Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ




Ἡ Εθνική Ἑνότης


Είναι η ύπαρξις προς αδιάσπαστου και ενιαίου συνόλου, επομένως Εθνική Ενότης είναι η ένωσις όλων των δυνάμεων του Έθνους προς εκπλήρωση 
προς εθνικού σκοπού ή προς αντιμετώπιση μιάς καταστάσεως,
όχι ευχάριστης κατ’ αρχήν.






Άρθρο του Υποστράτηγου ε.α. Χρ. Φαραντάτου *



Ενότης σημαίνει το να είναι δύο ή περισσότερα πράγματα ένα και το αυτό, ο δε όρος είναι συνώνυμος της ταυτότητος. Με άλλα λόγια, ενότης είναι η ύπαρξις ενός αδιάσπαστου και ενιαίου συνόλου, επομένως Εθνική Ενότης είναι η ένωσις όλων των δυνάμεων του Έθνους προς εκπλήρωση ενός εθνικού σκοπού ή προς αντιμετώπιση μιάς καταστάσεως, όχι ευχάριστης κατ’ αρχήν.

Η Εθνική Ενότης είναι όρος ταυτόσημος με την εθνική ομοψυχία, που σημαίνει την ταύτιση σκέψεων, αντιλήψεων και εθνικών συναισθημάτων, όπως είναι η ομόνοια, η συναίνεσις και η σύμπνοια και όχι το αλληλοφάγωμα και ο διχασμός. Λίαν παραστατικώς μας αφηγείται στα διηγήματά του ο Πλούταρχος (50 – 120 π.Χ.) την αξίαν και σημασίαν της ενότητος με το πείραμα του Σκίλουρου και των 80 αρρένων τέκνων του.

Οσημέραι και εντονότερες καθίστανται οι άδικες, αυθαίρετες, παράλογες και προκλητικές απειλές της γείτονος και «συμμάχου» Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και τις έρευνες που διεξάγονται προς εντοπισμόν και άντληση υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου. Και δεν είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδος και της αιγιαλίτιδος ζώνης των 12 ναυτικών μιλίων, όπου απειλεί με το “casus belli”, είναι και οι απαράδεκτες αμφισβητήσεις της εθνικής μας κυριαρχίας εις νήσους του Αιγαίου, φθάνοντας στο σημείο να συνάπτει με την εύθραστον και παραπαίουσαν κυβέρνηση της Λιβύης αυθαίρετον και κατάπτυστον ανθελληνικήν συμφωνίαν περί ανυπάρκτου και φανταστικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που περιλαμβάνει ακόμη και τα χωρικά ύδατα του Καστελόριζου και της … Κρήτης! Πέραν τούτων, δεν σταματά να προσβλέπει και προς την Δυτική Θράκην στην οποία, δυστυχώς, οργιάζει ανενόχλητη η τουρκική ανθελληνική προπαγάνδα, μέσω του εκεί Τουρκικού Προξενείου και των ψευδομουφτήδων. Εις ό,τι αφορά το θέμα των καθημερινών υπερπτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και παραβιάσεων του εναερίου χώρου των νήσων μας, δημιουργεί μίαν απαράδεκτον και επικίνδυνη κατάσταση, διότι εγκυμονεί κινδύνους σοβαρών ατυχημάτων με άγνωστες επιπτώσεις και συνέπειες.

Επί πλέον, μεταχειρίζεται το προσφυγικόν και μεταναστευτικόν πρόβλημα λίαν επιτυχώς εις βάρος της Ελλάδος, υπό τα όμματα και την ανοχήν των ετέρων και συμμάχων μας, οι οποίοι αρκούνται εις φτωχά ευχολόγια.

Το εξαγγελλόμενο και συνεχώς επαναλαμβανόμενον προπαγανδιστικό σύνθημα περί «γαλάζιας πατρίδος», που προβάλλει συνεχώς ο νεοσουλτάνος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, συνεπικουρούμενος και από τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης, θα αποδειχθεί όνειρον θερινής νυχτός, καθ’ όσον δεν εδράζεται επί διεθνούς νομικής βάσεως, είναι δηλαδή τελείως αυθαίρετον γέννημα της φαντασίας του.

Η υπογραφείσα τριμερής Συμφωνία διά τον αγωγόν East Med μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ παρέχει στη χώρα μας εξαιρετικά οικονομικά και πολιτικά οφέλη, απομονώνει έτι περισσότερον την Τουρκία και καθιστά την Ελλάδα παράγοντα ασφαλείας και ειρήνης, μετά και την δημιουργηθείσαν επικίνδυνη κατάσταση και κρίση, στον πάντοτε εύθραυστον χώρον της Μέσης Ανατολής, με την δολοφονίαν του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.     

Η όλη αυτή συγκυρία επιβάλλει μία συμπαγή εθνική ενότητα, της οποίας την σημασίαν, ευτυχώς, πολιτικοί ηγέτες, κόμματα και Τύπος ευγλώττως αναπτύσσουν, αλλά απαιτούνται και όλα τα άλλα συναφή χαρακτηριστικά της, δηλαδή η ομοψυχία, η πολιτική ομαλότης, η κοινωνική γαλήνη, η ομόνοια και το ήπιο κλίμα. Όλων αυτών των χαρακτηριστικών έχει ανάγκη ο τόπος, διότι ο διχασμός και η κομματική εχθρότης οδηγούν στην καταστροφή και τον όλεθρο.

 Η Εθνική Ενότης πρέπει να είναι υπερκομματική, να αποτελεί το σημείο συναντήσεως όλων των Ελλήνων και μάλιστα να καλλιεργείται και να αναπτύσσεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι αυταπόδεικτον εθνικόν αξίωμα η άποψις, ότι χωρίς ομόνοιαν, συναίνεση και ομοψυχία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Τα έκτροπα που παρατηρούμε καθημερινώς, οι πορείες, οι καταλήψεις και οι οδομαχίες, με τις αστυνομικές Δυνάμεις δημιουργούν μίαν γενική απαράδεκτον κατάσταση και μίαν καθημερινήν αποπνικτικήν ατμόσφαιραν, η οποία δεν συμβάλλει στην εθνική ενότητα, όταν μάλιστα τόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, όσον και πολλοί άλλοι ανεύθυνοι πολιτικοί σιωπούν ή, το χειρότερον, συμπαρίστανται με αστήρικτες και έωλες δικαιολογίες.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή και υπευθυνότης να μην πέσει η χώρα στον κυκεώνα του εθνικού διχασμού. Ό,τι επέτυχεν η Πατρίς κατά τους διαφόρους αγώνας το οφείλει στην συμπαγή ενότητα των εθνικών δυνάμεων και στην ομοψυχία όλων των Ελλήνων.

Κατά τα τελευταία 45 μεταπολιτευτικά χρόνια, δεν είχαμε δείγματα εθνικής ομοψυχίας και ενότητος. Ηκολουθήθη μια τακτική δυσφημήσεως και διώξεως της συντηρητικής παρατάξεως, τόσον επί ΠΑΣΟΚ, όσον κυρίως, κατά την περίοδον της διακυβερνήσεως της χώρας υπό του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με τον ανδρωθέντα κομμουνισμόν, κατέστησε την λεγομένην Δεξιάν του «αποδιοπομπαίον τράγον» της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενος και από το δήθεν εθνικόν κομματίδιο των λεγομένων Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εξαφάνισε την μεσαίαν τάξη από την ελληνική κοινωνία, αλλά το χειρότερον, που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας, συνήψε την Συμφωνίαν των Πρεσπών, αναγνωρίζων το ελληνικότατο όνομα της Μακεδονίας μας στους Σλάβους των Σκοπίων, με τεράστιες συνέπειες, οι οποίες ακόμη δεν έγιναν εμφανείς. Ολόκληρος η Ελλάς με τα ογκώδη συλλαλητήρια διαμαρτυρίας είχε ταχθή κατά της κατάπτυστης αυτής συμφωνίας, αλλά έπρεπε να ικανοποιηθεί ο αιώνιος στόχος και το μεγάλο όνειρο των Σλάβων εις βάρος της Μακεδονίας μας και ολόκληρης της Ελλάδος.

Συμπερασματικώς, οφείλουμε να επισημαίνουμε ότι ο εθνικός διχασμός ευρίσκεται πάντοτε προ των πυλών και είναι απειλητική και ίσως  αθεράπευτος πραγματικότης. Αυτήν την αλήθεια πρέπει να ενστερνιστούν οι πολιτικοί μας ηγέτες και να καταβάλλουν πάντοτε τις απαραίτητες και επιβαλλόμενες ενέργειες και δράσεις, ώστε η Εθνική Ενότης και η εθνική ομοψυχία να πρυτανεύουν στην πορεία του Ελληνικού Έθνους. Είμεθα, δυστυχώς, μόνοι και μόνοι θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, έναντι της φιλτάτης πατρίδος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες, εάν κληθούν, να καταγράψουν νέες σελίδες δόξης και μεγαλείου στην ένδοξον ιστορίαν μας.



*Ο κ. Χρήστος Φαραντάτος, είναι Υποστράτηγος ε.α. Απόφοιτος του Γυμνασίου Αρρένων Κορίνθου, διαμένων στην Αθήνα.     


Δεν υπάρχουν σχόλια