Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1700


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)



ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τρίπολη, 19 Ιουνίου 2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα Κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες και σπόροι κάνναβης, λαθραίου καπνού κ.ά. Συνελήφθησαν, χθες (18.6.2020) το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) 62χρονοι ημεδαποί, για τα αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα. 

Ειδικότερα, χθες (18.6.2020) το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο (2) 62χρονοι ημεδαποί, όπου στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κάνναβης και ποσότητες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -43- γραμμαρίων. Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός εκ των δραστών, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: -3- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,60- εκατοστά, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -160- γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -310- γραμμαρίων, 

Οι ποσότητες λαθραίου καπνού, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου - Βόχας. 


Τρίπολη, 19 Ιουνίου 2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία 



Κατασχέθηκαν -10- δενδρύλλια και -μικροποσότητα κάνναβης, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κ.ά. Συνελήφθησαν, χθες (18.6.2020) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, 56χρονη και 57χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 

Ειδικότερα, χθες (18.6.2020) το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία τους, στην Κόρινθο Κορινθίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: -10- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -0,80- εκατοστών, μικροποσότητα κάνναβης, εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (αφυγραντήρας, λαμπτήρες κ.ά.), το χρηματικό ποσό των -350-ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, -3- κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που σχετίζονται με την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.



ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ


Ζευγολατιό: Eκκρεμούσαν σε βάρος του δικαστικές αποφάσεις για ληστεία και κλοπή 
Συνελήφθη, στις 17.6.2020 το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, 34χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν: α) απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κιάτου, για κλοπή και β) απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για ληστεία και κλοπή. 

21χρονη έκλεψε κινητό τηλέφωνο από κατάστημα στην Κόρινθο 
Συνελήφθη, στις .6.2020 το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 21χρονη ημεδαπή, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσε από εμπορικό κατάστημα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου 

Συνελήφθη 57χρονος που εκκρεμούσε απόφαση για πλαστογραφία 
Συνελήφθη, στην Κόρινθο Κορινθίας, από α- στυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίν- θου, 57χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειο- δικείου Κορίνθου, για πλαστογραφία. 

Άγιοι Θεόδωροι: Συλλήψεις 4 ατόμων για κατοχή ναρκωτικών 
Συνελήφθησαν, Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Κα- ταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο (2) 20χρονοι, 22χρονος και ανήλικος, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. 
Πηγή: korinthosTV 

Ξεχώρισαν πανελλαδικά! -Αρκετές παραβάσεις των οδηγών στην Κορινθία την περασμένη εβδομάδαΟι παραβάσεις αφορούσαν… 
“Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια. Την προηγούμενη βδομάδα (8 έως 14 Ιουνίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.019 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 26.624 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.622 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 633 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (876), του Κιλκίς (694), της Θεσσαλονίκης (620), του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (421), της Πιερίας (415) και της Κορινθίας (277)…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από την αστυνομία 

Πηγή: Κ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια