Header Ads

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ



Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
 (Σεπτέμβριος 2019)


Μυστήρια του Θεού !
Η εσωτερική γνώση είναι η ανωτέρα, η αληθινή. Λέγεται και μυστική. Ένας γνωρίζει ποιος είναι, τι θέλει και που πάει. Δηλαδή είναι η ανωτέρα Μύηση , η Θεωρία. Όποιος κατέχει αυτή τη γνώση είναι αληθινά Θεολόγος, Ιεράρχης. Ο Θεός είναι γνώση. Αυτό το λέει ο μεγάλος Αββάς της ερήμου, Ισαάκ ο Σύρος. Αποζητά τον Θεό, τον γνωρίζει, τον κοιτάζει και τότε ενώνεται.
Ο φόβος και η αμφιβολία πηγάζουν από τον Διάβολο. Ο καθένας θα δοξασθεί με το βαθμό της αγάπης. Όποιος αγαπά δεν γνωρίζει κανένα νόμο. Η αγάπη είναι το Θεϊκό λιμάνι. Όταν ο άνθρωπος γευθεί τη γλυκύτητα της γνώσης του Θεού, τότε φωτίζεται από τη Θεία αγάπη. Η Σοφία είναι πηγή ζωής. Η Σοφία οδηγεί στην βασιλεία των ουρανών.
Όταν προχωρείς την οδό του Κυρίου τότε συμβαίνουν τα εξής :
-            Αφήνεις όλα σου τα έργα στα χέρια του Θεού.
-            Όταν ο νους είναι σκοτισμένος βλέπει πολλαπλότητα. Όταν ο νους δει, το ψεύτικο σβήνει και λάμπει η αλήθεια.
-            Όταν σκέφτεσαι το τέλειο, γίνεσαι τέλειος.
-            Όταν ο νους ενωθεί με το Θεό γίνεται φως.
Για να φύγει το σκοτάδι χρειάζεται νοερά προσευχή. Ότι επιθυμείς και θέλεις το συναντάς. Το μυστικό είναι να επιθυμείς τα ουράνια. Τότε σώζεσαι.
Έλεγε ο Αββάς Ιωάννης « όταν τρώτε να είσθε μέσα, ποτέ έξω », δηλαδή ο νους σας να είναι εντός του σώματος κι όχι έξω στα δημιουργήματα, αλλά στο Δημιουργό που κατοικεί  μέσα μας.
Μην ζητάς αγάπη. Μόνο δώσε.

Ευγενία Γ. Μαρσέλη
Αρχαία Φενεός Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια