Header Ads

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ φ. 1672



ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για έργα αποκατάστασης του ορεινού δρόμου Τρικάλων – Καρυάς


Το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα ενέκρινε το Ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους  που εισηγήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης με πιστώσεις για το έτος 2020 ύψους 25.466.000 ευρώ, στην ίδια Συνεδρίαση ετέθη κυρίαρχος στόχος η απορρόφηση των προβλεπόμενων κονδυλίων ανάπτυξης. Άρχισαν την Τρίτη, σε πρώτη φάση, υπό την Εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή τα έργα αποκατάστασης του ορεινού δρόμου Τρικάλων – Καρυάς, ενώ την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος Ξυλοικάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, αναφέρεται στα αίτια που καταστρέφονται τα ορεινά δρομολόγια, ευχαριστεί τις σημερινές Αρχές για το άμεσο ενδιαφέρον τους και τονίζει εμφαντικώς τις ευθύνες της Αυτοδιοίκησης  στην ανάγκη  παρέμβασης για τη συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου… Ο Περιεφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προηδρευσε ευρείας Σύσκεψης Αυτοδιοικητικών Αιρετών και δημόσιων στελεχών με στόχο τον Συντονισμό έργου…                                                                                          



ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΝΙΚΑ-ΓΚΙΟΛΗ-ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ-ΚΟΡΚΑ…



Σοβαρές αποφάσεις του ΠΕ. Συμβουλίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης Βυτινιώτη

*Τη Δευτέρα 2/12/19 στην 22η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πελοποννήσου, το οποίο εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης. Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, που προκύπτει από τις εκτιμώμενες πιστώσεις για το έτος 2020 ύψους 25.466.000 από τα έσοδα των ιδίων πόρων, τους ΚΑΠ, τα υπόλοιπα ΤΕΟ και ΟΣΚ, από τους ΚΑΠ πυρόπληκτων  περιοχών, αλλά και από τους απευθείας πόρους από το ΥΠ.ΕΣ.  Από αυτό το ποσό θα διατεθούν 11.331.000 για νέα έργα, ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψουν ανάγκες παλαιοτέρων οφειλών.


**Επίσης τη Δευτέρα 2/12/19 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης με την παρουσία και της Αντιπροέδρου Αθηνάς Κόρκα και αντηλλάγησαν απόψεις για την ενεργοποίηση όλων των συντελεστών συντόμευσης και αποτελεσματικότητας με τελικό σκοπό την απορρόφηση των προβλεπόμενων κονδυλίων ανάπτυξης.

Επίσκεψη στην Νομαρχία Π. Νίκα για Συντονισμό έργου

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιώτη νίκα

***Την Τετάρτη 4/12/19 πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νίκας επίσκεψη στο διοικητήριο της ΠΕ Κορινθίας όπου συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή, τους θεμαατικούς Αντιπεριφερειάρχες  Χάρη Βυτινιώτη και την Αθηνά Κόρκα, αλλά και τους Διευθυντές των υπηρεσιών της Ν.Ε.Κορινθίας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, τη συνεργασία, αλλά και την αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα ευθύνης.

Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του δρόμου Τρίκαλα – Καρυά


Κόρινθος 4/12/2019:   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε χθες Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου Τρίκαλα – Καρυά.  *Ο Δρόμος είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες εφόσον οδηγεί σε όλα τα ορεινά Τρικαλοχώρια. Η αποκατάσταση της βατότητας του επαρχιακού άξονα Τρικάλων – Καρυάς γίνεται άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ώστε να είναι ένας εύκολα προσβάσιμος και ασφαλής δρόμος, εφόσον πέρα των μονίμων κατοίκων των χωριών, εξυπηρετεί και πλήθος τουριστών, που καταφθάνουν στην περιοχή και στο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και Κυνηγών κατά την κυνηγητική πε΄ριοδο. Άμεση προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα καθώς και της ΠΕ Κορινθίας είναι η ασφαλής κατάσταση και των επαρχιακών οδικών αξόνων, καθώς και η διάνοιξη νέων όπου απαιτείται για την ανάπτυξη όλης της Πελοποννήσου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βλάσης Τσιώτος

**Στις εργασίες αποκατάστασης ενός πολύ μικρού τμήματος (περίπου 300) στον δρόμο Τρίκαλα - Καρυά. ο οποίος σε ορισμένα σημεία είχε "καθίσει", ενώ σε άλλα σημεία είχαν γίνει κατολισθήσεις, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος. Την ευθύνη των εργασιών έχει αναλάβει και πάλι η Περιφέρεια που έχει προϋπολογίσει 224.000 ευρώ για την επισκευή. Ο κ. Τσιώτος έκανε μάλιστα αναφορά στις ευθύνες που έχει η αυτοδιοίκηση να παρεμβαίνει για να συντηρεί τους δρόμους, οι οποίοι, στις περιοχές αυτές, καταστρέφονται κυρίως από το νερό και τις βροχές…:




Δεν υπάρχουν σχόλια