Header Ads

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ φ.1702

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις έναν χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019



Σημαντικό προβάδισμα διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα, Κυριακή.Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη, 7 Ιουλίου, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η «γαλάζια» παράταξη έχει πείσει τους Έλληνες πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. 

Χαρακτηριστικά, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Ελληνική Λύση με 2,9%> 

Την ίδια ώρα, πάντως, ανησυχία προκαλεί στους πολίτες η κατάσταση στην οικονομία, με το 40% να θεωρεί πως πρόκειται για το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Ακολουθεί η ανεργία (16%), η πανδημία του κορονοϊού (14%0, το προσφυγικό/μεταναστευτικό (9%) και η εξωτερική πολιτική (7%). 

Παράλληλα, δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δίνει προβάδισμα 21,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, η οποία αποσπά το 42% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%. Όσον αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, το 60,3% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 25,7% ο Αλέξης Τσίπρας. 

Παράλληλα, το 67,8% κρίνει θετικά το έργο της «γαλάζιας» κυβέρνησης, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 31,6%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 44% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2019, αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια