Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1681

Μερικές από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή



** Ξεκίνησαν οι εργασίες διαγράμμισης στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει το τμήμα Κόρινθος – Χιλιομόδι – Δερβενάκια της Εθνικής οδού 7 «Κόρινθος – Άργος». Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, στα πλαίσια της οδικής ασφάλειας των πολιτών και σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Κορινθίας παρευρέθηκε στις εργασίας διαγράμμισης παρακολουθώντας την πορεία εξέλιξης των εργασιών. 

** Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή και με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Χάρη Βυτινιώτη και κα Αθηνά Κόρκα, παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις όπου έγιναν χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 στο Ξυλόκαστρο, με αφορμή την εορτή του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Βλασίου. Μετά την θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου και συνιερουργούντος του επισκόπου Κεγχρεών Αγαπίου, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης.


** Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας παρευρέθηκε χθες Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κα Αθηνά Κόρκα και κ. Χάρη Βυτινιώτη. Παρευρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Οικονόμου, κ. Χρήστος Καρσιώτης και κ. Δημήτρης Τζεμπετζής. Ο κ. Νίκας ευχήθηκε προς τους υπαλλήλους καλώντας τους παράλληλα να είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους προκειμένου να παραχθεί έργο και «να επιτευχθούν οι στόχοι μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «προς όφελος των πολιτών». Ο κ. Γκιολής αντάλλαξε ευχές με τους υπαλλήλους της Ενότητάς του, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την μέχρι τώρα καλή συνεργασία. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «τόσο ο ίδιος όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργαζόμαστε παράλληλα με τις υπηρεσίες, προκειμένου να καταφέρουμε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας μέσα από τις γνωστές αντίξοες συνθήκες όπου αντιμετωπίζουμε, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών». 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





Δήλωση Πέτρου Τατούλη για το προσφυγικό/μεταναστευτικό 


«Να μην σκεφτούν να φτιάξουν γκέτο από τον Ισθμό και κάτω»


Δεδομένης της εκπνοής του χρόνου του μέλιτος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και μεσούσης της επικοινωνιακής καμπάνιας που συνεχίζεται ανερυθρίαστα με ολέθριες συνέπειες για την καταπονεμένη χώρα και τους πολίτες της, συνιστώ στους αρμόδιους να μην σκεφτούν καθόλου την δημιουργία γκέτο εγκλεισμού μεταναστών / προσφύγων στην Πελοπόννησο. Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς την συναίνεση των τοπικών Αρχών και χωρίς σχεδιασμό από κοινού, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να πεθάνει τη στιγμή της γέννησής του. Τα δοκιμασμένα από παλιά και αποτυχημένα γκέτο που είναι απέναντι από κάθε σύγχρονη λογική, οι επιτάξεις σε λογικές νεοκομμουνισμού, και η νεοφασιστική νοοτροπία μιας επιτελικής διοίκησης που εκφράζει την βούληση μιας «Ενός Ανδρός Αρχής» είναι οι πολλές όψεις του ίδιου σκουριασμένου νομίσματος. 

Η χώρα γυρίζει σελίδα. Και οδεύει ολοταχώς προς τα πίσω. Στην παλιά κανονικότητα, εκείνη που έφερε τα μνημόνια και διατάραξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική. Υπάρχουν ωστόσο ακμαίοι και αρραγείς φύλακες και θύλακες εγρήγορσης. 

ΥΓ: Τελικά, ποιος είναι πιο φασίστας; Εκείνος που αρθρώνει τον ακραίο και μισαλλόδοξο πολιτικό λόγο ή εκείνος που τον ανέχεται στην λογική μην χάσει καμιά ψήφο; Ο δεύτερος: είναι και φασίστας και αριβίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια