Header Ads

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φ.1683

Ο Κοροναϊός μας ήλθε από το Μιλάνο στην Θεσσαλονίκη. 
Αγωνία για τη επόμενη ημέρα… 

Η Ελλάδα προστέθηκε στη λίστα των χωρών που έχει χτυπήσει ο κοροναϊός και η ανησυχία εντός συνόρων χτυπάει κόκκινο...

Την πόρτα της Ελλάδας χτύπησε ο κοροναϊός με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα να είναι μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.μ Η Ελλάδα προστέθηκε στη λίστα των χωρών που έχει χτυπήσει ο κοροναϊό και η ανησυχία εντός συνόρων χτυπάει κόκκινο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ενδεχομένου εξάπλωσης. Το υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία και δηλώνει πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που βρίσκεται στη χώρα μας. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με συνεργάτες του και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις που υπάρχουν. 

Η 38χρονη βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και με τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι καλά στην υγεία της.Ήδη έχουν τεθεί σε απομόνωση 15 άτομα από το στενό φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της 38χρονης. Οι Αρχές ψάχνουν από το μεσημέρι να βρουν όλους εκείνους που ταξίδεψαν μαζί της στον ιταλικό βορρά για να διαπιστώσουν αν ο ιός έχει μεταδοθεί. Η 38χρονη που νοσηλεύεται στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΑΧΕΠΑ, ήταν στη Φλωρεντία και επέστρεψε με αεροπλάνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε αργά το βράδυ της Τρίτης στο Παπαγεωργίου, που δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς και παραπέμφθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Τα συμπτώματα της νόσου σήμαναν συναγερμό. Πάντως, ανησυχητικά συμπτώματα δεν έχει παρουσιάσει κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ξεκαθάριζαν ανεπίσημα το μεσημέρι, πως η 38χρονη δεν νοσηλεύτηκε, δεν πέρασε καν στα ενδότερα και έτσι οι πιθανότητες να μετέδωσε τον ιό σε άλλους ασθενείς είναι μηδαμινές. 

Το δρομολόγιο της 38χρονης 
Η γυναίκα είναι επιχειρηματίας και έχει ασχοληθεί με τα κοινά της Θεσσαλονίκης. Το Σαββατοκύριακο, η 38χρονη είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην έκθεση μόδας της πόλης. Η ίδια επέστρεψε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με πτήση της «Ryanair». Τη Δευτέρα, ανέπτυξε ορισμένα ήπια συμπτώματα και μετέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ΑΧΕΠΑ. 

Κλειστό και σχολείο στη Θεσσαλονίκη 
Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη, αποφασίστηκε ότι το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, σήμερα, Πέμπτη, για προληπτικούς λόγους καθώς κρίνεται ότι μέλος του προσωπικού ήρθε σε επαφή με την 38χρονη ασθενή που νόσησε από τον ιό. Υπενθυμίζεται πως στην ΠΝΠ περιγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, επίταξη κλινών ΜΕΘ, περιορισμούς στις μετακινήσεις, προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, γηπέδων, σχολείων αλλά και κατ’ οίκον περιορισμό σε ομάδες προσώπων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου. 

Πηγή: in.gr 27 Φεβρουαρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια