Header Ads

ΤΕΝΝΙΣ-ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ φ.1681

Παλικάρι ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε με ανατροπή


Ο Ελληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 2-0 games στο δεύτερο, αλλά δεν τα παράτησε. Εκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στο Ρότερνταμ. 

«Στεφ» THE MAN Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ τον Χούμπερτ Χουρκάζ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στο Ρόντερνταμ. 

Ο 21χρονος βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 2-0 games στο δεύτερο, αλλά δεν τα παράτησε. Παρέμεινε ψύχραιμος, σταμάτησε τα λάθη και έκανε την ανατροπή, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη με 21 (6-7 (2), 6-3, 6-1). 

Μια παλικαρίσια πρόκριση για τον Στέφανο, που την είχε ανάγκη. Μια νίκη αυτοπεποίθησης, που δείχνει ότι μετά τον αποκλεισμό στο Australian Open δούλεψε και στο πνευματικό κομμάτι. Μια νίκη-βάλσαμο στις πληγές που άνοιξε στην Μελβούρνη η ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ράονιτς. 

Μια νίκη, που είναι ικανή να βοηθήσει τον Στέφανο να κάνει μια νέα αρχή και να χτίσει ένα νέο σερί, που θα τον οδηγήσει ξανά στην κατάκτηση τίτλων. 

Το έργο του Στέφανου απέναντι στον πανύψηλο Πολωνό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Για να κερδίσει ο Τσιτσιπάς το αποψινό παιχνίδι έπρεπε να βγει από τη safe zone του και να παίξει με ρίσκο. Οσο πορευόταν με ασφαλή και άνευ ρίσκου χτυπήματα ο Χούμπερτ Χουρκάζ τον τιμωρούσε. 

Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο σετ. Ένα σετ, που πήγε να… κλέψει ο «Στεφ» στο τάι μπρέικ, αλλά ο Πολωνός βρήκε τις λύσεις και με 7-2 έκανε το 1-0. Και λεμε να κλέψει, καθώς ο Χουρκάζ προηγήθηκε με μπρέικ με 5-4 και σέρβιρε για να πάρει το σετ. Εκεί ο Τσιτσιπάς απάντησε με μπρέικ και στη συνέχεια έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. 

Ο Ελληνας τενίστας στην αρχή του δεύτερου σετ δέχθηκε μπρέικ από τον Πολωνό και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Εκεί ήταν που γύρισε τον διακόπτη. Σταμάτησε να σκέφτεται. Να παίζει safe. Πίεσε, έπαιξε με ρίσκο και τελικά του βγήκε. Με συνεχόμενα μπρέικ πήρε το σετ με 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1. 
in.g




Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ο Εγγλεζάκης


Ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ ελεύθερο στο διεθνές μίτινγκ «Golden Tour Camille Muffat», πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Με μία εκπληκτική εμφάνιση στα 800μ. ελεύθερο, ο Κώστας Εγγλεζάκης «έγραψε ιστορία» στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου διεξάγεται το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης της σειράς «Golden Tour Camille Muffat». 

Ο 19χρονος πρωταθλητής του ΑΝΟ Γλυφάδας τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 7:51.27, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη (7:55.67), που κρατούσε από τις 15 Αυγούστου 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (ο θρύλος της ελληνικής κολύμβησης είχε σημειώσει αυτή την επίδοση στο πέρασμά του στην κούρσα των 1.500μ., όπου επίσης είχε σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ). 

Ο Εγγλεζάκης μπορεί να έχασε την πρώτη θέση της κούρσας από τον Τυνήσιο Αγιούμπ Χαφναουί (7:50.31), όμως επιστρέφει από τη Γαλλία έχοντας στις αποσκευές του το πολύτιμο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού έπιασε το υψηλό όριο που έχει θέσει η FINA (7:54.31). 

Παράλληλα, εξασφάλισε τη συμμετοχή του και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Μάιο στη Βουδαπέστη.


Τεράστια ανατροπή και πρόκριση για την Σάκκαρη !...

Ανεπανάληπτη νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια επί της Ντιατσένκο! Βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, 3-0 γκέιμ στο δεύτερο και 5-2 στο τρίτο, αλλά δεν τα παράτησε ούτε στιγμή! Πάλεψε, έκανε την απόλυτη ανατροπή και πήρε τη νίκη-πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στην Αγ. Πετρούπολη. 

This is SPARTA! «Δεν ξέρω που βρήκα την εσωτερική δύναμη, ας μην ξεχνάμε πως είμαι Σπαρτιάτισσα», είχε δηλώσει πέρσι μετά την τεράστια ανατροπή απέναντι στην Σβιτόλινα. 

Το ίδιο κάλλιστα θα μπορούσε να πει και σήμερα, μετά την επική ανατροπή απέναντι στη Βιτάλια Ντιατσένκο, στον πρώτο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στην Αγ. Πετρούπολη. 
in.gr


Με 15 αθλητές η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης ...


Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών ανοίγει σήμερα τις… πύλες του στη Ρώμη και η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πολυπληθή αποστολή. Πιο συγκεκριμένα 15 αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στην κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου, με στόχο τη διάκριση. 

Πρώτοι στη μάχη ρίχνονται οι αθλητές της Ελληνορωμαϊκής, θα ακολουθήσει η γυναικεία πάλη και στη συνέχεια η κίνηση της ελευθέρας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας αύριο θα αγωνιστούν οι αθλητές Χρήστος Θεοδωράκης (63κ.) και Γιώργος Πρεβολαράκης (87κ.). 

Στη Ρώμη βρίσκονται οι προπονητές Αμιράν Καρντάνοβ, Χεριστανίδης Παναγιώτης και Μόισεν Παριγέν, ενώ στους αγώνες θα παρευρεθεί κι ο διεθνής διαιτητής Χρήστος Λιάκος. Αρχηγός αποστολής είναι ο Θανάσης Παιδής 
in.gr


Επιτυχημένο το φετινό ξεκίνημα της Κελαϊδίτη


Θετικές εντυπώσεις άφησε η Ελένη Κελαϊδίτη στην πρώτη φετινή της εμφάνιση, στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής της Μόσχας (7-9 Φεβρουαρίου), όπου παρουσίασε τα καινούργια της προγράμματα, με τα οποία θα κυνηγήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από την σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου τον προσεχή Απρίλιο. 

Στη διοργάνωση της ρωσικής πρωτεύουσας, η 19χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού είχε αρκετές πολύ καλές εκτελέσεις και κατέλαβε την 6η θέση στο σύνθετο ατομικό με 77,950 βαθμούς (στεφάνι: 20,300 β., μπάλα: 20,000 β., κορύνες: 19,250 β., κορδέλα: 18,400 β.), απέναντι στις περισσότερες από τις εκπροσώπους της παγκόσμιας «ελίτ» του αθλήματος. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια Ντίνα Αβέρινα (93,200 β.), μπροστά από την συμπατριώτισσά της Ντάρια Τρουμπνικόβα (92,450 β.) και την Σλοβένα Εκατερίνα Βεντενέεβα (82,000 β.). 
Πηγή: in.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια