Header Ads

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


        
ΝΙΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στη Μνήμη του Συμπολίτη μας
Γιάννη Σπανού



 Όπως όλοι γνωρίζουμε «έφυγε» από κοντά μας ο μεγάλος Κιατανιώτης- Σικυώνιος πατριώτη μας, ο μεγάλος Έλληνας και  παγκόσμιος Καλλιτέχνης, συνθέτης και  μουσικός Γιάννης Σπανός.
  -Η μουσική και τα τραγούδια του που μαζί μεγαλώσαμε και  άγγιξαν την ψυχή και την καρδιά μας θα μας λείψουν.
  -Θα λείψει από όλους μας και ιδιαίτερα σ αυτούς που τον γνώριζαν προσωπικά η ταπεινότητά του,  το πηγαίο του χαμόγελο, η παιδική του  ψυχή και καλοσύνη.
  Η Ελληνική μουσική έγινε φτωχότερη.
  Το Κιάτο, ο Δήμος Σικυωνίων, έχασε έναν μεγάλο Πατριώτη έναν μεγάλο Καλλιτέχνη, μουσικό και συνθέτη, έγινε πολύ φτωχότερος.
  -Η μνήμη του θα είναι αιώνια, θα ζει για πάντα στις καρδιές μας, θα σιγοτραγουδάμε τα τραγούδια του.
  -Ο Γιάννης Σπανός η αλλιώς ο δικός μας Γιάννης «έφυγε» από κοντά μας χωρίς δυστυχώς να τιμηθεί με επίσημο τρόπο, όπως του άρμοζε, από τον Δήμο μας τον Δήμο Σικυωνίων.
  -Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ επέκταση όλων των πολτών και Δημοτών του Δήμου Σικυωνίων  για την ονομασία του πολιτιστικού Πολύκεντρου που κατασκευάζεται, σε «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ»  είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε στον μεγάλο  πατριώτη μας και καλλιτέχνη.
  -Η αναγνώριση από τον Δήμο μας της μεγάλης του προσφοράς στον πολιτισμό, στη σύνθεση και τη μουσική,  τόσο στον τόπο  μας, όσο και στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια ήταν πρώτη προτεραιότητα και δυστυχώς δεν έγινε όταν  έπρεπε και όπως έπρεπε.
  -Πρόκειται για μεγάλο ατόπημα και εγκληματική αδιαφορία από τους αρμοδίους της Δημοτικής αρχής. Το μόνο που είδαμε και ακούσαμε ήταν η μικρότητα και  τα κροκοδείλια δάκρυα και διασκεδάσεις στην Αριστοπέλους, όταν ακόμα ο επικεφαλής και άλλα στελέχη της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικιωνίων  δεν γνώριζαν κατά πού πέφτει η πόλη του Κιάτου.
  -Να υπογραμμισθεί το γεγονός ότι το  πολιτιστικό πολύκεντρο που κατασκευάζεται στις αποθήκες του Α.Σ.Ο. Κιάτου παραχωρήθηκαν στον Δήμο μας από την πρώην Α.Τ.Ε. με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας  πρώην  Γ.Γ. και Υφυπουργού του Υπουργείου Γεωργίας Λάμπρου Λαμπρόπουλου, καθώς και η πρωτοβουλία και παρέμβαση του ιδίου, ως Γ.Γ. του Υπουργείου  Εμπορικής Ναυτιλίας,  για ένταξη στο ΕΠ.ΑΛ 2000-2006 και χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου με το ποσό των 4.000.000 ευρώ . Όχι μόνο δεν έχει τιμηθεί ο άξιος  συμπατριώτης μας ευεργέτης της περιοχής, αλλά κανένας από τη Δημοτική  αρχή, όχι μόνο από τη σημερινή,  δεν φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες  του Δήμου Σικυωνίων για την  προσφορά  του και να τιμήσει όπως  αρμόζει τον  μεγάλο αυτόν συμπατριώτη μας,  ως μεγάλο ευεργέτη της περιοχής.

ΝΙΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κίατο Νοέμβριος 2019



Δεν υπάρχουν σχόλια