Header Ads

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ φ.1685

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑ∆Α ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ 

∆ίνουν οι Έλληνες Ακρίτες στο Εθνικό υδάτινο κώλυμα… Η «Κάλπικοι πρόσφυγες» του Ερντογάν δεν θα περάσουν γιατί με μια γροθιά ο τοπικός Θρακιώτικος πληθυσμός μαζί με τις Ένοπλες ∆υνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας φυλάττουν Θερμοπύλες « τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι! »… Οι τρεις όροι που έθεσε η Ελλάδα για την Τουρκία… Στρατός και Εκαμίτες ξεφτίλισαν τους τούρκους μέσα στο ποτάμι… Αιφνιδιάστηκε η Άγκυρα από την αποφασιστικότητα της Αθήνας… Όλη η ανθρωπότητα, μετά τον «Κορωνοϊό» παρακολουθεί με ενδιαφέρον και δίνει το σεβασμό της στον τιτάνιο αγώνα της Ελλάδας με την Αριστερά να ζητάει Ανοικτά Σύνορα την ώρα της «Μάχης στον Ακήρυκτο Πόλεμο με την Τουρκία» παίζοντας το παιχνίδι του Ερντογάν…

ΤΟ 63% ΛΕΝΕ ΝΑΙ 
ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ…


Κυρ. Μητσοτάκης: Οι τρεις όροι της Ελλάδας για την Τουρκία. Κορυφώνεται το θέμα του Έβρου… 


Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί... 

Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε στην γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τρία βασικά αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό, στο περιθώριο του ελληνογερμανικού οικονομικού Forum. Η Μέρκελ δεσμεύτηκε να διαπραγματευθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια νέα συμφωνία για το Μεταναστευτικό ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες, παρά το γεγονός πως ο τούρκος πρόεδρος αποχώρησε χθες από την πρωτεύουσα του Βελγίου, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Η συμφωνία θα προβλέπει τα εξής: 

Το καθεστώς Ερντογάν θα αποσύρει το συντομότερο δυνατό από την μεθόριο του Έβρου τις ομάδες εισβολέων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κ.Μητστοτάκη συνιστούν «οργανωμένη, μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου. 

Η Τουρκία να παίρνει πίσω και όσους παράνομους μετανάστες έχουν μετακινηθεί από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην ελληνική ενδοχώρα, κάτι που δεν ίσχυε ως τώρα, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά. 

Κοινές περιπολίες της Frontex με τις δυνάμεις ακτοφυλακής, όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα για τον έλεγχο των ροών. 




«Γκρίζα λυκάκια» στον Έβρο: 
Οι ΕΚΑΜίτες «ξεφτίλισαν» τους Τούρκους μέσα στο ποτάμι… 



Τους έστειλαν αδιάβαστους... 
Οι Γκρίζοι Λύκοι των Ειδικών ∆υνάμεων της Τουρκίας (Ozel Harekat) έπιασαν αμέσως δουλειά στον Έβρο. Πρώτο τους μέλημα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newpost.gr, ήταν να κατέβουν στο ποτάμι και με φουσκωτή λέμβο να περάσουν και να προσεγγίσουν μια μικρή νησίδα, η οποία δημιουργήθηκε από την πτώση της στάθμης των νερών του Έβρου. 

Η συγκεκριμένη νησίδα έχει εμβαδό ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, βρισκόμενη στην Ελληνική πλευρά, άρα τα κυριαρχικά δικαιώματα ανήκουν στην χώρα μας. Οι Γκρίζοι Λύκοι έδεσαν αμέσως ένα σχοινί σε δέντρο πάνω στην νησίδα και το άλλο στην τουρκική όχθη. Αφενός θέλησαν να ελέγξουν τα ελληνικά αντανακλαστικά, αφετέρου να δημιουργήσουν πέρασμα για τους εισβολείς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. 

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ όμως και ο Στρατός ήταν εκεί! Οι Γκρίζοι Λύκοι έγιναν αμέσως αντιληπτοί. Με βροχή προειδοποιητικών πυρών ανάγκασαν τους Τούρκους σε άτακτη υποχώρηση προς τα υπό κατοχή εδάφη στην Τουρκία. Παράλληλα, Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν άμεσα στη νησίδα και έκοψαν το σχοινί. 

Το προαναφερθέν συνιστά πρώτη προσπάθεια των ειδικοδυναμιτών της Τουρκίας να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο. Γενικά, από την ώρα που έφτασαν στα σύνορα, οι Γκρίζοι Λύκοι εμφανίζονται με λέμβους την ώρα που πάνοπλοι Έλληνες τους παρακολουθούν “αόρατοι” με το δάχτυλο στην σκανδάλη, όπως αναφέρει το Newpost. Κάποιες φορές οι «Γκρίζοι Λύκοι» πυροβολούν με άσφαιρα για να προκαλέσουν… φόβο. Ωστόσο, οι σκληροτράχηλοι ΕΚΑΜίτες δεν «μάσησαν». Οι Τούρκοι πήραν το μήνυμα πως οι Έλληνες σε Στρατό και Αστυνομία, αλλά και οι απλοί ένοπλοι πολίτες, δεν χαμπαριάζουν. 

Μολονότι, έχουν περάσει 12 ημέρες από την έναρξη της ασύμμετρης επίθεσης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα κάθε άλλο παρά σημάδια κόπωσης έχουν δείξει οι φρουροί του Έβρου, ενώ το ηθικό είναι στα ύψη. 




Η Ελλάδα αιφνιδίασε τον Ερντογάν – Πλησιάζει το τέλος του «Σουλτάνου» 




Αιφνιδιάστηκε η Άγκυρα από την αποφασιστικότητα της Αθήνας... 

Πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας του 2016 αναμένει η Κομισιόν από την Τουρκία, όπως είπαν Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιν μετά τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. 

Ο Ερντογάν δεν προχώρησε σε δηλώσεις στον Τύπο μετά το τέλος της συνάντησης. 

Ο «Σουλτάνος» αρνήθηκε να δεσμευτεί για το θέμα των παράνομων μεταναστευτικών ροών, τις οποίες κατευθύνει στην Ελλάδα, αφήνοντας την Βουλγαρία στο απυρόβλητο. 

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Ερντογάν θέλει να διατηρήσει την πίεση προς την Ελλάδα και άρα την εστία έντασης στον Έβρο. 

Πολλά θα κριθούν στην Σύνοδο Κορυφής που προγραμματίστηκε για τις 26.27 Μαρτίου. Το ερώτημα είναι, αν η Τουρκία ικανοποιηθεί θα τερματίσει το μέτωπο στον Έβρο; Θα συνεχίσει τις προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπου θέλει να στείλει ερευνητικό πλοίο, συνοδεία πολεμικών, ΝΑ της Κρήτης; Πάντως αναφορικά με την διαχείριση της κρίσης στον Έβρο, η Ελλάδα με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ισχυροποίησε την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας στην διαχείριση του μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η Αθήνα πιστώνεται την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, Το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα αποτυπώνεται και στην συνομιλία που, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, είχε Γερμανός αξιωματούχος με Έλληνες ομολόγους του: «Η πυγμή που δείξατε στον Έβρο θα προκαλέσει μεγαλύτερο σεβασμό από την πλευρά Ερντογάν, καθώς κατάλαβε ότι θα παίρνει σκληρή απάντηση όταν ξεπερνά τα όρια». 

Αναφορικά με τον Ερντογάν, ο οποίος θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ξ εκτίμηση της ελληνικής πλευράς ήταν ότι «δεν περιμένουμε πολλά πράγματα» και κυβερνητικά στελέχη έθεταν ως ορόσημο για τις όποιες εξελίξεις την Σύνοδο Κορυφής στις 26 Μαρτίου. Πάντως, όλα δείχνουν πως η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον του τούρκου ηγέτη, όχι επειδή στηρίζει την Ελλάδα, αλλά επειδή απέναντί της έχει έναν ανεξέλεγκτο πρόεδρο, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να εκβιάζει τους πάντες για τα πάντα. Πλησιάζει το τέλος του Σουλτάνου; 

ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια