Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1669

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος

από τη Γέφυρα Ισθμού

¨Εδώ είναι Μοριάς δεν είναι Μόρια…¨






Συμβολική κινητοποίηση προτίθεται να πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή το πρωί στα Διόδια του Ισθμού η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κορινθίων. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κορινθίων  Βασίλη Νανόπουλο, τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων, αλλά και τα απορριμματοφόρα παραταγμένα κατά μήκος της Εθνικής οδού ο ίδιος ο Δήμαρχος θα στείλει το δικό του Μήνυμα:  ¨Εδώ είναι Μοριάς, δεν είναι Μόρια¨

Σκοπός της κινητοποίησης είναι όπως είπε στις δηλώσεις του ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, να στείλει ένα μήνυμα προς τους αρμοδίους Κυβερνητικούς παράγοντες, που χειρίζονται το μεταναστευτικό και τις ροές αποσυμφόρησης των νησιών προς την ενδοχώρα. Ο Δήμος Κορινθίων έχει  ήδη νκαλύψει πέραν του αρχικώς προγραμματισμένου αριθμού μεταναστών. Οι 1.000 αρχικώς έγιναν 1.500 και προσφάτως με την άφιξη άλλων 900 ατόμων θα  υπερβαίνουν τις 3.000 άτομα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τοπική κοινωνία του Αποστόλου Παύλου. Δεν αντέχει να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες μο τόπος μας.

Μέχρι  σήμερα τόνισε ο κ. δήμαρχος η κοινωνία δέχθηκε τους μετανάστες, αλλά από εδώ και πέρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε και  να αποδεχόμαστε στην πόλη αυτή την κατάσταση. Όσο για τις φήμες που κυκλοφορούν για φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της Κορίνθου, όπως είπε ο κ. Νανόπουλος αυτό θα είναι καταστροφικό για την πόλη, αφού η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να το δεχθεί.

Όπως αποκάλυψε οι πολίτες της Κορίνθου είναι αποφασισμένοι, αν έλθουν και άλλοι μετανάστες στην Κόρινθο να συγκεντρωθούν και να αποκλείσουν τον ισθμό.

Η Επιλογή των Διοδίων του Ισθμού άλλωστε δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού όλοι θυμόμαστε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Αγροτών της Πελοποννήσου, που έκοβαν  την Ελλάδα στα δύο… Επανέλαβε δε αυτό που είπε στους ξενοδόχους της πόλης, οι οποίοι  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν μετανάστες πως δεν είναι ούτε προς το συμφέρον τους 0ύτε προ το συμφέρον της πόλης, να δημιουργηθεί δηλαδή στο κέντρο της πόλης μια άλλη ΜΟΡΙΑ και κατέληξε:
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΙΑ…
  



Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τιμολέων Πιέτρης

επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου




Την Τρίτη 5/11 ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τιμολέων Πιέτρης επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.

Τα στελέχη του Μουσείου ενημέρωσαν τον κο Πιέτρη για την υφιστάμενη κατάσταση, την λειτουργία και την ανακαίνιση.

Συμφωνήθηκε μέχρι την λήξη της ανακαίνισης, να έχουν προγραμματιστεί δράσεις για την προώθηση του Πολιτισμού και του Τουρισμού με το συντονισμό των δημοτικών οργάνων και των μουσείων του Δήμου Κορινθίων, όπου και το Λαογραφικό Μουσείο θα διαδραματίσει ειδικό ρόλο για να αποκτήσει η πόλη της Κορίνθου πολιτιστική και τουριστική κουλτούρα. 

Γραφείο Αντιδημάρχου Τιμολέοντα Πιέτρη

Χαρτοφυλάκιο Τουρισμού, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής



Ανοιχτή  επιστολή

Προς τον Δήμαρχο Κορινθίων Κ. Νανόπουλο  Βασίλειο

Θέματα που απασχολούν κατοίκους της Καλλιθέας



Κύριε Δήμαρχε,

αναλάβατε τα καθήκοντά σας  την πρώτη του Σεπτέμβρη του 2019, με τις ψήφους του 62 % του εκλογικού σώματος των Δημοτών., αλλά και πα-ραλάβατε μια καυτή πατάτα, που σας τη δώρισε η προηγούμενη Δημοτική  Αρχή , την οποία πατάτα καλείστε να τη διαχειριστείτε με φειδώ και σύνεση. Το δωράκι αυτό έχει να κάνει με εισπράξεις από κατοίκους  Μπαθαρίστρας και  Δέλτα Κορίν-θου, λόγω εισφοράς σε χρήμα και προσκυρώσεις.. 

Είμαι σίγουρος, κύριε Δήμαρχε, ότι τις περιοχές αυτές τις γνωρίζετε επιδερ-μικά έως και καθόλου, καθώς και ο προηγούμενος Δήμαρχος, που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, οι δημότες της περιοχής, του γύρισαν δυναμικά την πλάτη και δικαιολογημένα , αφού πέραν των άλλων, τους εξαθλίωσε οικονομικά, με την από-τυχημένη, και κακώς σχεδιασμένη  επέκταση  του σχεδίου πόλης..(Υπόδειγμα προς μίμηση η πόλη της Σπάρτης )

          Αν όντως θέλετε να  γίνετε γνώστης των πολλαπλών προβλημάτων της πε-    ριοχής, ένας τρόπος υπάρχει: Να  γίνετε συνεπιβάτης της αστικής γραμμής, έχοντας μαζί σας τους Αντιδημάρχους ή να μπείτε σε ένα ασθενοφόρο ή σε αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θα εκπλαγείτε πολύ δυσάρεστα . Αν είστε και δίκαιος θα ομολογήσετε  ότι όσοι ασχολήθηκαν με την επέκταση του σχεδίου της πόλης απέτυχαν παταγωδώς, με θύματα  πάντα τους κατοίκους της !…

Κύριε Δήμαρχε και λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι, μη συνεχίσετε το καταστρο-φικό έργο των προηγούμενων.. Μελετήστε τα ζωτικά προβλήματα της αυξανόμενης σε πληθυσμό και ανάγκες της περιοχής, και ενδιαφερθείτε σοβαρά για τη βιωτή τους. 

Η  εισπρακτική τακτική, που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίζεται από τη Νέα, είναι προάγγελος κακών για εσάς πολιτικών εξελίξεων.

          Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ιστορικά το ρόλο που διαδραμάτιζαν στο  παρελ-θόν οι Δήμοι, όπου οι κατατρεγμένοι και αδικημένοι εύρισκαν καταφυγή και προ-στασία. Σήμερα, έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο Δήμος, μέσα από τις Υπηρεσίες συν-θλίβει οικονομικά τους δημότες του. Συγκεκριμένα στη περιοχή της Μπαθαρίστρας,  που πολλοί κάτοικοι της, αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης, καλού-νται  να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, που φτάνουν,  πολλές φορές τις 40. 000  ευρώ,  για εισφορά χρημάτων, από έλλειψη προσφοράς γης, και επικυρώσεις .Μην πάει το μυαλό σας σε χωράφια πολλών στρεμμάτων, για αυλές σπιτιών μιλάμε.!… Να γνω-ρίζετε ότι ξύπνησε, έστω και αργά, ο  ψηφοφόρος της περιοχής Μπαθαρίστρας, ξύ-πνησε με όνειρα και ορμή και έδειξε ορισμένα δείγματα της συμπεριφοράς του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Αν παρ ελπίδα συνεχίσετε τον οικονομικό μαρασμό των κατοίκων της περιο-χής, φτιάχνοντας κάθε είδους αγάλματα και εξωραϊσμούς, από εισπράξεις των δεινά οικονομικά  πασχόντων της περιοχής, τότε ένα είναι βέβαιο ότι  δημιουργείτε επιπό-λαια ομάδες αγανακτησμένων , που θα σας ζητήσουν μετ’ επιτάσεως να δεσμεύσετε κατάλληλο  Χώρο –Πλατεία στην Καλλιθέα, που είναι το κέντρο της Μπαθαρίστρας και να την  ονοματίσετε : « ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.» .  Στα εγκαίνια της θα είναι όλοι εκεί.

Κόρινθος, 14.11.2019

Με εκτίμηση

Λίκκας Γεώργιος




Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού Τιμολέων Πιέτρης επισκέφθηκε το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου



Τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου καθώς και το κάστρο του Ακροκόρινθου, επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κορινθίων Τιμολέων Πιέτρης και συναντήθηκε με τα στελέχη και το προσωπικό της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Η ατζέντα της σύσκεψης περιλάμβανε:

- εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τα σχολεία

- την συμβολή της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την παροχή και διανομή έντυπου υλικού σε συνέδρους διοργανώσεων που θα πραγματοποιούνται στον Δήμο (πρόσφατο παράδειγμα ότι διατέθηκαν άνω των 500 εντύπων για το Συνέδριο της Ένωσης Φιλολόγων)

- οικιστικά και πολεοδομικά προβλήματα

- κυκλοφοριακά προβλήματα

- για την ανακαίνιση του κτιρίου Ξενία

- την καθιέρωση της Κορίνθου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Κορινθίας

- τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων με τον εισερχόμενο τουρισμό

- την ανάγκη υπογραφής μνημονίων συνεργασίας με Πανεπιστήμια

- την καθιέρωση της Αρχαίας Κορίνθου ως τουριστικής τοποθεσίας 365 μέρες τον χρόνο

- τις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας τουριστών και την αύξηση των κατοικιών τύπου airbnb

- την ανάγκη προσέλκυσης επενδυτών τουριστικών καταλυμάτων

- τον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου Ακροκορίνθου

- την διευκόλυνση και την σήμανση πρόσβασης στο κάστρο

- την αναβάθμιση του αναψυκτηρίου του κάστρου

- την προετοιμασία για τις εκδηλώσεις του 2021 με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

- την καθιέρωση ημέρας εορτασμού της Απελευθέρωσης της Κορίνθου

- την αξιοποίηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου και στο Αρχαίο Λιμάνι Κεχριών

- το νέο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου

- την εγκατάσταση live καμερών και την διασύνδεσή τους με παγκόσμια και τουριστικά portal

- την συνεργασία του Δήμου μαζί με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να διεκδικήσουμε νέα πακέτα κοινοτικής και εθνικής χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των ανωτέρω χρόνιων ζητημάτων.


ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
 ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ




Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 30 Οκτώβρη έθεσα το θέμα της έλευσης του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Κορίνθου.

Με την υπ’ αριθμ. 1318/21-12-2018 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΦΕΚ 5905/Τ.Β./31-12-2018) δόθηκε άδεια 25ετούς διάρκειας στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε.) για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου μεταξύ άλλων και στην πόλη της Κορίνθου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020 πρώτα από την πόλη μας και θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και θα ολοκληρωθούν σε τρία έτη. Προβλέπεται σε βάθος τριετίας να συνδεθούν 70 οικιακοί καταναλωτές και 20 εμπορικοί, ενώ το κόστος προβλέπεται σε 1.600.000 € για το δίκτυο χαμηλής πίεσης και σε 2.400.000 € για το δίκτυο μέσης πίεσης. Ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να ενημερωθεί το Συμβούλιο αν έχουν υποβληθεί σχετικά διαγράμματα από τη ΔΕΔΑ στη Τεχνική Υπηρεσία και ποιο το χρονοδιάγραμμα. Το κυριότερο όμως που ζήτησα είναι να γίνει πρόβλεψη να μην ξανασκαφτούν οι δρόμοι της Κορίνθου για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μία από το Δήμο και μία από τη ΔΕΔΑ. Ειδικότερα μάλιστα εν όψε

Α)της ανάπλασης στις αρχές του 2020 των οδών Ερμού (από το Δημαρχείο μέχρι την οδό Δαμασκηνού (πεζόδρομος), Κύπρου και Εθνικής Αντίστασης που προβλέπεται να ανακατασκευαστούν σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια)

Β)της ανάπλασης πεζόδρομου με δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στις οδούς Κύπρου και Κολοκοτρώνη (γύρω από το δικαστήριο) που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης της κυκλοφοριακής ρύθμισης και δημοσίευσής της στο ΦΕΚ πρόσφατα
Γ)ασφαλτόστρωσης δημοτικών οδών μέσα στην πόλη στα πλαίσια της εν εξελίξει εργολαβίας δημοτικής οδοποιίας.
Ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι είχε επαφή με τους αρμόδιους της ΔΕΔΑ και η απάντηση είναι ότι τα έργα δεν θα ξεκινήσουν το 2020, όπως αναφέρει το ΦΕΚ. Επίσης στην οδό Ερμού που θα αναπλαστεί και θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι, ο Δήμος θα περιλάβει στην κατασκευή του έργου και τη τοποθέτηση αγωγών πολυαιθυλενίου για να μην ξανασκαφτεί ο πεζόδρομος.



ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ




Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου ζήτησα ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για το έργο της επέκτασης του υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου.

Συγκεκριμένα ανέφερα ότι το έργο προσθήκης κατ΄ επέκταση προϋπολογισμού 618.000 € που δημοπρατήθηκε στις 15/10/2018 και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού (53,09%) , παρότι κατακυρώθηκε στο πρώτο ανάδοχο με δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής 6/11/2018 και 21/12/2018 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και φυσικά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο. Για ποιο λόγο;

Η απάντηση ήλθε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πούρο. Δεν υπεγράφη σύμβαση διότι δεν έχει εκδοθεί η αναγκαία εκ του νόμου οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία και ούτε μπορεί να εκδοθεί διότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα το σχέδιο της περιοχής Βοσέϊκα-Φυλακές. Κακώς δημοπρατήθηκε το έργο χωρίς αυτά τα στοιχεία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Απλά , όταν ερώτησα την απελθούσα Δημοτική Αρχή κατά τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του 2019 (τον Δεκέμβριο του 2018) δέχθηκα την ειρωνική αντιμετώπιση. Τώρα ποιος έχει δίκιο , ας το κρίνουν οι δημότες.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Ν..Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ»

Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών

& Υπηρεσιών Υποστήριξης

Ψηφιακά υπογεγραμμένο

Αριθ. Πρωτ.: 963

Βραχατι : 6-11-2019

Ταχ. Δ/νση: Δημοτικό Κατάστημα Βραχατίου

(Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου)

Ταχ. Κωδ.: 200 06

Πληρ.: Ι. Τσάκωνας

Τηλ.: 27410 50420

Ρηχ: 27410 53880




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Πρόεδρος Δ. Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ» Δήμου Βέλου-Βόχας Μαρία Καλλίρη προσκαλεί τους φοιτητές ακαδημαϊκού έτους 2019 - 2020, που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Βέλου-Βόχας και επέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις έτους 2019 βαθμολογία 18.000 μορίων και άνω, να προσκομίσουν έως και την 22η Νοεμβρίου 2019 στην υπηρεσία μας (Δημοτικό Κατάστημα Βραχατίου, 1ος όροφος, τηλ.: 27410 50420 τα εξής δικαιολογητικά:

1.   Βεβαίωσης επιτυχίας από την αρμόδια δημόσια αρχή (Δ/νση Λυκείου ή Δ/νση Δευτ/μιας Εκπαίδευσης) στην οποία θα αναγράφονται τα μόρια εισαγωγής σε Α.Ε.Ι.

2.   Βεβαίωση εγγραφής στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα 2019 - 2020.

3.   Βεβαίωση μονίμου κατοικίας από τον Δήμο Βέλου-Βόχας.

προκειμένου να λάβουν χρηματική επιβράβευση με ανώτερο ποσό τα 500,00€ ανά αριστούχο μαθητή/τρια καθώς επίσης και έπαινο.

Μετά την προσκόμιση των ανωτέρω δικαιολογητικών θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος της εκδήλωσης επιβράβευσης.


Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

 Μαρία Καλλίρη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια