Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1701


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη της εργασίας – Έτοιμοι για το άνοιγμα του τουρισμού


«Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας έναν σύντομο θεσμικό απολογισμό στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, περίπου ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη. 

«Πιστεύω ότι και αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας», τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό». 

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας. «Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα», υπογράμμισε. 

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να πω δύο πράγματα στην αρχή της συνεδρίασης, ξεκινώντας με την παρατήρηση ότι συμπληρώνουμε σήμερα έναν χρόνο παρά μία εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας. Και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές. 

Τις αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με επιτυχία. Και σήμερα, παρά τις αναμφισβήτητες, μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας….




Αντιπερισπασμός
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος μίλησε για πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού από το «υπαρκτό»σκάνδαλο Novartis αλλά και από την τρέχουσα «ζοφερή» οικονομική κατάσταση, ενώ κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό να απαντήσει για την χρήση παρανόμως κτηθέντων μέσων. 

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης μίλησε για «σχιζοφρενικές» αντιφάσεις της ΝΔ, λέγοντας ότι «η πολιτική βδέλλα, που λέγεται Μιωνής, που ηχογραφεί, που βρίσκεται συνομιλητής σχεδόν όλων των κυβερνήσεων το τελευταίο διάστημα, όταν συναντά τον Παππά είναι μέγα σκάνδαλο, αλλά όταν συναντά τον Σαμαρά είναι απλά… καθημερινή». 

Από το περιστύλιο της Βουλής, ο Γιάννης Ραγκούσης μέλος της προανακριτικής επιτροπής δήλωσε: 

«Στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας του κυρίου Μητσοτάκη συμβαίνουν παγκοσμίως πρωτοφανή πράγματα. Την ώρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η Novartis αναγκάζεται να παραδεχθεί το σκάνδαλο -το σκάνδαλο που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά- και να πληρώσει το ατιμωτικό πρόστιμο των 310 εκατομμυρίων δολαρίων για αυτό. 

Την ώρα που επίσης στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες πραγματικά προστατεύονται και πλέον τους παρέχεται άσυλο από το αμερικανικό Δημόσιο. Την ίδια ώρα εδώ στην Ελλάδα…





Γεννηματά: Ναι σε διάλογο με την Τουρκία, όχι με το περίστροφο στο τραπέζι 
Θετική σε διάλογο με την Τουρκία, όχι όμως υπό το καθεστώς απειλών κι εκβιασμών της ‘Αγκυρας, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

in.gr 29 Ιουνίου 2020, Θετική σε διάλογο με την Τουρκία, όχι όμως υπό το καθεστώς απειλών κι εκβιασμών της ‘Αγκυρας, Δεν έχει λευκή επιταγή στα εθνικά θέματα 

«Είμαστε ένα κόμμα που πάντα πίστευε στον διάλογο με την Τουρκία, αλλά δεν γίνεται όταν η Τουρκία έχει το περίστροφο στο τραπέζι. Ζητώ εδώ και καιρό να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, να χαράξουμε τις κόκκινες γραμμές, να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας και τους συμμάχους μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα εθνικά μας δίκαια, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. 

Ζοφερή κατάσταση 
Η κα Γεννηματά , σε συνέντευξή της στον ρ/σ REAL FM, κατέκρινε την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τις αλλαγές που επιφέρει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

«Υπάρχει μία ζοφερή κατάσταση και στην κοινωνία και στην οικονομία, καθώς η κυβέρνηση προχωρά βλέποντας και κάνοντας. Αντί να στηρίξει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, φέρνει το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για να επιβάλει τη δική της ιδεολογική εμμονή για τη μερική απασχόληση. Μισή δουλειά, μισός μισθός. Είναι απαράδεκτο να επιβάλει μία εργασιακή ζούγκλα στη σκιά της πανδημίας και ταυτόχρονα να μην κάνει αυτά που πρέπει για τον τουρισμό που πάνω του στηρίζεται η οικονομία», τόνισε. Αφού επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι είναι «ασπίδα για τη δημοκρατία και αποκούμπι για τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Σήμερα κατέθεσα σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό στη Βουλή». .




Η Βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Αικατερίνη Αλεξοπούλου στην προετοιμασία των αθλητών με ειδικές ικανότητες για το 2ο πρωτάθλημα «Para Ju jitsu», της Ε.Φ.Ε.Ο.ΖΖ.



27/06/2020 Η Βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Αικατερίνη Αλεξοπούλου επισκέφθηκε την προετοιμασία των αθλητών με ειδικές ικανότητες για το 2ο πρωτάθλημα «Para Ju jitsu», της Ε.Φ.Ε.Ο.ΖΖ. Μετά την επίσκεψη η κα. Αλεξοπούλου δήλωσε: 

“Επισκέφτηκα αυτούς τους ιδιαίτερα «δυνατούς» αθλητές στο χώρο προετοιμασίας τους, μετά από πρόσκληση κάποιων γονιών. Η παρουσία μας εκεί είχε το σκοπό να εμψυχωθούν τα παιδιά και να νιώσουν οι γονείς συμπαράσταση. Συζητήθηκαν προβλήματα που μου εξέθεσαν, με πιο μεγάλο το πρόβλημα της τραγικής έλλειψης δομών δωρεάν απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για ΑμεΑ, όπου θα μπορούσαν να διεξάγονται δραστηριότητες σαν αυτή… Άλλο ένα σημάδι κοινωνικού ρατσισμού σε χώρα που υποτίθεται ότι λαμβάνει πρόνοια για την ανάπτυξη της προσωπικότητας όλων των παιδιών, επί ίσοις όροις. Αξίζουν, όμως πολλά συγχαρητήρια και στον δάσκαλο αυτής της σχολής πολεμικών τεχνών, που αμισθί φέρνει εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο!” 

Αναστασία – Αικατερίνη Κωνσταντίνου Αλεξοπούλου 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β1′ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ





Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Για το άνοιγμα του τουρισμού & των αεροπορικών μεταφορών


29 Ιουν 2020 Το “άνοιγμα” του τουρισμού και των αεροπορικών μεταφορών γίνεται με τους όρους εκείνους που επιβάλλουν οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεταφορικές εταιρείες και οι tour operators δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία και κινδύνους στους κατοίκους των τουριστικών περιοχών, τους εργαζομένους σε τουρισμό – επισιτισμό, αλλά και στους ίδιους τους επισκέπτες. Αυτές τις απαιτήσεις υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, χτίζοντας την ελληνική οικονομία πάνω στα “πήλινα πόδια” της τουριστικής “μονοκαλλιέργειας” και θυσιάζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ενώ σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό, θέτει σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία. Το ΚΚΕ ήδη από τις 29/5/2020 κατέθεσε αναλυτικές προτάσεις για την επείγουσα λήψη ουσιαστικών μέτρων στα νησιά και τις άλλες τουριστικές ζώνες. Αυτά τα μέτρα αφορούν τόσο την στελέχωση και τον εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας, όσο και τον ουσιαστικό προληπτικό έλεγχο σε επισκέπτες, εργαζομένους και μονίμους κατοίκους…



Δικομματική υπονόμευση των θεσμών



30 Ιούν, 2020 Η υπόθεση Novartis εξελίσσεται σε σύμπτωμα βαθιάς θεσμικής κρίσης της χώρας μας. Κρίσης του πολιτικού συστήματος, κρίσης της δικαιοσύνης, κρίσης της στοιχειωδώς ακριβούς ενημέρωσης που αναμένει ο πολίτης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τις τελευταίες ημέρες, εκόντες άκοντες παρακολουθούμε με αηδία την κοκορομαχία μεταξύ νυν και τέως κυβερνώντων, η οποία τροφοδοτείται και υπερπροβάλλεται από τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με τον σκοπό που εξυπηρετεί αυτή η δήθεν αντιπαράθεση, η οποία γίνεται με όρους που προσιδιάζουν σε πρακτικές υποκόσμου και όχι ανταλλαγής πολιτικών επιχειρημάτων ανάμεσα σε συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση μιας χώρας με σοβαρότατα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Αξίζει όμως να σημειωθούν, δειγματοληπτικά, τα ακόλουθα: 

Διαπιστώνουμε ότι οι απολύτως παράνομες αλλά και σαφώς ανήθικες ηχογραφήσεις ιδιωτικών συνομιλιών από τον ιδιώτη επιχειρηματία, άλλοτε εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού και περίβλεπτο θαμώνα τη λίστας Lagarde κ. Σάμπυ Μιωνή γίνονται δεκτές προς εξέταση από τη Βουλή, δημοσιεύονται παντού και χαιρετίζονται με επευφημίες από την ίδια πολιτική παράταξη και ακριβώς τα ίδια φυσικά πρόσωπα τα οποία προσφάτως απέρριψαν ως απαράδεκτη, και σχεδόν χυδαία, την κατάθεση των νόμιμων (Άρειος Πάγος 277/2014) και ηθικά-πολιτικά επιβεβλημένων ηχογραφήσεων/πρακτικών των Eurogroup από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην ίδια Βουλή. Μονά-ζυγά δικά τους, σε μια πρωτοφανή και κλιμακούμενη εχθρότητα για την αλήθεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια