Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ φ. 1672






ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 







Μερικοί  αναγνώστες της “Φωνής μας” με ρωτούν γιατί δεν δημοσιεύουμε πλέον τακτικά ειδήσεις για τη ροή του κύματος λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Μερικοί  δε εξ αυτών επισημαίνουν διάφορα συμβάντα σε πόλεις του εξωτερικού από μετανάστες, που είναι ευάλωτοι στην ψυχοσύνθεσή τους και στο θρήσκευμα καταλήγοντας. Μπορείς να φανταστείς τι θα συμβεί, αν γίνει κανένα μπαμ με την Τουρκία; Τους απαντώ ότι πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα και λόγω πρότερης πείρας και εκπαίδευσης υπερθεματίζω. Μέχρι σήμερα η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί με το θέμα δεκάδες φορές μέχρι που κάποιοι  - ίσως έχουν κουραστεί να ακούνε τα ίδια και τα ίδια. Θα είχαμε σταματήσει να λέμε «ΚΑΘΑΡΑ και ξάστερα» τη γνώμη μας, αν δεν είμαστε βέβαιοι για τη βασική αρχή επιβίωσης σε εποχές, αφού συμβεί το κακό, που λέγει « Ο καλός πολίτης, είναι ο ενημερωμένος πολίτης»

Εμείς πιστεύουμε ότι περιφερειακός Τύπος είναι η τελευταία γραμμή αντίστασης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Σε μια δύσκολη περίοδο που κυκλοφορούν τα fake news, ο οδοστρωτήρας του διαδικτύου, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, τα «Συστημικά» τηλεοπτικά κανάλια, οι εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης γράφοντας ή λέγοντας για κάθε τι που έχει σχέση με το κακό, τη χυδαιότητα, τη διάλυση της οικογένειας, την έκπτωση της πίστης προς τον έναν και μοναδικό Τριαδικό Θεό, ο περιφερειακός Τύπος μπορεί να παίξει το ρόλο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης. .Όταν τοπικός Τύπος έχει διευθύνσεις και προσωπικό παραγωγής ειδήσεων με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα, μπορεί να τα παρουσιάζει χωρίς στρεβλώσεις με εγκυρότητα και ειλικρίνεια. Ακόμα καλύτερα όταν σε αυτά τα τελευταία συνυπάρχει και η αγνή αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τότε ο Επαρχιακός τύπος είναι κοντά στον πολίτη.

Για νε επανέλθουμε στο θέμα της Λαθρομετανάστευσης – κι ας μας τους βαπτίζουν όπως θέλουν τα φερέφωνα της αποεθνοποίησης – οφείλω να σας πω ότι στην Ελλάδα οι νόμιμοι και οι παράνομοι δεν είναι λιγότεροι τηρουμένων των αναλογιών από τον προηγούμενο χρόνο. Η μαζική και  αθρόα προσέλευση από τα παράλια της Τουρκίας και τον ξεχαρβαλωμένοι φράκτη που του Έβρου σε καθημερινή βάση συνεχίζεται αδιάλειπτα. Σοβαρές πηγές πληροφόρησης μιλάνε πως οι Λαθρομετανάστες και οι λεγόμενοι πραγματικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα κατέχουν τα τρία εκατομμύρια, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει, στο γηγενή πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων, δηλαδή περί το 30%, που συνεχώς και καθημερινά αυξάνεται. Μέχρι πού θα πάει αυτό το κακό;






Δεν υπάρχουν σχόλια