Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1688

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Γρήγορα ανακλαστικά επέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας βουλευτές και υπουργούς να καταθέσουν το 50% του μισθού τους για τους επόμενους δύο μήνες στο ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, την οποία πρώτη «δημοκρατία» είχε προτείνει από την προηγούμενη εβδομάδα, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι ενώ απέναντι στην υγειονομική απειλή είμαστε όλοι ίσοι, στη μάχη απέναντι της ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του.Την απόφαση - παρότρυνση έσπευσε να υιοθετήσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανακοινώνοντας ότι το ήμισυ της αποζημίωσης της επί δίμηνο θα κατατεθεί σε αυτόν ακριβώς τον ειδικό λογαριασμό. Στην πρόσκληση του πρωθυπουργού ανταποκρίθηκαν άμεσα στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκτιμάται πως η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών και των υπουργών θα δώσει το καλό παράδειγμα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ συγκίνηση προκάλεσε η αναγγελία ότι ο Μανώλης Γλέζος, μια από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της ελληνικής Αντίστασης εναντίον των Γερμανών στα χρόνια της μαύρης Κατοχής, έφυγε από τη ζωή από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 98 ετών. Μάχιμος μέχρι την ύστατη στιγμή, επιστήμονας, δημοσιογράφος και συγγραφέας, πρωταγωνιστής στο αίτημα για τις γερμανικές επανορθώσεις / αποζημιώσεις, υπήρξε ένας πολιτικός της Αριστεράς ο οποίος υπηρέτησε με εντιμότητα και ήθος τις ιδέες του και πλήρωσε το τίμημα γι’ αυτέ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό κανάλι, μέσω Skype, ανέφερε μεταξύ άλλων για τον κορονοϊό: «Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνική και οικονομική ζωή είναι πράγματι πολύ μεγάλες και δυσάρεστες παγκοσμίως. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία. Δουλεύουμε καθημερινά όμως για να ετοιμάσουμε την ομαλή μετάβαση στην μετά τον Κορωνοιό εποχή επιστρέφοντας στην ανάπτυξη. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την στήριξη της οικονομίας διευρύνονται και εμβαθύνονται συνεχώς».

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο» δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με τον συνωστισμό που καταγράφηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, παρά τα απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο κ. Ζέρβας είχε, μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με το θέμα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. «Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της νέας παραλίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας στo OPEN, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας. «Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο «plan B» και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη νέα παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία. 
Οι αποφάσεις θα ληφθούν την Τρίτη. Οι εικόνες από το τελευταίο διήμερο προβλημάτισαν πολλούς καθώς φαίνεται ότι όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που θα συγκεντρώνονται στο παραλιακό μέτωπο για να κάνουν έναν περίπατο ή τη γυμναστική τους. Το είπε και το έκανε ο Δήμαρχος...

Συγκλονιστικές εικόνες Στοιβαγμένες σοροί έξω από νοσοκομείο του Μανχάταν
30 Μαρτίου, 2020 ΗΠΑ Μια 38χρονη νοσοκόμα δημοσίευσε μια φωτογραφία με στοιβαγμένα πτώματα έξω από το νοσοκομείο του Μανχάταν. Ο αριθμός των θανάτων στη Νέα Υόρκη έχει ανέβει δραματικά και πλέον τα νοσοκομεία δημιουργούν νεκροτομεία έξω από τις εγκαταστάσεις τους, για να διαχειριστούν την κατάσταση. Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία που μπήκε στην τέταρτη εβδομάδα καραντίνας, οι αρχές μοιράζουν δωρεάν τρόφιμα στους φτωχούς και σε οι οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Οι κάτοικοι έχουν κρεμάσει καλάθια με σπάγκο από τα παράθυρά τους, ζητώντας από όσους μπορούν να βοηθήσουν να αφήσουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους. 42.000 τα θύματα του κορωνοϊού στην Ουχάν λένε οι κάτοικοι Οι ντόπιοι στην Ουχάν πιστεύουν ότι ακόμη και 42.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ οι κινεζικές αρχές κάνουν λόγο για 3.200 νεκρούς. Οι κάτοικοι της επαρχίας Ουχάν ισχυρίζονται περίπου 500 τεφροδόχοι έχουν παραδοθεί σε συγγνενείς από εφτά διαφορετικά γραφεία τελετών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που δημοσιεύει η «daily mail» επτά, οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι αν πολλαπλασιάσεις τα νούμερα αυτά ο αριθμός που προκύπτει είναι τετραπλάσιος από αυτόν που δίνουν επίσημα οι αρχές.

Παράταση προθεσμίας υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών στο Εργάνη έως 10/4 
30 Μαρτίου, 2020: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρατείνεται μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020 η προθεσμία υποβολής της Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» που η επιχειρηματική τους δραστηριότητα ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής, που κανονικά θα έληγε αύριο 31 Μαρτίου 2020.

Τώρα αντιλαμβάνεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της εμμονικής στάσης της Γερμανίας κατά του ευρωομολόγου και υπέρ της επιβολής νέων μνημονίων ως προϋπόθεση για την παροχή δανείων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι Γερμανία και Ολλανδία ανάμεσα στην επιλογή της αποξένωσης μεγάλου κομματιού της Ε.Ε. ή του κινδύνου διάλυσης της θα αλλάξουν άποψη. Η κυρία Μπακογιάννη, η οποία συνεχώς στο παρελθόν επιχειρηματολογούσε υπέρ του ευρωπαϊκού μονόδρομου, ακόμη και όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα, δήλωσε επιπρόσθετα: «Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτή την Ε.Ε., θα δώσουμε μάχη σε όλους τους τόνους/ και με όλους τους τρόπους να αλλάξει η Ένωση»

Επιλεκτική ευαισθησία επιδεικνύει ακόμη μια φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία προτίμησε να επικοινωνήσει με Αλβανή ιδιοκτήτρια μπουτίκ στα Γρεβενά για να τη συγχαρεί για την κίνηση της να ράψει 600 μάσκες δωρεάν για το νοσοκομείο της πόλης. Πράγματι, η Ελόνα Αγκόλι, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ρούχων, ανταποκρίθηκε στο αίτημα μίας υπεύθυνης υπαλλήλου του Νοσοκομείου των Γρεβενών, ωστόσο αυτό που προξενεί εντύπωση είναι οι κινήσεις και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυρία Σακελλαροπούλου. Κι αυτό διότι μόνο ως επικοινωνιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή της να συνομιλήσει με τη συγκεκριμένη αλλοδαπή από την Αλβανία, αντί με κάποιον από τους Έλληνες ή Ελληνίδες που προσφέρουν καθημερινά τα μέγιστα στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Με κάποιους δηλαδή από τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που εργάζονται στα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, αλλά και τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας Πηγή: «δ»


Από την Αγγλία στο Λουτράκι τo πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κορινθία
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νεαρό άτομο την προηγούμενη Παρασκευή 27.3.2020 μετέβη με ήπια συμπτώματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου ό,που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για 25χρονο Αθηναίο, που έχει εξοχική κατοικία στο Λουτράκι (σε οικισμό). Ο 25χρονος είναι φοιτητής στην Αγγλία, επέστρεψε και επέλεξε να απομονωθεί στο Λουτράκι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutrakiblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια