, χθες (7.7.2020) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και με τη χρήσης βίας, τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν αλυσίδα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, άμεσα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι δράστες. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο συλληφθείς θα oδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου – Βόχας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Κόρινθος 
Στην Δικαιοσύνη οδηγήθηκε ο Δράστης που συνελήφθη την Κυριακή το πρωί να βάζει φωτιές στον προαστιακό 
Στην Δικαιοσύνη οδηγήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου ο Δράστης που συνελήφθη την Κυριακή το πρωί να βάζει φωτιές κοντά στον προαστιακό Κορίνθου. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. Άμεσα και με συντονισμένες ενέργειες της διεύθυνσης αστυνομίας Κορινθίας συνελήφθη ο Δράστης που έβαλε τις φωτιές την Κυριακή 5 Ιουλίου το πρωί στα πρανή του προαστιακού στην Κόρινθο. Ξαφνικά εκδηλώθηκε πυρκαγιά ταυτόχρονα σε πολλά σημεία, Αλλά Χάρη όμως στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου οι εστίες έσβησαν. 
korinthosnewsΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ


Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις σε Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία – Ανάμεσα τους 30χρονος Λουτρακιώτης


Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και τη καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν δέκα άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος των εγκληματικών οργανώσεων. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονται έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα. Επιπλέον, συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν πάνω από -3,5- κιλά και -14- δενδρύλλια κάνναβης, πιστόλι, -202- κροτίδες, οχήματα κ.ά. 

Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος είχαν κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο πάνω από -40- κιλά και -200- δενδρύλλια κάνναβης Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία. Κατά τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δεκατριών (13) μελών του δικτύου. Η σύλληψη δέκα (10) ενεργών μελών του, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (13.7.2020) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Αττικής, Κορινθίας και Μεσσηνίας. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Μεσσήνης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, και με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας και Αργολίδας. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 35 έως 61 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 41 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 46χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος του εγκληματικού δικτύου. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει, επιπλέον, δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 57 ετών, αντίστοιχα, επίσης μέλη, που βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, ύστερα από τη σύλληψή τους την 2.12.2019 και 17.5.2020, αντίστοιχα, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας (Σχετικά τα από 2.12.2019 και 18.5.2020 Δελτία Τύπου). 

Από την ενδελεχή έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και χθες (13.7.2020), δραστηριοποιούνταν δύο αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέθεταν ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, 55χρονος ημεδαπός καθώς και οι δύο (2) παραπάνω έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης και ο 46χρονος ημεδαπός, μη συλληφθείς. Η εγκληματική αυτή οργάνωση διακινούσε ποσότητες κάνναβης οι οποίες προέρχονταν από την καλλιέργεια φυτειών κάνναβης σε ορεινό όγκο του Ταϋγέτου. 

Τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν, δύο (2) 39χρονοι, ημεδαπός και αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν ηγετικό ρόλο, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας από 35 έως 59 ετών, αντίστοιχα κι (1) 41χρονος αλλοδαπός. Οι ανωτέρω διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, ενώ ο 59χρονος ήταν ο φύλακας-αποθηκάριος των ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπτε στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής. 

Οι εγκληματικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Παράλληλα από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών. Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (13.7.2020) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
ποσότητα κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους -3.680,40- γραμμαρίων,-14- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών, περίπου, -55- γραμμάρια λευκής ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται,-4- ζυγαριές ακριβείας, εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (λαμπτήρες, πολύμπριζα κ.λ.π.),πιστόλι μετά γεμιστήρα, περίστροφο,-2- αεροβόλα πιστόλια, το ένα εκ των οποίων με ενσωματωμένη διόπτρα και σιγαστήρα, καψύλλιο χειροβομβίδας, κάννη όπλου, γεμιστήρα πιστολιού, κυνηγητικό όπλο,-3- αστυνομικοί ράβδοι (γκλοπ), -10- μαχαίρια, -202- κροτίδες, -6- αμπούλες πεπιεσμένου αέρα,-297- φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,-13- κινητά τηλέφωνα, -2- οχήματα και το χρηματικό ποσό των -1.585- ευρώ. Επιπλέον, συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά, διότι σε έρευνα που έγινε σε οικία του, στο Λουτράκι Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5 – δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών και μικροποσότητα κάνναβης. 

Οι συλληφθέντες, οδηγηθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.1100 δενδρύλλια κάναβης εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στα Γεράνεια ΌρηΗ Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύσβατο σημείο σε δασώδη περιοχή στα Γεράνια Όρη , φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την Ε.Κ.Α.Μ., όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 1.100 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 3 έως 51 εκατοστά. Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν. 

Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών. 
Πηγή: Loutrakiblog

Δεν υπάρχουν σχόλια