Header Ads

ΤΕΝΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΡΟΣΙΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΛΗΜΑ


Ένα νέο αστέρι του τένις
Η Μαρία Σάκκαρη είναι κορυφαία τενίστρια με κατάταξη τα νούμερα 32 και 293 στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών!..


     Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1995 στην Αθήνα. Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου έπαιζε και η ίδια επαγγελματικό τένις καθώς και ο παππούς της, Δημήτρης Κανελλόπουλος. Από πολύ νεαρή ηλικία, το τένις μπήκε στη ζωή της. Έντεκα χρονών συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λαμία. Κατάφερε να φτάσει στο τελικό και από τότε η Σάκκαρη αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της με το παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος είχε καταταγεί στην 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Καθώς οι γονείς της δεν ήθελαν να φύγει στο εξωτερικό, μια επαγγελματική ομάδα εκπαίδευσης έρχεται στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση της Σάκκαρη.
   Το 2010, σε ηλικία μόλις 15 χρονών, συμμετέχει σε πρωταθλήματα στη Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και στην Αφρική. Ένα χρόνο μετά, τα πρωταθλήματα γίνονται 11 και το 2012 αγγίζουν τα 21. Αποκορύφωμα ήταν το πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, όπου φτάνει στον τελικό και στο πρωτάθλημα του Ηρακλείου, όπου φτάνει στους ημιτελικούς.
Αυτή τη στιγμή, η Σάκκαρη παίζει μόνο σε διεθνή τουρνουά, αλλά δηλώνει ξεκάθαρα πως πολλές φορές τα ελληνικά πρωταθλήματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά από την Ελλάδα λείπουν τα μεγαλύτερα τουρνουά, που δυστυχώς δεν μπορούν να διεξαχθούν αυτή την εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης.
     Έχει συμμετάσχει στα WTA πρωταθλήματα 4 φορές. Στο Internazionali Femminili di Palermo το 2012, έφτασε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, το ίδιο και στο Qatar Total Open το 2013. Επίσης το 2015 στο Rio Open και το  2015 στο Bucharest Open, έφτασε στον τρίτο γύρο των προκριματικών.
     Η καλύτερη στιγμή της στο τένις ήταν στο Grand Slam main draw του US Open το 2015.
   Το 2016 ξεκίνησε καλά για την νεαρή τενίστρια που κατάφερε να κερδίσει την Γιαφάν Γουάνγκ στη Μελβούρνη με 2-1 σετ και να πάρει την πρόκριση στο 2ο γύρο του Αυστραλιανού Open! Η Σάκκαρη λύγισε την Κινέζα αντίπαλό της με 6-4, 1-6, 6-3 στην πρώτη της εμφάνιση στο Open της Μελβούρνης, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια, που βεβαίως δεν θα είναι εύκολη. Κι αυτό γιατί η Σάκκαρη μπαίνει μεν στις 64 κορυφαίες του Grand Slam, αλλά θα αντιμετωπίσει την Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.10 του ταμπλό, Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο (Ισπανία), η οποία νίκησε στην πρεμιέρα της την Βικτόρια Γκόλουμπιτς με 7-5, 6-4.
     Το 2017, έφτασε στον τρίτο γύρο του τουρνουά Grand Slam για πρώτη φορά στο Australian Open και έφτασε στο ίδιο σημείο στο Wimbledon και το US Open, όπου νίκησε την Kiki Bertens, ενώ έναν χρόνο αργότερα, έφτασε στο υψηλότερο σκαλί της παγκόσμιας κατάταξης της καριέρας της.
   Τα είδωλά της είναι οι Serena Williams, ο Rafael Nadal και ο Roger Federer. Στον ελεύθερο χρόνο της επισκέπτεται την Ελλάδα και βλέπει τους φίλους της.
     To 2019, η κατάκτηση του πρώτου τουρνουά της καριέρας της, στο Ραμπάτ, εκτόξευσε τη Μαρία Σάκκαρη στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης και η 23χρονη πρωταθλήτρια σκαρφάλωσε στο νούμερο 39 με 1.367 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια