Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1697

Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Είχε συναντήσεις εργασίας με εμπόρους του Νομού μας



Ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη με τον εμπορικό κόσμο της Κορινθίας. Η Βουλευτής συνοδευόμενη από τους Πρόεδρους του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κο Βασίλη Γεώργαρη, Κιάτου κο Βασίλη Παγώνη, Ξυλοκάστρου κα Νατάσα Λάμπου, Αγίων Θεοδώρων κο Νίκο Θεοδοσάκη, Δερβενίου κο Τάσο Προδρομίδη και Βραχατίου κο Βαγγέλη Τσάκωνα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καταστηματάρχες και να ενημερωθεί δια ζώσης για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Βουλευτής Κορινθίας κα Σούκουλη Βιλιάλη «ανέλαβα την πρωτοβουλία να συνομιλήσω με επιχειρηματίες και εργαζόμενους στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κορινθίας μας και θα συνεχίσω να το πράττω, ιδιαίτερα τώρα που επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις εστίασης καθώς και τα ξενοδοχεία μας . 

Αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην άμεση ενημέρωση από τον εμπορικό κόσμο διότι οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην τοπική αγορά εξαιτίας της πανδημίας. Η υγειονομική κρίση άλλαξε το οικονομικό τοπίο και οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Εγώ από την πλευρά μου θα μεταφέρω στις αρμόδιες αρχές τις δίκαιες προτάσεις τους και θα διεκδικήσω την υλοποίησή τους. Είμαι αισιόδοξη ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ευχαριστώ θερμά τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Κορίνθου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Δερβενίου , Αγίων Θεοδώρων και Βραχατίου για την άριστη συνεργασία. Τώρα είναι η Ώρα να στηρίξουμε όλοι μαζί την τοπική μας αγορά.




ΔΗΛΩΣΗ 
«Επανέρχεται η διπλή μοριοδότηση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες της Επικράτειας και της Κορινθίας μας»



Το άρθρο 42 στο προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την διπλή μοριοδότηση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επικράτειας, αλλά και της Κορινθίας μας, αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί θεσμικό καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας. 

Είμαι σίγουρη ότι με την συγκεκριμένη διάταξη θα επιλυθούν τα προβλήματα στελέχωσης των εν λόγω σχολικών μονάδων και οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν, όπως δικαιούνται, τις ευεργετικές ιδιότητες μιας ποιοτικής και ολοκληρωμένης διαδικασίας μάθησης. Ευχαριστώ προσωπικά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, για την θετική της απόκριση στην Ερώτηση που υποβάλαμε απο κοινού με την Βουλευτή Ιωαννίνων κα Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Κύπρου 59, 201 00 Κόρινθος – τηλ.: 2741181032, fax: 27410 80986 - Βουλής 4, 105 62 Αθήνα – τηλ.: 2111822050, fax: 210 370 6597 
e-mail: marilenasoukouli@gmail.com, 
m.soukouli@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια