Header Ads

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ φ.1684

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - Ημιτελικά 1η φάση 
Νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επί Ολυμπιακού και ΑΡΗ Με σκορ 3-2 και 2-1

Λάβωσε τα φτερά του ΠΑΟΚ μέσα στο σπίτι του με δύο γρήγορα γκολ (3’, 8’), αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τον ρίξει από το πρώτο ματς στο... καναβάτσο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» όχι μόνο ύψωσε άμεσα το ανάστημα του (10’, 12’), αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς τούμπα (3-2) από την άσπρη βούλα (69’), να πάρει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και να του καταρρίψει το αήττητο σερί στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Από μία σημαντική απώλεια μέτρησαν λίγη ώρα πριν από τη σέντρα οι δύο προπονητές. Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν είχε στη διάθεση του τον Αντελίνο Βιεϊρίνια λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ζοζέ Σα, δίνοντας τα γάντια βασικού στον 17 ετών, 3 μηνών και 25 ημερών Κώστα Τζολάκη. Το ξεκί νήμα για τους «ερυθρό λευκούς» ήταν ονειρικό, με τον Χασάν να ανοίγει το σκορ στο 3’ και τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι ο Βαλμπουενά, που δημιούργησε τη φάση, ήταν σε θέση οσφάιντ (εξετάστηκε στο VAR), ενώ στο 8 ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Τσιμίκα έκανε το 0-2! Οι «ασπρόμαυροι», όμως, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, σε ένα εφιαλτικό για τους «ερυθρολεύκους» δίλεπτο, με τέρματα των Πέλκα (10΄) που επωφελήθηκε από αναταραχή της αντίπαλης άμυνας, και Μίσιτς (12) με άπιαστο σουτ. Έπειτα το παιχνίδι πήρε φωτιά, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και λιγοστές καλές ευκαιρίες. Η σημαντικότερη ήταν σε κεφαλιά του Σισέ στο 45’. 

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τέλειωσε το πρώτο, δηλαδή με μεγάλη ευκαιρία του Σενεγαλέζου στόπερ με κεφαλιά (49»). Μάλιστα στο 53’ είχε δοκάρι με προβολή, ενώ στη συνέχεια της φάσης ακυρώθηκε γκολ του Χασάν διότι ο Γκιλιέρμε στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος. Η ολική ανατροπή για τον «Δικέφαλο» ήρθε στο 69’ από πέναλτι (καταλογίστηκε για χέρι του πολύ κακού Σεμέδο) του Πέλκα. 

Μολονότι στο 85 Ό Γιαννούλης αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ραντζέλοβιτς, η ομάδα του Πειραιά δεν απέφυγε την ήττα. 

Διαιτητής: Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ (Ισπανία) 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Ινγκασον, Μιχάι, Παννούλπς, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας(82’Ροντρίγκο), ΕλΚαντουρί (79’Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89’ Εσίτι), Ακπομ. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολά-κης, Ελαμπντελαουί(71Τκασπάρ), Σεμέδο, Σσέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Κάμαρα (86’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Μασούρας (77’Ραντζέλοβιτς), Χασάν. 
Από τον Χάρη Δάνστη «δ»




Και με τη βούλα της Superleague...
... επιβεβαιώθηκε το σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθης: -7 και -12 


Το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης δεν μπορεί πλέον να το αμφισβητηθεί από πουθενά. Μετά την ΕΕΑ ήρθε και το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League για να αποφανθεί πως οι δύο ομάδες είναι υπό την ίδια διοικητική στέγη. Αφαίρεση εφτά βαθμών η απόφαση για τον ΠΑΟΚ, -12 για την Ξάνθη (7 για την πολυϊδιοκτησία και 5 για το μετοχικό) που κινδυνεύει πλέον με υποβιβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια