Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ. 1669


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)
Το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου
Με τα αποτελέσματα των εκλογών και tη συγκρότηση σε σώμα



Το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στην Μεσσήνη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε συνέλευση που αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης, ενώ ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και  Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η Γενική Συνέλευση, ήταν η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας, στην διευρυμένη επιτροπή της.
Από την εισήγηση και τις ομιλίες των συνέδρων, τονίστηκε η ανάγκη για αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος από κυβέρνηση – ΕΕ - ΚΑΠ. Ότι ο αγώνας αυτός θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών απέναντι σε πολυεθνικές – μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες, που θέλουν να βάλουν χέρι στην παραγωγή και στο ξεκλήρισμά μας.
Σημειώθηκε η αναγκαιότητα για συμμετοχή  όλων των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων της περιοχής, σε Αγροτικούς Συλλόγους. Να δημιουργηθούν πολλοί περισσότεροι Σύλλογοι ή Επιτροπές Αγώνα σε πρώιμη φάση και να καλύψουμε το σύνολο της Περιφέρειας. Η αναγκαιότητα για ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει τακτική συνεδρίαση του ΔΣ, να συζητάει θέματα που αφορούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη του συλλόγου, αλλά και συνολικά προβλήματα που αφορούν τη διαβίωση στο χωριό.
Όπως επίσης και η ανάγκη συμπόρευσης με τα εργατικά σωματεία και η κοινή δράση με το ταξικό εργατικό κίνημα στα πλαίσια της κοινωνικής συμμαχίας για την καλυτέρευση της ζωής των λαϊκών νοικοκυριών.
Η Ομοσπονδία καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους να οργανώσουν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, Γενικές Συνέλευσης στους Συλλόγους τους.  Να γίνει συζήτηση με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους της Περιφέρειας. Να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας για την επιβίωσή μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε και που σκληραίνει μέρα με τη μέρα.
Το επόμενο διάστημα,  η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), καλεί σε μαζική συμμετοχή, αρχή δεδομένης, από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου  στην πανελλαδική σύσκεψη, στην Λάρισα , που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των  Μπλόκων, και που θα συμμετέχουν  Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, φορείς.
Στο μεταξύ τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΑΣΠΠ έχουν ως εξής:
Ψήφισαν: 36 αντιπρόσωποι
Έγκυρα: 36 αντιπρόσωποι
Έλαβαν
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Αδάμης  Δημήτρης  23 ψήφοι
Ανδριανός  Αναστάσιος  17  ψήφοι
Αποστολόπουλος Κώστας  25  ψήφοι
Βρουλίτης Βασίλης  21  ψήφοι
Ζέρβας Δημήτρης 14 ψήφοι
Θεοδωρακόπουλος Χρήστος 32 ψήφοι
Κατσικάρης Αναστάσιος 12  ψήφοι
Κολοβός Δημήτρης  25  ψήφοι
Κρόκος Μιχάλης  23 ψήφοι
Νικολόπουλος Σπύρος  24 ψήφοι
Ταμπάκης Παναγιώτης  17 ψήφοι
Φούτρος Ζαχαρίας  8  ψήφοι
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Διολίτσης Κώστας  30 ψήφοι
Ζαρής Στάθης  30  ψήφοι
Κουτράκος  Γιάννης 31 ψήφοι
και εκλέγονται για το  Δ.Σ. οι 9 πρώτοι
Αδάμης Δημήτρης, Ανδριανός Αναστάσιος, Αποστολόπουλος Κώστας,  Βρουλίτης Βασίλης, Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, Κολοβός Δημήτρης, Κρόκος Μιχάλης,  Νικολόπουλος Σπύρος, Ταμπάκης Παναγιώτης.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Διολίτσης Κώστας, Ζαρής Στάθης, Κουτράκος  Γιάννης.


Ένωση συνταξιούχων εμπόρων νομού Κορινθίας
Πρόσκληση σε γενική απολογιστική συνέλευση
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ



     Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης συνταξιούχων εμπόρων νομού Κορινθίας, προσκαλεί τα μέλη του σε γενική απολογιστική συνέλευση, με σκοπό τον έλεγχο και την απαλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και την εκλογή νέου. 

Οι διαδικασίες θα τελεστούν την Κυριακή 10/11/2019 στο επιμελητήριο Κορινθίας Ερμού 2 Κόρινθος, από τις 9:00 το πρωί έως το μεσημέρι 13:00 σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου όπως αυτό συνεδρίασε την 16/09/2019Ως θέματα ημερήσιας διάταξης ορίστηκαν τα παρακάτω:

1: Εκλογή προέδρου και γραμματέα της γενικής συνέλευσης,

2: Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από 14/02/2016 έως 10/11/2019,

3:   Ανάγνωση έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής - απαλλαγή του Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής από κάθε ευθύνη,

4: Εκλογή εφορευτικής επιτροπής,

5: Διενέργεια αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου ΔΣ και εξελεγκτικής επιτροπής και εκπροσώπων στην ομοσπονδία εμπόρων Ελλάδος.

Όσα από τα μέλη θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα, να το δηλώσουν έως την 5/11/2019 μέχρι τις 14:00 αναγράφοντας τα πλήρη προσωπικά τους στοιχεία.Συνάδελφοι συνταξιούχοι μην ξεχνάτε ότι με την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στις εκλογές, δίνεται δύναμη στο σωματείο, για να μπορεί να προβάλει και να διεκδικεί λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που μας αφορούν όλους τους συνταξιούχους, χωρίς καμία εξαίρεση. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:Πρόεδρος: Κων/νος Αργυρόπουλος      27410 22280   697 9184 784 

Γραμματέας:      Μιχάλης Καλαϊτζής             2741022129    693 4086 731

Υποβολή δήλωσης για την συμμετοχή σας ως υποψήφιοι στο Α.Σ στο γραφείο Ε.Σ.Κ., στο επιμελητήριο*Η πρώτη πρόσκληση είναι για την Δευτέρα 4/11/2019 στην οποία αποκλείεται να έχουμε απαρτία.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ                                
«Ο ΕΡΜΗΣ»
 *ΝΙΚΗΤΑΡΑ 19
 Τ.Κ.20200
 ΚΙΑΤΟ                                  
( 27420-26795
            
                                                                                                                 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ




Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου προτίθεται να κατασκευάσει έναν επαγγελματικό οδηγό, σύμφωνα με τις τελευταίες σύγχρονες τεχνολογίες. Με σκοπό την ηλεκτρονική προβολή & πρόσβαση  όλων των επιχειρήσεων της περιοχής μας αλλά και το έργο του Εμπορικού Συλλόγου.
Η Ιστοσελίδα θα προβάλει:
1.        Διαδραστικό Χάρτη(Google Business Map) παρουσίασης όλων των επιχειρήσεων.
2.        Προσωπική μονοσέλιδη σελίδα για κάθε επιχείρηση. Με το λογότυπο της, φωτογραφίες, περιγραφή, ωράριο λειτουργίας, στοιχεία  επικοινωνίας, φόρμα επικοινωνίας κατευθείαν με την επιχείρηση,  για τα εμπορικά καταστήματα αντικείμενα  ειδικών προσφορών  με δυνατότητα αλλαγής, για τα καταστήματα εστίασης προβολή menu, για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών  ενημερωτικά προγράμματα,  σύνδεση με social media (facebook,instagram κτλ)
3.        Σε όποιες επιχειρήσεις έχουν e-shop θα γίνει σύνδεση , σε όσες επιθυμούν να δημιουργήσουν υπάρχει ειδική προσφορά δημιουργίας e-shop μέσω του Συλλόγου.
4.        Διαφημιστικά banner.
5.        Ενημερώσεις για θέματα φορολογικά, λογιστικά, ασφαλιστικά, οικονομικά που αφορούν τις επιχειρήσεις.
6.        Ενημερώσεις για διάφορα event, εκδηλώσεις που σχετίζονται με την περιοχή μας.
Ο Εμπορικός  Σύλλογος με την κίνηση αυτή δημιουργεί την εξέλιξη του έντυπου τηλεφωνικού καταλόγου, επίσης θα προσφέρει δωρεάν τις παροχές του πεδίου ( 1) σε όλα τα μέλη του, οι παροχές των πεδίων ( 2-3-4 ) θα προσφέρονται  με κάποιο ενδεικτικό κόστος.
Οι Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα: 2742026795, 6972778617,
Παναγιώτης Κολοβίνος 6937110005.                    
Εκ του Συλλόγου

ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ
Πραγματοποίησε εκδήλωση για 70 χρόνια από την ίδρυσή της
"ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ.."




Κόρινθος 12/11/2019
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Κορινθίας «Τα βάσανά μου χαίρομαι…» στα πλαίσια εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου «Ο Ψηλορείτης».
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μία άλλη ιστορική πτυχή, αυτή των μουσουλμάνων της Κρήτης κατά την περίοδο 1645 – 1924. Φώτισε αθέατες πλευρές της Κρητικής Ιστορίας και μουσικής μέσα από εξαιρετικές εισηγήσεις, χορούς και τραγούδια. Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανάμεσα σε όλους όσους παρευρίσκονταν, συνομίλησε και στάθηκε με φίλους, απολαμβάνοντας και θαυμάζοντας τόσο τα χορευτικά τμήματα του «Ψηλορείτη» όσο  και αυτά της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου συνοδευόμενα με μουσική από εξαίρετους και καταξιωμένους μουσικούς στο χώρο της παράδοσης .

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη





Δεν υπάρχουν σχόλια