Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1681

«Ξεσηκωμός» στο διαδίκτυο με το σήμα για το 1821 


Το el.gr είχε προειδοποιήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή... 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το επίσημο σήμα της «επιτροπής» για «τα 200 χρόνια «μετά» την Επανάσταση του 1821». Καμία αναφορά ή νύξη στην εθνεγερσία, στους ήρωες του 1821 και στα όπλα τους και φυσικά λείπει ο Σταυρός. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τονίζεται πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος», δίχως καμία αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία» κτλ. Στο el.gr σας είχαμε εγκαίρως ενημερώσει για την εν λόγω εκδήλωση . 

Είχαμε γράψει: 

Η Ελληνική επανάσταση λοιπόν δεν θα τιμάται (μόνο) όπως την μάθαμε στο σχολείο αλλά θα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των «κοσμογονικών αλλαγών» κατά την Γαλλική Επανάσταση. Τι συνέβη στην Γαλλική Επανάσταση; 

Έγινε η απαρχή, προκειμένου η Αριστερά (Κοινοβουλευτισμός – Νέα Τάξη Πραγμάτων) να αντικαταστήσει την Δεξιά (Μοναρχίες, Παλαιά Τάξη Πραγμάτων, «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια», σήμερα έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής και κυβερνά μέσω Κοινοβουλίων –Τραμπ, Πούτιν κ.α.)), επιδιώκοντας το τελικό στάδιο: Μια παγκόσμια αριστερόστροφη Κυβέρνηση, στο πλαίσιο μίας μεταμοντέρνας μορφής ενός Τέχνο-Κομμουνισμού. 

Μην ξεχνάμε πως πολιτικοί της ευρύτερης Αριστεράς - Κεντροαριστεράς, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχουν ζητήσει να τιμάμε τους ήρωες του 1821, ως ευρωπαίους και όχι ως Έλληνες (βλ. Σία Αναγνωστοπούλου κοκ. 

Πως θα μοιάζει η ελληνική κοινωνία που θα υποδεχθεί αυτή την αλλαγή - ορόσημο που θα έρθει στην ιστορική αντιμετώπιση της Ελληνικής Επανάσταση το 2021; Η νέα Ελλάδα λοιπόν που θα βλέπει πια με άλλο μάτι την Ελληνική Επανάσταση θα είναι πολυπολιτισμική και όχι πια ελληνοκεντρική. 

Πηγή: el.gr 9 Φεβρουαρίου, 2020 

Δεν υπάρχουν σχόλια