Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Φ.1678





Θεοδωρικάκος:
Στρατηγική επιλογή της ΝΔ οι συγκλίσεις

   «Με όλες μας τις πράξεις σκοπεύουμε να ενώσουμε τους Έλληνες. Το απέδειξε ο πρωθυπουργός με την επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 
   «Στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι η αναζήτηση συγκλίσεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η αναζήτηση συναινέσεων αποτελεί στάση ζωής». «Με όλες τις πράξεις μας σκοπεύουμε να ενώσουμε τους Έλληνες. Το απέδειξε ο πρωθυπουργός με την επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας», σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Real News». Image result for ΘΕΟΔΩΡΙΚΆΚΟς
   Για τα σενάρια πρόωρων διπλών εκλογών με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για μια τετραετία και θα την εξαντλήσει για να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, ενώ υπογραμμίζει πως τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, οι εθνικοί κίνδυνοι από την τουρκική προκλητικότητα, η οικονομική ανάπτυξη, η ανασυγκρότηση του κράτους, απαιτούν πολιτική σταθερότητα. 
   Εν τω μεταξύ σχολιάζοντας έρευνα για τα ζητήματα διαφθοράς στο δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς θα παταχθούν. 
   Μεταξύ άλλων είπε: «Υπογράψαμε με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας μια συμφωνία από την οποία περιμένουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε και αφορούν το κομμάτι της ιθαγένειας, που είναι ένας τομέας του υπουργείου Εσωτερικών στον οποίο υπάρχουν πολύ σοβαρές υποψίες –και έχουν υπάρξει και καταγγελίεςγια περιπτώσεις αδιαφάνειας. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη. Να μειωθεί ο χρόνος που κρατούν οι διαδικασίες πολιτογράφησης. Να γίνουν απολύτως διαφανείς. Και βεβαίως έχω προειδοποιήσει και θα πρέπει κάποιοι να το λάβουν υπ’ όψιν τους αυτό, ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους φαινόμενα διαφθοράς υπάρξουν σε αυτήν την περίπτωση, θα παταχθούν με τον τρόπο που πρέπει και να αντιμετωπισθούν με αυστηρή τήρηση όλων των ποινών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν». Πηγή: in.gr 19 Ιανουαρίου 2020 


Η δέσμευση της ΝΔ για αύξηση του κατώτατου μισθού παραπέμπεται στις καλένδες


   «Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώ-που αναφορικά με τον κατώτατο μισθό επισημοποι-ούν αυτό που όλοι γνωρί-ζαμε. Η προεκλογική υπόσχε-ση της ΝΔ για αύξηση παραπέμπεται στις καλέν-δες», αναφέρει χαρακτηρι-στικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 
   «Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυριά-κου Μητσοτάκη. Η περίφημη «συμφωνία αλήθειας» που διαλαλούσε προεκλογικά ο αρχηγός της ΝΔ μετατράπηκε ταχύτατα σε κενό γράμμα», καταλήγει η ανακοίνωση. 
   Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού, τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου. «Είχαμε βάλει στόχο από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αύξηση αυτή να είναι τέτοια, ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ. Επομένως, υπάρχει ακόμα περιθώριο. Δρομολογείται μια αύξηση και η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά» είπε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Πηγή: Newsroom , CNN Greece





Φώφη Γεννηματά :Ο κ. Μητσοτάκης να πάψει να είναι προβλέψιμα πρόθυμος στα εθνικά θέματα

   Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την ανησυχία της για τα ελληνοτουρκικά, μιλάει για προσχηματική επιδίωξη συναίνεσης από τον Πρωθυπουργό στο θέμα του ΠτΔ και δεν αποκλείει «τζούφιες εκλογές» με απλή αναλογική Καμιά λύση για τη Λιβύη δεν πρέπει να γίνει δεκτή από την Ελλάδα χωρίς κατάργηση της παράνομης συμφωνίας με την Τουρκία» τονίζει στη συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η Φώφη Γεννηματά και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμα πρόθυμος πριν να είναι οριστικά αργά», εκφράζοντας την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων. 
Image result for ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
   Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, παρά το ότι στηρίζει την υποψηφι-ότητα της κυρίας Σακελλαρο-πούλου, για την οποία επισημαίνει ότι «είναι μια γυναίκα που υπηρετεί με συ-νέπεια προοδευτικές αντιλή-ψεις», εκτιμά ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδί-ωκε πραγματικά τη συναί-νεση θα το είχε δείξει στο θέμα του εκλογικού νόμου, ο οποίος «καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης». 

-Τι λέει για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης; 
-Τι απαντά στο επιχείρημα συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει από την εξουσία η ΝΔ; 
-Γιατί και πότε εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές; -Ποια η θέση του ΚΙΝΑΛ για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; 
-Τι προτείνει προκειμένου η Ευρώπη να πάψει κωφεύει στο Προσφυγικό; 
Πηγή: in.gr 19 Ιανουαρίου 202



Απορρίπτει την επιλογή Αικ. Σακελλαροπούλου η «Ελληνική Λύση»

   Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν», ανέφερε σε δήλωσή του μετά την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. 
   «Η Ελληνική Λύση αναγκάζεται λόγω των «πεπραγμένων» της κας Σακελλαροπούλου, αλλά και άλλων προαπαιτουμένων που δεν υφίστανται, να αρνηθεί την «αριστεροφοβική» πρό-ταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αφού μιλάμε για προαπαιτούμενα και «πεπραγμένα» παραθέ-τουμε μερικά εξ’ αυτών» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε: «Παραβιάζεται η αρχή του Συντάγματος, της διάκρισης των εξουσιών και δυστυχώς για ακόμα μια φορά «διαπλέκεται» η πολιτική με τη δικαιοσύνη.           
   Δυστυχώς η κα Σακελλαροπούλου δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας δεν θα μπορεί να επισκεφτεί το ‘Αγιον Όρος, με ό,τι αυτό σημαίνει.
   Τον Μάρτιο του 2001 στο Συμβούλιο της Επικρατείας τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, συντασσόμενη με την πλειοψηφία. Απέρριψε τους ισχυρισμούς των Δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό. Τον Φεβρουάριο του 2013 συμφώνησε, ως μειοψηφία, στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Συμμετείχε στη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχοντας την άποψη ότι το ψηφιακό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ δεν μπορεί από τον νόμο να θεωρηθεί ως έγγραφο και να ληφθεί υπόψη. Υπήρξε εισηγήτρια σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ των μεταλλείων της Χαλκιδικής, απορρίπτοντας προσφυγή 264 κατοίκων. Σήμερα η περιοχή μοιάζει με κρανίου τόπο. Το 2018 απέρριψε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας προσφυγές συλλόγων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Μακεδονία μας. Το 2018 αποφάσισε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη των «προσφυγόπουλων» στα σχολεία. Τον Ιούλιο του 2019 αποφάσισε το οριστικό τέλος του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα)». 
   «Αξιοσέβαστη η κ. Σακελλαροπούλου», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «τιμούμε το πρόσωπό της, αλλά εκτιμούμε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία «χρησιμοποιήθηκε» από τη Νέα Δημοκρατία για αλλαγή ατζέντας (λαθρομεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά) και κυρίως λόγω του συνδρόμου κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία εβδομήντα χρόνια. 
   Με θλίψη σημειώνουμε ότι είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κρίνοντας από τα «πεπραγμένα» της κατά το παρελθόν, για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης να μην μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν. Η κα Σακελλαροπούλου θα ήταν εξαιρετική επιλογή, ως υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.




Η αντίδραση του ΜεΡΑ25 στο «όχι» της Μάγδας Φύσσα 

   Η παράταξη πρότεινε τη μητέρα του δολοφονημένου ράπερ για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας θεωρώντας την σύμβολο ενότητας κατά της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού. 
   Σε απάντηση σχολίων και αντιδράσεων σχετικά με την πρόταση του ΜέΡΑ 25 για την Προεδρία της Δημοκρα-τίας, το γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας» 
  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ25», «όπως είπε ο Γραμματέας μας, κρίνει ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα». Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» και για αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού». Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση».


Δημ.Κουτσούμπας: Αγώνας για απεγκλωβισμό από το ΝΑΤΟ και «ξήλωμα» των βάσεων 

   Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων όσο η χώρα είναι μέσα στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανάφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 
   Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται σήμερα τον Πύργο και την Πάτρα. Το πρωί παρευρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση της Τ.Ο Ηλείας, για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στα γραφεία της στον Πύργο. Στην αρχή της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας απέτισε φόρο τιμής εκ μέρους του ΚΚΕ στην μνήμη του Αντώνη Αντωνακόπουλου και της συντρόφου του Louise Baily (Λουίζ Μπαγί) οι οποίοι δώρισαν το νεοκλασσικό κτίριο που λειτουργεί η βιβλιοθήκη. «Ο σύντροφος Αντώνης, δεν μας αφήνει μόνο αυτό το νεοκλασικό κτίριο, που αποτελεί σημείο αναφοράς, πραγματικό στολίδι για την πόλη του Πύργου. Μας αφήνει και μια πλούσια παρακαταθήκη αγώνα, σε δύσκολους καιρούς, πάντα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ», επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας. 
   Όπως υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας, ο Αντώνης Αντωνακόπουλος «δίδαξε ότι υπάρχει ελπίδα όσο ο άνθρωπος αγωνίζεται. Γι’ αυτό και ο ίδιος αγωνιζόταν πάντοτε με πάθος. Αφουγκραζόταν τη φοβερή αλλά ακόμη και την ανέκφραστη κινητικότητα στο κοινωνικό υπέδαφος. »Γι΄ αυτό κι εμείς επιμένουμε ότι όχι μόνο παντοδύναμος δεν είναι ο καπιταλισμός αλλά η οργανωμένη πάλη του λαού, αργά ή γρήγορα θα τον στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας. Ιδιαίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός μας έχει πολλές αποδείξεις ότι το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα το μόνο που έχει να του προσφέρει είναι φτώχεια, ανεργία και πολέμους», τόνισε. «Αγώνας για απεγκλωβισμό από το ΝΑΤΟ και ξήλωμα των βάσεων» 
Πηγή: in.gr 19 Ιανουαρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια