Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1695


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

«Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται»: Φρένο Μητσοτάκη στη σεναριολογία...

«Φρένο» στη σεναριολογία περί επικείμενου ανασχηματισμού φαίνεται πως βάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα την ώρα που γίνονται προσπάθειες για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια για σαρωτικό ανασχηματισμό προκάλεσαν… γκρίνια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιχειρούν την Κυριακή, να καθησυχάσουν τις εντυπώσεις. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από τη σεναριολογία για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. «Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης» είπε σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές. 

 «Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία» επισήμαναν οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε όλες τις μετρήσεις η κυβέρνηση έχει υψηλά επίπεδα αποδοχής. 

Για το μέλλον φαίνεται πως μετατίθεται και η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών –σενάριο που συζητείται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έχουν διαψεύσει το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθώς το Μαξίμου δεν θέλει να δώσει την εικόνα μικροκομματικής εκμετάλλευσης μετά από την επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Έτσι, το Μαξίμου φαίνεται πως επιχειρεί να απομακρύνει τις συζητήσεις από τον ανασχηματισμό και τις πρόωρες εκλογές, σε μια προσπάθεια Το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού αλλά και το πρόωρο στήσιμο καλπών είχε διαψεύσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο CNN Greece το Σάββατο. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη» ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.
Newsroom , CNN Greece Κυριακή, 17 Μαίου 2020




Τσίπρας: Δεν θα ανεχτώ ομαδοποιήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μας αφήνει αδιάφορους το ΚΙΝΑΛ
Όχι ομαδοποιήσεις, ναι στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μήνυμα Τσίπρα. Οι ρυθμοί της κανονικότητας σε ίντριγκες και εσωκομματικούς καβγάδες επανέρχονται. Οι μπηχτές για τον Παπαδημούλη και τα ακίνητά του. Γιατί το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αντιγραφή του προγράμματος της Φώφης Γεννηματά Στους ρυθμούς της πολιτικής κανονικότητας επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ όπου οι ίντριγκες, οι καβγάδες γύρω από το πολιτικό σχέδιο της διεύρυνσης που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζουν τη θέση τους στο προσκήνιο της καθημερινότητας. 

Μηχανισμός αναπαραγωγής μικροσυμφερόντων 

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή της Κυριακής είναι χαρακτηριστική αυτού του κλίματος, καθώς επιχειρεί να βάλει φρένο στο σκηνικό της εσωτερικής γκρίνιας αποκαλύπτοντας περίτρανα την ύπαρξή του. «Το κόμμα δεν είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής μικροσυμφερόντων. Όποιος το πιστεύει αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και τις κοινωνικές ανάγκες. Είναι ένα εργαλείο αγώνα, ένα επιτελείο μάχης, για την κοινωνική πλειοψηφία. Και οφείλει κάθε φορά, σε κάθε στιγμή, να προσαρμόζεται για να είναι αποτελεσματικό» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ναρκισσισμός 

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα καυστικός έως απαξιωτικός προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους τους οποίους κατηγορεί για ναρκισσισμό και προσωπική ατζέντα στις εσωκομματικές διεργασίες. «Δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά. Μέσα σε αυτό το φόντο διαμηνύει σε αυστηρούς τόνους ο πρώην πρωθυπουργός ότι δεν θα ανεχτεί στο εξής αμφισβήτηση των κεντρικών επιλογών της Κουμουνδούρου.




Τηλεδιάσκεψη Γεννηματά για την επιχειρηματικότητα – Ποιες είναι οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ
in.gr 15 Μαΐου 2020: Σε τηλεδιάσκεψη με τους με προέδρους επιμελητηρίων της χώρας και προέδρους κλαδικών επαγγελματικών οργανώσεων συμμετείχε η Φώφη Γεννηματά Σε τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους επιμελητηρίων της χώρας και προέδρους κλαδικών επαγγελματικών οργανώσεων συμμετείχε η Φώφη Γεννηματά. Η τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου και συμμετείχαν ο αρμόδιος βουλευτής Μ. Κατρίνης και οι γραμματείς των τομέων Ανάπτυξης Α. Πόντας και Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Στ. Κομνηνός. 

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στη κρισιμότητα αυτής της περιόδου, όπου χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισημαίνοντας τους χειρισμούς για το ταμείο επιχειρηματικότητας και τον τουρισμό. Υποστήριξε πως «αν αφήσουμε να καταρρεύσει η παραγωγική βάση της χώρας, οι συνέπειες θα είναι δραματικές, θα μπούμε σε περιπέτειες». «Παρουσιάσαμε ένα εμπροσθοβαρές, απόλυτα στοχευμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Μακριά από πελατειακές λογικές, μακριά από ανέφικτους λαϊκισμούς. Στόχος μας: Να μείνει ζωντανή η οικονομία, όρθια η κοινωνία», πρόσθεσε. 

Η κ. Γεννηματά παρουσίασε τις στοχευμένες, όπως είπε, προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τις επιχειρήσεις και άκουσε σχόλια και απόψεις. «Επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει να επιδοτηθεί από ευρωπαϊκά χρήματα καμία επιχείρηση που έχει την έδρα της σε ‘φορολογικό παράδεισο. Ως εδώ. Δεν επιτρέπεται να κλείνει κανείς το μάτια. Ζητάμε επίσης να μην επιτραπεί σε ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς κολοσσούς όταν επιδοτούνται από τις χώρες τους (μάλιστα με άδεια της Ε.Ε.) να εξαγοράζουν εκμεταλλευόμενοι την κρίση, σημαντικές και κρίσιμες επιχειρήσεις για τις οικονομίες των μικρών χωρών. Έναντι μάλιστα ‘πινακίου φακής .Το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα κοστολογημένο» ανέφερε.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ 2020 ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μετά και από τη νέα προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ εναντίον της Ευρώπης ,ίσως ήρθε η ώρα, η Κυβέρνηση να καταλάβει, ότι η “ευρωπαϊκή” προοπτική της Τουρκίας είναι μόνο μία ευρωπαϊκή φαντασίωση! 
Η θέση της Τουρκίας δεν είναι στην Ευρώπη, αλλά μόνο στην Ασία! 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΜΑΓΑΖΙΩΝ – ΠΑΡΑΛΙΩΝ 
Ερευνώντας τα μέτρα της κυβέρνησης μετά προστίμων, καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: Ο ιός κάνει άλματα και σύμφωνα με τους ειδικούς … στην παραλία 9 μέτρα, στην εστίαση 4 μέτρα, στα bar 2 μέτρα, στα λεωφορεία 1 μέτρο ενώ στα αεροπλάνα & εμπορικά κέντρα (mall) δεν χρειάζεται καθόλου απόσταση ασφαλείας ! 

Μάλλον η κυβέρνηση δεν ξέρει να μετρά ή δεν ξέρει να παίρνει μέτρα! 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 
Αναφορικά με τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι “δεν υπάρχει σκέψη για μείωση μισθών και συντάξεων”, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής: Εάν η “πρόβλεψη” του, είναι όπως και της ύφεσης και αν η κυβέρνηση συνεχίζει στη λογική του “βλέποντας και κάνοντας”, τότε πάλι θα διαψευστεί! Κάθε μέρα βγαίνουν στα κανάλια οι υπουργοί σαν “τηλεπερσόνες”, εκτίθενται και κάθε εβδομάδα διαψεύδονται! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι “τηλεοπτικός θίασος”. 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Δημ. Κουτσούμπας: Επιβάλλεται λαϊκή κινητοποίηση - Την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

Κυριακή, 17 Μαίου 2020: «Η επάνοδος στην κανονικότητα γίνεται σε συνθήκες μεγάλων κινδύνων και μεγάλων αντιφάσεων», τονίζει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News»οι κίνδυνοι οφείλονται στα ελλιπή μέτρα προστασίας, οι αντιφάσεις στις πιέσεις «να πάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή», ενώ «φυσικά, «η βελόνα έχει κολλήσει» όπως πριν, στην «ατομική ευθύνη», προκειμένου να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ανεπάρκειες». 

Σημειώνει ότι ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική στάση του λαού να τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα «δεν αξιοποιήθηκε για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας», εκφράζει την ανησυχία του για ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες στην υγεία του λαού εξαιτίας του «παγώματος» θεραπειών, ιατρικών ραντεβού, χειρουργείων, προσθέτοντας «και αντί η κυβέρνηση να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, τον επιδοτεί κι από πάνω, Τώρα όμως επιβάλλεται λαϊκή κινητοποίηση για να διασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού σε σύγχρονο, δημόσιο σύστημα υγείας», υπογραμμίζει. 

Τονίζει πως έμπρακτη αποζημίωση των υγειονομικών σημαίνει θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας, υλοποίηση των αιτημάτων των σωματείων και ομοσπονδιών τους, αποκατάσταση των μισθών τους στα επίπεδα του 2009, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αποκατάσταση των επιδομάτων αδείας και εορτών. Επισημαίνει ότι διανύουμε ήδη μια νέα κρίση του καπιταλισμού για την οποία η πανδημία λειτούργησε μόνο ως καταλύτης και προσθέτει πως ο λαός με την πείρα από την προηγούμενη κρίση τώρα πρέπει να πει: «Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά! Την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Και το ξεκίνημα μπορεί να γίνει απαιτώντας να καταργηθούν τα δήθεν έκτακτα -κατά παραγγελία του ΣΕΒ- αντεργατικά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου».




Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρασφοβίας έστειλε το ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι αγωνίζεται «για μία κοινωνία που έχει συνειδητοποιήσει και καταδικάσει τις θεσμικές διακρίσεις κατά των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στα ΛΟΑΤΚΙ+Κινήματα εκφράζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με την ευκαιρία αυτή, το ΜέΡΑ25 αγωνίζεται «για μία κοινωνία που έχει συνειδητοποιήσει και καταδικάσει τις θεσμικές διακρίσεις κατά των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, και όχι «γενετήσιο» όπως αναφέρεται στη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, που κατά τα αλλά χαιρετίζουμε». Αγωνιζόμαστε, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, για μια κοινωνία, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματα, που παλεύει ενεργά «για να αποδομηθούν τα έμφυλα στερεότυπα, η ρητορική μίσους που τα επενδύει, όπως και το “στίγμα” με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο δημόσιο και τον εργασιακό χώρο». Μια κοινωνία, προσθέτει στην ανακοίνωση, «που παίρνει μέτρα για την ισότιμη συμπερίληψη των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ατόμων σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα και στην λήψη των κεντρικών αποφάσεων. Αυτή η κοινωνία για την οποίαν παλεύουμε θα μεριμνά να διδάσκει τα παιδιά από μικρή ηλικία τον σεβασμό στη διαφορετικότητα».
in.gr 17 Μαΐου 2020, 18:09

Δεν υπάρχουν σχόλια