Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1663



 Mε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
παρατάθηκε η ρύθμιση οφειλών προς Δήμους...


2/10/2019
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) εξέδωσε η Κυβέρνηση την 30η Σεπτεμβρίου (Φ.Ε.Κ. Α’ 145), προκειμένου να ρυθμίσει πλήθος διαφόρων θεμάτων.  Μεταξύ αυτών, δημοτικό αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ιδίως το άρθρο “έκτο” της Πράξης, που αφορά την παράταση υποβολής αίτησης ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών σε Δήμους. Την παράταση είχε ζητήσει η ΚΕΔΕ, με επιστολή του Προέδρου της, Γ. Πατούλη, την 12η Σεπτεμβρίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο.
 Ειδικότερα, με την ΠΝΠ αντικαθίσταται το εδάφιο α’ της παρ.1 του αρ.110, καθώς και το αρ.111 του ν.4611/2019 (Φ.Ε.Κ. Α’ 73/17.5.2019) και πλέον ορίζεται ότι:
Ι] Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 29 Νοεμβρίου 2019.
IΙ] Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται έως 31 Δεκεμβρίου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το αρ.44 του Συντάγματος της Ελλάδας, ΠΝΠ μπορεί να εκδίδονται μόνο «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».

·         ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Πιλοτικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην πηγή στο Καλαμάκι (πόρτα-πόρτα)


01-10-2019
Με στόχο την εξασφάλιση ενός μακροπρόθεσμου και βιώσιμου σχεδιασμού για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με Διαλογή στην πηγή στο Καλαμάκι.
Σε αυτή την προσπάθεια, είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και η υιοθέτηση θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2019,
προχωράμε σε δωρεάν διανομή οικιακών κάδων ανακύκλωσης, μπλε και πράσινων, σε 160 σπίτια στο Καλαμάκι προκειμένου οι δημότες να αποτελέσουν μέρος της μεγάλης εκστρατείας για ένα περιβάλλον ακόμα πιο καθαρό, πιο φιλικό και πιο όμορφο. Η αποκομιδή θα πραγματοποιείται:
·            για τους Πράσινους Κάδους: Δευτέρα - Πέμπτη - Σάββατο 6:30 π.μ.
·            για τους Μπλε Κάδους: Τετάρτη 7:00 π.μ.
Στους Μπλε Κάδους Ανακύκλωσης αδειάζουμε τις σακούλες ανακύκλωσης ή τα απορρίμματα με τη σακούλα ανοιχτή γιατί έτσι διευκολύνουμε τη διαλογή που ακολουθεί. Φροντίζουμε όλες οι συσκευασίες να είναι άδειες,
χωρίς περιεχόμενο και γνωρίζουμε ότι πετάμε μόνο Χαρτιά (Α4 και Χαρτοκιβώτια, Πλαστικά, Αλουμίνια, Λευκοσίδηρο. Υπενθυμίζουμε ότι στους Μπλε Κώδωνες ή "Καμπάνες Ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών" Να αποθέτουμε τις γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια κ.λπ.) χωρίς σακούλες, οι οποίοι βρίσκονται σε τέσσερα (4) σημεία:
Καφετέρεια ΠΕΡΑΜΑ, Παραλία Καλαμακίου,Λιμανάκι και έναντι Δημοτικού σχολείου Καλαμακίου. Επίσης, η συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης με σκοπό την ανακύκλωσή τους γίνεται στους Κόκκινους κάδους
που έχουν τοποθετηθεί σε δύο (2) σημεία: Δημοτικό σχολείο Καλαμακίου, Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα επεκταθεί στα όρια του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με στόχο τη μείωση του όγκου απορριμμάτων.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου,
Σωτήρης Πέρρας

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Ο Δήμος θα υλοποιήσει και φέτος 
το Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»


Ο Δήμος Σικυωνίων εγκρίθηκε και για τη χρονιά 2019-2020 μεταξύ των Δήμων της χώρας που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους». Είναι η έκτη  συνεχής χρονιά που ο Δήμος Σικυωνίων εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων, που στόχο έχουν τη δια  βίου άθληση στο πλαίσιο της ουσιαστικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου του πολίτη.
Τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί είναι «Άθληση και Παιδί» και «Άθληση και Γυναίκα» και οι δημότες του Δήμου Σικυωνίων θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα άθλησης με πολύ χαμηλό κόστος. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τις εγγραφές.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοιν. Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου, τηλ. 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

Δεν υπάρχουν σχόλια