Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1702

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ο Δήμος Κορινθίων στις 100 «Ευφυείς Πόλεις» του «Intelligent Cities Challenge»



Τον ψηφιακό του μετασχηματισμό δρομολογεί ο Δήμος Κορινθίων μετέχοντας στο πρόγραμμα «Intelligent Cities Challenge».Η πρόταση που υπεβλήθη από κοινού με το Δήμο Τρίπολης είναι ανάμεσα στις 100 που εγκρίθηκαν σε Πανευρωπαικό επίπεδο. Οι 100 πόλεις, μεταξύ αυτων και η Κόρινθος, θα εκπαιδευτούν από την Ευρωπαική Επιτροπή για να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και τα εργαλεία εκείνα που θα επιτρέψουν στους φορείς της τοπικής τους κοινωνίας (ΟΤΑ, Επιχειρήσεις, Πανεπιστήμιο κτλ) να κινηθούν στην κατεύθυνση της «Ευφυούς Πόλης» και να εναρμονιστούν με τις προηγμένες και σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης. 

Ο Δήμος Κορινθίων έχει την μοναδική ευκαιρία να είναι μέλος μιας κοινότητας που αξιοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες • για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης • την ανοικοδόμηση της οικονομίας τους • την πράσινη – έξυπνη βιώσιμη ανάπτυξη • την βελτίωση της ποιότητα ζωής • την δημιουργία νέων ευκαιριών για τις επιχειρηματικές τους κοινότητες • την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες Το ICC βασίζεται στην επιτυχία του Digital Cities Challenge, το οποίο βοήθησε ήδη 41 πόλεις της ΕΕ να αναπτύξουν στρατηγικό όραμα και χάρτη πορείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους





«Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε Κανταρέ– Ποσειδωνία – Καλάμια



3 από τις ωραιότερες παραλίες του δήμου μας εντάσσονται στο πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Οι παραλίες σε Κανταρέ, Ποσειδωνία και Καλάμια θα υποδεχτούν το Σάββατο 11 Ιουλίου εθελοντικές δράσεις στην κατεύθυνση αναβάθμισης αλλά και προβολής τους! Η συμμετοχή όλων μας είναι καταλυτική! Του δήμου που βεβαίως είναι αρωγός μεριμνώντας για όλα τα μέτρα που επιβάλει η πανδημία (αποστάσεις,μάσκες, σακούλες και γάντια), απλών πολιτών αλλά και εθελοντικών ομάδων και συλλόγων! 

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνεται ανακύκλωση των απορριμμάτων με τη βοήθεια του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. 

Επίσης η εταιρεία RAM EUROPE θα μεριμνήσει για τον καθαρισμό των ακτών με μηχανήματα. Καλούμε τους πολίτες, τους εθελοντές, τα σχολεία του δήμου μας να συμμετέχουν στην δράση του Σαββάτου! «Ελάτε να φροντίσουμε τις παραλίες του τόπου μας! Ελάτε να στείλουμε το μήνυμα «ΠΑΜΕ ΚΟΡΙΝΘΟ» παντού!» 

Δίνουμε ραντεβού το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 στις 09:00 το πρωί 
Στην παραλία Κανταρέ στο 3ο χιλιόμετρο ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών (ταβέρνα Βοτσαλάκια) 
Στη παραλία Καλάμια στη πλατεία Αλεξάνδρου και Διογένη 
Στη παραλία Ποσειδωνίας μετά την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Δίολκου (πριν την βυθιζόμενη γέφυρα). 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΡΟΥ



Λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης από Στυμφαλία στην περιοχή Πεντεσκούφι και της υπερβολικής κατανάλωσης των τελευταίων ημερών , οι δεξαμενές της Κορίνθου δεν αναπλήρωσαν το απόθεματά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να υπάρξει στην διάρκεια της ημέρας διακοπή νερού στην πόλη της Κορίνθου, στα Εξαμίλια και την Ξυλοκέριζα. 

Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις καθώς επίσης και να μεριμνήσουν για την κάλυψη των αναγκών τους έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη. Η ΔΕΥΑΚ εργάζεται για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης. Η ομαλή υδροδότηση θα αποκατασταθεί τις απογευματινές ώρες και παρακαλούμε, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας να περιοριστεί η χρήση του νερού ώστε να αναπληρωθούν τα αποθέματα. 
Ζητούμε την υπομονή, την κατανόηση και την συνδρομή όλων.





Εξαιρετικής Ποιότητας τα νερά κολύμβησης σε 8 παραλίες



Η Οδηγία 2006/7/ΕΚ «σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης», εναρμονίστηκε στην Ελληνική νομοθεσία με την ΚΥΑ 8600/416/Ε103/2009 (ΦΕΚ 356/Β/26-2-2009). Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ανωτέρω οδηγίας η Παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης γίνεται κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους σε καθορισμένες ακτές κολύμβησης και σε σημεία δειγματοληψίας ανάλογα κωδικοποιημένα, με σκοπό τη προστασία των υδάτων και της δημόσιας υγείας. Από το 2016 οι ακτές παρακολουθούνται από τις Διευθύνσεις Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΠΔΕ&Ι, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις διενεργούνται από τη Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τα αποτελέσματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων http://www. bathingwaterprofiles.gr είτε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. 

Οι ακτές του Δήμου Κορινθίων που κατά καιρούς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας Υδάτων κολύμβησης είναι οι εξής: 

Παραλία καλάμια, Κανταρέ, Λέχαιο Περιγιάλι, Περιγιάλι Λουτρά Ελένης- 1, Λουτρά Ελένης -2, μικρό Αμόνι, Κεχριές 

Η ποιότητα των υδάτων όλων των ανωτέρω ακτών από τον χρόνο ένταξης έως και το 2019 εμπίπτει στην κατηγορία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Τα αποτελέσματα των υδάτων κολύμβησης των ανωτέρω ακτών για τον μήνα Μάιο 2020 (αρχή της κολυμβητικής περιόδου ) εμπίπτουν στην κατηγορία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, 

Ο Δήμος Κορινθίων προτίθεται να εντάξει στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης της ποιότητας Υδάτων το 2020 τις κάτωθι ακτές: Ποσειδωνία, Αλμυρή, Κόρφο και Λιχνάρι. Επίσης ο Δήμος θα προβαίνει όπου και όποτε χρειαστεί σε αυτοέλεγχο των υδάτων κολύμβησης, συνεργαζόμενος με διαπιστευμένα εργαστήρια στον τομέα αυτό.





Β.Νανόπουλος: Με σύμμαχο την «Βιώσιμη Πόλη» υλοποιούμε σημαντικά έργα για το δήμο



Με την υπογραφή δυο σημαντικότατων προγραμματικών συμβάσεων ξεκίνησε σήμερα η συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.» Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος υποδέχτηκε το πρωί στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Δικτύου Δημήτρη Καφαντάρη προκειμένου να μπουν οι υπογραφές που θα επιτρέψουν την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, έργων που για χρόνια παρέμεναν στάσιμα. 

Η μελέτη για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου , την Πράξη Εφαρμογής της Αγίας Άννας και η Πράξη αναλογισμού του Ξηριά είναι τα έργα που υπεγράφησαν σε πρώτη φάση, θ ακολουθήσουν οι υπογραφές των συμβάσεων για τα ΣΧΟΑΠ Τενέας και Άσσου- Λεχαίου. «Η Βιώσιμη Πόλη είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης! Μας βοηθά με την οργάνωση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της να προχωρήσουμε γρήγορα σε έργα που για χρόνια είχαν μείνει στάσιμα. Σήμερα υπογράφουμε την σύμβαση για την μελέτη ανέγερσης νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό σχολείο της Κορίνθου δίπλα από το πολυδύναμο νηπιαγωγείο, την ολοκλήρωση του χωροταξικού της Αγίας Άννας και την Πράξη αναλογισμού ένθεν και ένθεν του ρέματος Ξηριά από την οδό Γ. Παπανδρέου έως και την οδό Πατρών . 

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσαμε δυο ακόμα συμβάσεις που αφορούν τα χωροταξικά της Τενέας και του Άσσου – Λεχαίου. Ως δημοτική αρχή λειτουργούμε με διαφορετική φιλοσοφία και γρήγορους ρυθμούς και σ αυτήν μας την προσπάθεια επαναλαμβάνω το δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Ο Πρόεδρος του Δικτύου, αναγνωρίζοντας στο Πρόσωπο του Δημάρχου έναν καλό φίλο, έκανε λόγο για ένα Δίκτυο το οποίο δημιουργήθηκε για να στηρίξει την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, να συνεργαστεί με τους δήμους, να διευκολύνει τη διαδικασία έργων και μελετών. 

« Ο δήμος Κορινθίων είναι από τους σημαντικούς εταίρους του δικτύου, στην Κόρινθο δεν βρίσκω απλά έναν Δήμαρχο βρίσκω έναν φίλο και ξέρετε, ξέρετε μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις χτίζουμε και τη νέα προοπτική της κοινωνίας. Η βιώσιμη πόλη είναι εδώ για να δώσει προοπτική!» Η σημερινή συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη θερμή χειραψία Δημάρχου και Προέδρου και αποτελεί την αφετηρία της συνεργασίας εκείνης που θα οδηγήσει το Δήμο Κορινθίων στην υλοποίηση έργων πνοής και προοπτικής!





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΠΑΜΙΝΩΝΔΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ



Καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) για τις Προστατευόμενες Περιοχές (Π.Π.) Natura 2000 και συγκεκριμένα για τον Κορινθιακό Κόλπο και την Οροσειρά της Ζήρειας, μετά την ψήφιση του νέου Νόμου 4685/20: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις». Tο θέμα ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/6/2020 και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφίαν. Υπερψήφισαν την πρότασή μας οι παρατάξεις των κ.κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, Φάνη Μπρακούλια και Σπύρου Καραβά, τις οποίες ευχαριστούμε για τη στήριξη. Καταψήφισε η δημαρχιακή παράταξη του κ. Βλάση Τσιώτου επιλέγοντας το κομματικό συμφέρον και αποδεχόμενη ουσιαστικά την παραίτησή της από το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης της για σοβαρά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. 

Ακούστηκαν απόψεις υπερασπιστικές του Νόμου, κυρίως από τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, αλλά δυστυχώς όχι μόνον από αυτήν. Επισημάναμε το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “Ο ΑΡΙΩΝ”, που εκπροσωπεί τους 14 Δήμους πέριξ του Κορινθιακού, στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας, έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση έντονης διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ψήφισης του Νόμου, καταδικάζοντας την κατάργηση του ουσιαστικού ελέγχου περιβαλλοντική αδειοδότησης στις Π.Π. καθώς και την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Φ.Δ.Π.Π.). 

Κατά τη συζήτηση του θέματος με αναλυτικές αναφορές σε συγκεκριμένα άρθρα του Νόμου, αποδείξαμε στους υπερασπιστές του, το επικίνδυνο, για τις Π.Π., περιεχόμενό του. Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για την ανακοίνωση, πώλησης 11.000 στρεμμάτων στην Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας για τουριστική εκμετάλλευση που είδε το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά την ψήφιση του Νόμου, τονίζοντας ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ιδιωτική έκταση!!!) δεν αναιρεί την ένταξη της έκτασης αυτής στις Π.Π. 

Αναφερθήκαμε στην επιχειρούμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Μικρή Ζήρεια, διευκρινίζοντας ότι είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά διαφωνούμε στη συγκεκριμένη χωροθέτηση του έργου. 

Καταλήγοντας, καταγγείλαμε την ανειλικρινή στάση της Δημοτικής Αρχής, που ενώ συμμετέχει σε κινητοποιήσεις με περισσή οικολογικότητα και μεγάλα λόγια, αρνείται να τοποθετηθεί θετικά στο ψήφισμα που καταθέσαμε. Για τους δήθεν οικολόγους κάποτε έρχεται η ώρα της αλήθειας! Είναι η ώρα που πρέπει να πάρουν θέση με την ψήφο τους και αυτοί αρνιούνται! 
Είναι η ώρα που πέφτουν οι “οικολογικές” μάσκες!







ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΝΙΒΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σε Συνεδρίαση του Δ.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου Κορινθίας, Ευάγγελου Κόκκινου, προς τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, αποδέχθηκε εκθύμως ταύτην και ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. περιληπτικά απαντώντας σε βασικά ερωτήματα που του έθεσαν το Προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. και αφορούν την παρούσα κατάσταση, τυχόν ενέργειες και προοπτικές: Οι απαντήσεις του ήταν πειστικές για το έργο και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής προς επίλυση των προβλημάτων, ως ακολούθως:






1. Νερό 

Ο Δήμος μας υδρεύεται από δικές μας γεωτρήσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια έγινε διάνοιξη 3 νέων για την περιοχή Βραχατίου - Σαμούτανη. Δυστυχώς έχουμε τεράστιο ποσοτικό και ποιοτικό πρόβλημα καθ’ όσον ο υδροφόρος ορίζοντας είναι συγκεκριμένος και συνεχώς μειωμένος λόγω ανομβρίες. Επίσης απαγορεύεται η αγορά νερού από ιδιώτες πράγμα το οποίο μας δυσκολεύει πάρα πολύ στην ομαλή ύδρευση-ιδίως το καλοκαίρι,-αφού οι γεωτρήσεις πέφτουν, ενώ διπλασιάζονται οι ανάγκες και δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε το νερό. 

Προσωρινή λύση που εφαρμόζεται είναι η διαρκής συντήρηση των γεωτρήσεων,-διάνοιξη νέων,-το καταθετημένο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για ενοποίηση δικτύων κεντρικής δεξαμενής Βραχατίου-Ζευγολατιού, ενώ ο Δήμος έχει κινηθεί προς όλες τις μόνιμες κατευθύνσεις για εξεύρεση υδάτινων πόρων από όμορους Δήμους ή στην ανάγκη ακόμη και μικρό εργοστάσιο αφαλάτωσης αποκλειστικά στο Βραχάτι. Προσπαθούμε και ελπίζουμε να λύσουμε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα. Από σας ζητάμε υπομονή και κατανόηση, αποφυγή σπατάλης νερού το καλοκαίρι και να εξοφλούνται οι υποχρεώσεις ύδρευσης. 


2. Οδός Λαζανά για το τμήμα από ξεροπόταμο Ζαπάντη μέχρι μέχρι τα όρια του Κάτω Άσσου 

Το τεράστιο θέμα ανάπλασηςκαι επικινδυνότητας της παραλιακής οδού Λαζανά στο συγκεκριμένο μήκος του δρόμου είναι γνωστό στο Δήμο, απλά ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί σε τεχνικές παρεμβάσεις καθώς το κομμάτι αυτό βρίσκεται εντός γραμμών Αιγαλού και η περιοχή ανήκει στα δημόσια κτήματα (κτηματική υπηρεσία). Ο Δήμος έχει κάνει κινήσεις προς όλους τους υπευθύνους και πλέον το κομμάτι αυτό έχει ενταχθεί σε μεγάλο αντιδιαβρωτικό έργο της Περιφέρειας και θα γίνει μεγάλο τεχνικό έργο μέσα στους επόμενους μήνες λύνοντας οριστικά το πρόβλημα. Μέχρι τότε, εφιστούμε την προσοχή των οδηγών και να τηρούν τον ΚΟΚ σε κατοικημένες περιοχές. 


3. Κοινόχρηστος οδικός φωτισμός 

Τα φωτιστικά που λείπουν σταδιακά θα αποκατασταθούν όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Οριστική λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση των παλιών και προσθήκη νέων ηλεκτροφωτιστικών σωμάτωντύπου led με έργο 2,5 εκατ. ευρώ το οποίο βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο και αναμένονται οι τελικές υπογραφές για την υλοποίηση του έργου.. 




4. Δρόμοι χαλικόστρωτοι και λακούβες περιοχής Σαμούτανης 

Κάθε χρόνο φτιάχνονται δρόμοι. Ήδη στην περιοχή Σαμούτανης έχουν φτιαχτεί οι δρόμοι:Λαζανά-ΛουλουδιώνΠετρίδη-ΚολοκοτρώνηΓαλήνης-Κάθετος Στυμφαλίας-Κωνσταντινουπόλεως και συνεχώς φτιάχνονται και άλλοι ανάλογα με την οικονομική ευχέρεια. Συνεχίζουμε σε επισκευές και ασφαλτοστρώσεις οδοστρωμάτων. 


5. Ανακατανομή θέσεων κάδων απορριμμάτων και μέσα στην περιοχή μας 

Για τις θέσεις των κάδων πρέπει να επιληφθεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας και να συναποφασίσουν πού είναι καλύτερα να τοποθετούνται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητα, κυρίως στις μανούβρες του απορριμματοφόρου. Υπάρχουν κατεστραμμένοι κάδοι, οι οποίοι σταδιακά θα ανανεώνονται. Υποχρέωση των κατοίκων είναι να εναποθέτουν τις σακούλες απορριμμάτων μέσα στους κάδους και στα σημεία ό,που έχουν καθορισθεί. 


6. Διαχείριση απορριμμάτων 

Ο Δήμος μας και όλη η Πελοπόννησος δεν έχουν νόμιμο τόπο εναπόθεσης των απορριμμάτων. Αποκλειστική ευθύνη έχει η Περιφέρεια και όπως φαίνεται έχει προχωρήσει σε λύση από τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα θα γίνει καμπάνια για το πως θα γίνεται η σωστή ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Ο Δήμος μας εντός των επόμενων μηνών παίρνει έγκριση προγράμματος ΕΣΠΑ 450.000,00€ για την δημιουργία πράσινου σημείου- κάδοι κομποστοποίησης-θα προβεί σε αγορά δύο νέων απορριμματοφόρων (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)-Αγορά κλαδοτεμαχιστή (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) γενικά στοχευμένες ενέργειες στο κομμάτι της καθαριότητας. 


7. Παραλία από γέφυρα ζαπάντη μέχρι Κάτω Άσσο για μήνες ΙούλιοΑύγουστο-Σεπτέμβριο. Καθαριότητα ντουζιέρες. & 8. Κλάδεμα δένδρων. 

Στο συγκεκριμένο κομμάτι έγιναν ήδη από την Υπηρεσία Καθαριότητας σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εργασίες καθαρισμού στην παραλία. Δυστυχώς μετά τις τελευταίες βροχές και πλημμύρες χρειαζόμαστε πάλι καθαρισμό γιατί εκβράστηκαν επιπλέοντα αντικείμενα με τις κατεβασιές νερού από τον. Π. Ζαπάντη και γέμισαν πάλι οι αξτές. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας (8μηνα) και θα προβούμε σύντομα σε ότι εργασίες χρειάζονται για την αποκατάσταση της περιοχής. Κάθε βοήθεια στην καθαριότητα της παραλίας εκ μέρους του Συλλόγου το επόμενο τρίμηνο είναι ευπρόσδεκτη.


8. Λιμάνι Βραχατίου

Ο Δήμος πιέζει την περιφέρεια που είναι καθ’ ύλην αρμόδια για να ολοκληρώσει τις εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο βραχατίου , που απομ΄πενουν όπως ο ηλεκτροφωτισμός, το νερό, η πυρασφάλεια), ενώ ετοιμάζει μελέτη για ένταξη σε πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) ολικής ανάπλασης χερσαίας ζώνης λιμένα. Έργο που θα αλλάξει όλη την όψη του Βραχατίου και θα εξυπηρετήσει τους κατόχους πλεούμενων σκαφών. 


10. Γραμμή ΟΣΕ κλπ κλπ... 

Η περιφέρεια κατόπιν και μετά από πιέσεις όλων των Δήμων, σε συνεργασία και με την κυβέρνηση οριστικοποίησε την παραχώρηση όλου του σιδηροδρομικού δικτύου προς χρήση. Σύντομα θα υπάρξει διαβούλευση για το πως θα διαχειριστεί κάθε Δήμος και όλοι μαζί ένα κοινό έργο (πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος, πράσινη ανάπτυξη) το οποίο πιστεύουμε ότι σύντομα θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. 


Τελικές επισημάνσεις του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου 

Ο Δήμος έχει προβεί στην ολοκλήρωση όλων των μελετών των κυκλοφοριακών μελετών για το Βραχάτι και για όλο το Δήμο. Έχει ολοκληρώσει μελέτη σηματοδότησης όλων των περιοχών του Βραχατίου και σύντομα θα προβεί στην προμήθεια φαναριών για τις εν λόγω περιοχές. 

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι ήδη 

-Είναι σε εξέλιξη εργολαβία ανάπλασης πεζοδρομίων επί της Π.Ε.Ο 1εκατομ. ευρώ (Γενική Γραμματεία Υποδομών κα Ιδιοι Πόροι) -Σύντομα θα διεκδικήσουμε την έγκριση ένταξης διπλής ανάπλασης κόμβων Βραχατίου 

-Σύντομα θα προχωρήσουμε προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια για τον εγκιβωτισμό του π. ΖΑΠΑΝΤΗ 700.000,00 € 

-Έχουν ήδη γίνει οδοποιίες στο Βραχάτι 600.000,00€ (Γενική Γραμματεία Υποδομών-Αποκατάσταση ζημιών) 

-Έχουν γίνει ήδη αναπλάσεις στην παραλία Βραχατίου (Περιοχή ΑΛΚΥΟΝΠαρκιν) 

-Ολοκληρώνεται η διαμόρφωση εξωτερικού χώρου κλειστού γυμναστηρίου Βραχατίου. 

Ο Δήμαρχος είναι στην διάθεση του Συλλόγου σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και όποτε επιθυμείτε θα προβεί σε πλήρη ενημέρωση όλων… 


Μετά το πέρας της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης του Δημάρχου, το Προεδρείο του Συλλόγου και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον ίδιο και τους συνοδούς του συνεργάτες που παρενέβησαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σε διάφορα θέματα. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε ακόμη μία φορά στην εποικοδομητική ευρεία συζήτηση που είχαμε στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. μας. Ήταν κατατοπιστική, ως προς το πολύμοχθο έργο της Δημοτικής Αρχής, το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την απαρχή μιας συνεργασίας που θα αποβεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής Βραχατίου. 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΔΥΟ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020!




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Το 1ο πρώτο πράσινο σημείο στο Δήμο Βέλου Βόχας είναι γεγονός



Το πρώτο πράσινο σημείο στο Δήμο Βέλου Βόχας είναι γεγονός αφού αναρτήθηκε στην Διαύγεια η ένταξη της πράξης ΄΄Διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Βέλου Βόχας με κωδικό ΟΠΣ 5001356 στο επιχειρηματικό πρόγραμμα Υποδομής Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020΄΄ (ΕΣΠΑ) 

Πρόκειται για ένα έργο, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 438.155,52 € και αφορά: 
-Τη σύνταξη μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή πράσινου σημείου 
-Τη δημιουργία εγκαταστάσεων πράσινου σημείου 
-Την κατασκευή των κτιριακών υποδομών 
-Την προμήθεια κάδων για την εφαρμογής προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης και χωριστής συλλογής έντυπου χαρτιού 
-Δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών, καμπάνιες ενημέρωσης μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και τη δημιουργία και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

<<Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο Δήμος Βέλου Βόχας αποκτά το πρώτο του πράσινο σημείο. Ως γεγονός είναι πολύ σημαντικό, ως προς τον τρόπο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της περιοχής με τρόπο τέτοιο που να σέβεται το περιβάλλον. Με αυτό το έργο, αλλά και με άλλα που θα ακολουθήσουν, θέτουμε τα υποστυλώματα για έναν σύγχρονο Δήμο>>





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ






Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στον Όμιλο COMER, του ποσοστού που κατείχε η Ισραηλινών συμφερόντων Powerbrook Spain SL στην «ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.»



Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα, η μεταβίβαση στον Όμιλο COMER, του ποσοστού που κατείχε η Ισραηλινών συμφερόντων Powerbrook Spain SL στην «ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.», την εταιρεία που ελέγχει (κατά 84%) την Κοινοπραξία του Καζίνο Λουτρακίου. Είναι γνωστή η σημασία της επιχείρησης του Καζίνο και του ξενοδοχείου του για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και την ευρύτερη περιοχή, όπως είναι γνωστή, εδώ και καιρό, η δεινή οικονομική θέση στην οποία είχε περιέλθει η επιχείρηση του Καζίνο, στην οποία απασχολούνται περίπου χίλιοι τριακόσιοι εργαζόμενοι και συνεργάζεται μεγάλος αριθμός προμηθευτών. 

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Όμιλος COMER, ένας οικονομικά ισχυρός επενδυτής με δυναμική παρουσία σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, αποκτά τον έλεγχο του Καζίνο, την ύστατη στιγμή. Ο Δήμος έχει στηρίξει και προωθήσει αυτήν την επένδυση από την αρχή, αντιλαμβανόμενος ότι ο κύκλος των προηγούμενων επενδυτών είχε κλείσει και αναζητώντας γι’ αυτό, έναν αξιόπιστο εταίρο προς αποτροπή της οικονομικής κατάρρευσης του Καζίνο και για τη δημιουργία μίας νέας προοπτικής εξυγίανσης και ανάπτυξης της επιχείρησης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

Ευχαριστώντας, τους απερχόμενους επενδυτές, Ομίλους QUEENCO και CLUB HOTEL, οι οποίοι διευκόλυναν την αλλαγή στην ιδιοκτησία της «ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.» και βεβαίως, τον Όμιλο COMER, που πιστεύει και επιβεβαιώνει, σε μία δύσκολη συγκυρία, τις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου μας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων είναι έτοιμος να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τον νέο επενδυτή, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτό το νέο ξεκίνημα για το Καζίνο Λουτρακίου και το ξενοδοχείο του.




Ράμπα ΑμΕΑ: Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά



Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η τοποθέτηση του ειδικού μηχανισμού πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην παραλία της Νεράιδας Λουτρακίου. Πρόκειται για μια μη μόνιμη, ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση που δίνει τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα. 

Ο μηχανισμός “Seatrac” αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Δίπλα σε αυτόν τοποθετήθηκαν εκ νέου, ειδικός διάδρομος, ντουζιέρα, τουαλέτα ΑΜΕΑ και πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση του χώρος πρόσβασης και οι θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία. Η χρήση της εγκατάστασης είναι, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν. 

Προς ενημέρωση των χρηστών του ειδικού μηχανισμού, σας γνωστοποιούμε ότι μπορεί να παραλάβει το ειδικό τηλεχειριστήριο λειτουργίας από το κοντινό κατάστημα (εστιατόριο “Νεράιδα”).



Δεν υπάρχουν σχόλια