Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1700

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Κυβέρνηση και Λαός είμαστε έτοιμοι για όλα;

Οι « παροικούντες στην Ιερουσαλήμ « έχουν σχηματίσει τη βεβαιότητα πως τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στον Πλανήτη Γη. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα για να εξυπηρετούνται κάποιες ελάχιστες ελίτ των κρατών, ανάλογα με την ιστορική τους διαδρομή ανά τους αιώνες. Διαχρονικά κάποιοι έγραψαν την ιστορία των Λαών και κάποιοι άλλοι έχουν βάλλει σκοπό να την αναθεωρήσουν κατά το δοκούν. Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος και η Ειρήνη μεταξύ «καλού και κακού», όλα θα είχαν αλλάξει προ πολλού. Εμείς π.χ. στην Ελλάδα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μίαν απαράδεκτη κατάσταση, που μας επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι παράγοντες, οι δεύτεροι ως αόρατα γνωστά αφεντικά και οι πρώτοι, ως πειθήνια μίσθαρνα όργανα. Και ο Λαός, τι κάνει; Ο Λαός με τη σύγχρονη «κοινωνική πολιτική» των ΜΜΕ, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου… Πως αλλιώς να τον χαρακτηρίσει κανείς όταν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις υποκύπτουν στο σχεδιασμό αφελληνισμού και αποχριστιανισμού της Ελλάδας, χωρίς να αντιδρά κανένας σε νόμιμα πλαίσια, αφού έχουν κουρελιάσει το Ελληνικό Σύνταγμα και το ακροτελεύτιο άρθρο; Με το μεταναστευτικό έχουν διασπείρει χιλιάδες λαθρομετανάστες μουσουλμάνους στην Ελλάδα και αν θα ήταν ένα δύο χρόνια ακόμη η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είχαμε ήδη παραδοθεί στους ξένους. Κι΄όμως. Όλοι έχουμε καλοβολευτεί στον καναπέ της τηλετύφλωσης. 

Διαβάζω την επισήμανση του el.gr με τίτλο «Μουσουλμάνοι ξεκίνησαν ΑΓΡΙΕΣ λεηλασίες στην Γερμανία – Ελλάδα ΑΚΟΥΣ; Χτυπούν αστυνομικούς - Για «πρωτόγνωρο ξέσπασμα βίας» μιλά η γερμανική αστυνομία... Φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» δεκάδες κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν το Σάββατο το βράδυ με την αστυνομία στην Στουτγάρδη, σε σκηνές που σοκάρουν την Ευρώπη, η οποία βλέπει σιγά-σιγά όλους αυτούς που έχουν εισχωρήσει ως «μετανάστες και πρόσφυγες» να αναλαμβάνουν δράση. Οι ισλαμιστές, ανάμεσα στους οποίους δεν αποκλείεται να βρέθηκαν και Γερμανοί ANTIFA, προκάλεσαν βανδαλισμούς σε κτίρια. Οι ταραχοποιοί τα έκαναν γυαλιάκαρφιά! Οι πεζόδρομοι στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βάδης-Βυρτεμβέργης μεταβλήθηκαν σε πεδίο μάχης με ομάδες ατόμων να πετούν πέτρες στην αστυνομία, να χτυπούν βάναυσα αστυνομικούς, να σπάνε προθήκες καταστημάτων και να λεηλατούν. Όπως αντιλαμβάνεστε οι λεηλασίες που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ εξαπλώνονται στην Ευρώπη και μάλιστα στην πιο ισχυρή χώρα αυτής, την Γερμανία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο διοικητής της αστυνομίας Φραντς Λουτς και ο δήμαρχος Στουτγκάρδης, Φριτς Κουν έκαναν λόγο για «πρωτόγνωρο ξέσπασμα βίας»! Τα λόγια περισσεύουν! 
Είμαστε έτοιμοι;






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Η Τουρκία τα θέλει όλα δικά της, εμείς είμαστε εδώ….

«Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτωνκυριαρχικών της δικαιωμάτων θα αντιδράσει», επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καλώντας την σε έμπρακτες κινήσεις καλής γειτονίας προκειμένου οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας να παραμένουν ανοιχτοί. «Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με εκβιασμούς», τόνισε ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, διαμηνύοντας πως για να συζητήσει η Αθήνα με τον Ερντογάν, πρέπει πρώτα η Τουρκία να αποδείξει τις προθέσεις καλής γειτονιάς και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. 

«Οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε ένα διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε», σημείωσε. Θέλουμε διάλογο αλλά όχι με αυτούς τους όρους», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διερωτώμενος ωστόσο: «Τι να συζητήσουμε με την Άγκυρα; Αυτοί θέλουν συνομιλίες στη βάση του “θέλουμε να μας δώσετε αυτά, τι σκοπεύετε να μας παραχωρήσετε”. Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν γίνεται τίποτα».Ερωτηθείς για το ποια είναι η «κόκκινη» γραμμή της Ελλάδας, ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα προς το καθεστώς Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Αν εισβάλει τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες και έχουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα». 

Όπως βλέπουμε αυτές τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, το θερμόμετρο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών έχει βαρέσει κόκκινο. Ο Τούρκος Πρόεδρος παίζει το προσωπικό του παιχνίδι σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και ως συνήθως απλώς ζητάει να πάρει με την σημαία ενός άκρατου σωβινισμού στην προσπάθειά του να κάνει εξαγωγή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του. Βλέπει τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις να έχουν πάρει τον κατήφορο, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για παραπομπή στη Χάγη του ιδίου για το αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής και σήμερα της βόρειας Αφρικής. Τα ερώτημα τι τελικά θα γίνει βασανίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα και όχι μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία…





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τα μακρόπνοα σχέδια των εχθρών της Ελλάδας…...

«Αναρωτιόνται αρκετοί συμπολίτες μας, για να μην αναφερθώ στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκει το θάρρος ένα κρατίδιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, το κράτος των Σκοπίων, να επιδεικνύει τόσο μεγάλο θράσος, ώστε να οικειοποιείται την ιστορία της Ελλάδας και τον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο. Τι κρύβεται από πίσω και σε ποίες δυνάμεις στηρίζει την αδιαλλαξία και την εχθρότητά του; Αυτά είναι καυτά ερωτήματα, που απασχολούσαν τον γράφοντα, όταν ως νεαρός Εύελπις τη δεκαετία του “50”, άκουγε στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον θεωρητικό της Προπαγάνδας Καθηγητή τότε, Γεώργιο Γεωργαλά, απόφοιτο της σχετικής Σχολής του Κιέβου, να μας λέγει προφητικά αυτά που συμβαίνουν σήμερα, μετά από εξήντα χρόνια. 

Μας είχε πει ότι ο Στρατάρχης και Πρόεδρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, έδωσε σε συνεννόηση με τον αιμοσταγή Στάλιν, την ονομασία “Μακεδονία” στη Νότια περιοχή του κράτους που λεγόταν Βαρντάρσκα (Περιοχή του Βαρδάρη) με αλυτρωτικό σκοπό, τη διεκδίκηση της Μακεδονίας του Αιγαίου, να βγει η Γιουγκοσλαβία στο Αιγαίο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον είχε συναινέσει τότε και το παράνομο ΚΚΕ. Μας είχε αναφέρει ο ομιλητής για όλο το σχεδιασμό, αλλά δεν τολμούσε να πει και για τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες της εποχής εκείνης, που σήμερα αποδεικνύονται ‘’Νεοταξικοί”. Όλες, μα όλες οι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικές κυβερνήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφησαν – ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας – να εξυφανθεί η όλη δυσμενής για τη χώρα μας “ψευτοϊστορία”. Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ενδυναμώνει την ανθελληνική αδιαλλαξία των Σκοπιανών, ότι ο Τζορτζ Σόρος εργάζεται με τις ΜΚΟ και τα Ιδρύματα που έχει στήσει στα Σκόπια επ ωφελεία των Σλάβων; 

Μήπως δεν είναι αλήθεια πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία; …» Με τα λόγια αυτά περιγράφαμε πριν τρία χρόνια στη στήλη ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ με τίτλο Πως “Στήθηκε” το κρατίδιο των Σκοπίων...και κλείναμε: « … Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε ακόμη μία περίπτωση Προδοσίας σαν της Κύπρου...» Δυστυχώς η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ μας επαλήθευσε… Τι κάνει η σημερινή Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη μπροστά στη μη τήρηση, έστω της Συμφωνίας των Πρεσπών του Αλ. Τσίπρα, που δεν τηρείται;





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Αγανακτισμένοι και οι Γάλλοι με την Τουρκία…

Η Γαλλία δεν θα ανεχτεί την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγορώντας την Άγκυρα ότι παίζει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» στη βορειοαφρικανική χώρα, θεωρώντας αυτό μια άμεση απειλή για την περιοχή και την Ευρώπη, καθώς οι τόνοι μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας συνεχίζουν να αυξάνονται. 

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ ξεκάθαρα στον πρόεδρο (Ταγίπ) Ερντογάν (ότι) θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη σήμερα και παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις που έλαβε στη διάσκεψη του Βερολίνου», δήλωσε ο Μακρόν, αναφερόμενος στην διάσκεψη που έγινε νωρίτερα φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Λιβύη. 

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι είπε «τα ίδια πράγματα» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε το απόγευμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι προς το συμφέρον της Λιβύης, των γειτόνων της, ολόκληρης της περιοχής αλλά και της Ευρώπης», πρόσθεσε μετά τη συνάντησή του με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σαΐντ.«Δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη», είπε καταδικάζοντας παράλληλα και τον ρόλο Ρώσων μισθοφόρων στην βορειοαφρικανική χώρα, εστιάζοντας όμως κατά κύριο λόγο στον ρόλο της Άγκυρας. 

Όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι που δήλωσε το Σάββατο ότι είναι νόμιμο δικαίωμα της Αιγύπτου να επέμβει στη Λιβύη, ο Μακρόν είπε ότι ο Αιγύπτιος ηγέτης έχει λόγο να ανησυχεί. «Σημειώσατε τη νόμιμη ανησυχία του προέδρου Σίσι όταν βλέπει στρατεύματα να φτάνουν στα σύνορά του. Αυτό είναι ένα μεσογειακό θέμα που μας επηρεάζει γιατί σήμερα από τη Λιβύη κάθε μέρα άνδρες και γυναίκες τρέπονται σε φυγή από τη δυστυχία για να έρθουν στην Ευρώπη. Πιστεύετε ότι μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία για πολύ καιρό να εισάγει Σύρους μαχητές στη Λιβύη, με δεδομένο ότι ξέρουμε. Η Γαλλία και η Τυνησία απαιτούν από κοινού τα εμπόλεμα μέρη να θέσουν τέλος στις μάχες και να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την αποκατάσταση της ασφάλειας για όλους, την επανένωση των θεσμών της Λιβύης και να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση προς όφελος όλων των Λιβύων» , πρόσθεσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Σαΐντ, του οποίου ήταν η δεύτερη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την Αλγερία, έπειτα από την εκλογή του τον Οκτώβριο… ΕΤΣΙ τα βλέπει…



Δεν υπάρχουν σχόλια