Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ" φ. 1662


Το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας


Αν ρίξει ένας έμπειρος ερευνητής μία ματιά πίσω από τα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ θα διαπιστώσει την εσκεμμένη ενέργεια των κατεστημένων Ελληνικών τοιούτων να αποσιωπούν σοβαρά δημοσιεύματα, που άπτονται της ζωής και της Οικονομικής Κατάστασης της Ελλάδας. Η αποσιώπηση, αλλά και η παραποίηση των γεγονότων, αποτελεί πάγια τακτική των Αθηναϊκών ΜΜΕ, τα οποία αντίθετα βομβαρδίζουν το μυαλό των Ελλήνων με όλες τις δημοσιογραφικές σαβούρες  του Πλανήτη.
Πολύ μελάνι έχει χυθεί και πολύ φαιά ουσία έχει καταναλωθεί κάθε φορά, που έρχεται στην Ελλάδα Κλιμάκιο της Τρόϊκα, για να μας πείσουν ότι πετύχαμε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις να πάρουμε και νέο δάνειο με το άλφα ή το βήτα ποσό. Δεν μας λένε όμως ότι, ενώ π.χ. η Ελλάδα κατέγραψε από το έτος 2012 πρωτογενές πλεόνασμα, εμείς παίρναμε δάνεια μέχρι πρότινος με υψηλό τόκο, υψηλότερο κατά πολύ από το σύνηθες στην Ε.Ε. Και το χειρότερο, όλα γίνονται με τα επαχθή δάνεια για να καταλήξουν στις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών ή σε ανακεφαλαιώσεις για τη «σωτηρία’ Τραπεζών.
Κανένα ή ελάχιστα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με αυτή την πλευρά των Μνημονιακών σχέσεων Ελλάδας – Τρόϊκα, να μας πεί φερ ειπείν, ότι η χώρα μας μπορεί να καλύψει μόνη της τις εσωτερικές οικονομικές ανάγκες. Ο Ελληνικός λαός έχει σχηματίσει την αίσθηση ότι στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών τοποθετούνται αρεστοί και πειθήνια όργανα της τρόϊκα και αυτό γίνεται αυταπόδεικτο διαχρονικά από τα ίδια τα γεγονότα.
Πολλοί Διεθνείς Οικονομολόγοι έχουν αναφερθεί στο έγκλημα, που συντελείται τα τελευταία χρόνια κατά της Ελλάδας. Τρανό παράδειγμα η ανάλυση της οικονομικής Συντάκτριας του Βρετανικού ΒΒC, Στέφανι Φλάντερς, η οποία επιβεβαιώνει για τα αβάστακτα δάνεια των ¨ Σωτήρων ¨ της Ελλάδας. Ακόμα και η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ έχει δηλώσει πως το «φάρμακο», που χορηγείται στην Ελλάδα δεν φέρνει γιατρειά στην οικονομική κρίση.
Το πλέον ακατανόητο στην όλη υπόθεση είναι πως η χώρα μας βάδιζε επί δεκάδες χρόνια με τη μέθοδο, που σε όλους, ακόμα και τους πιο αδαείς, είναι γνωστή, ως μέθοδος των καταπιεστών και επίδοξων Παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι εφαρμόζουν τη μέθοδο του Τραπεζικού Συστήματος, αλλά οι πολιτικοί επέμειναν στη δημιουργία Οικονομικού χρέους. Πάρτε δάνεια, ακόμα και καταναλωτικά και αφού δεν έχετε να τα εξοφλήσετε, θα σας πάρουμε το βιός σας, ακόμα και το κεραμίδι του σπιτιού σας. Αυτή ήταν η όλη φιλοσοφία, που καλλιεργείτο στο λαό… Η ντροπή και το αίσχος του πολιτικού κατεστημένου μετά τη μεταπολίτευση, που εισήγαγε νέα ήθη στον Πολιτικό βίο της χώρας

Αναγκαίο ένα Τελεφερίκ στην κορυφή των Γερανείων

Στα πλαίσια των προτάσεων προς τους Δήμους της Κορινθίας, στις σημερινές μας Επισημάνσεις, έχουμε επιλέξει για το Δήμο Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ένα θέμα, που θα έπρεπε να απασχολήσει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Η περιοχή του ανωτέρω Δήμου είναι προικισμένη από τη φύση, με ομορφιές απείρου κάλλους, το Ιαματικό της νερό και τη γειτνίαση με την πρωτεύουσα του κράτους, οι ομορφιές της φύσης, τα Γεράνεια και ο θρησκευτικός πλούτος, η Διώρυγα και άλλα πολλά. Ζει και αναπνέει η Λουτρόπολη από τον τουρισμό και τους επισκέπτες της Αττικής.
Οι Δήμαρχοι των έργων, Γιωτάκης και Παύλου, εφάρμοσαν το όραμα τους για την περιοχή και προσέδωσαν μία μεγάλη αίσθηση Ανάπτυξης και προόδου. Αυτό το γεγονός για πολλούς και διάφορους λόγους, βοηθούσης και της Οικονομικής Κρίσης, σταμάτησε σχεδόν μέχρις εκεί. Η ελπίδα όμως, ότι θα επανακάμψει η Οικονομία και θα βρεθούν τα χρήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής δεν έπαψε να υπάρχει. Το μέλλον θα αποδείξει του λόγου το ασφαλές,
Ένα έργο που θα προκαλούσε την επισκεψιμότητα και την αύξηση του τζίρου της Αγορά, είναι και η ανάγκη να κατασκευαστεί ένα Τελεφερίκ, το οποίο θα συνδέει το Λουτράκι με την κορυφή των Γερανείων πάνω από τον Όσιο Πατάπιο, με στάση σε αυτό το σημείο, θα γινόταν ισχυρός ελκυστικός παράγοντας για την περιοχή. Πολλές πόλεις έχουν αξιοποιήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρόμοιες καταστάσεις και έχουν συμβάλλει στην Οικονομία της περιοχής, αλλά και στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία Σαλέ στην κορυφή, οι βεράντες με τηλεσκόπια κατόπτευσης του Κορινθιακού με τα διερχόμενα πλοία και την απέναντι πλευρά της Κορινθίας, θα αποτελούσε μεγάλη ατραξιόν για τον Δήμο.
Σήμερα μπορεί να φαίνεται η προώθηση του έργου, ως ουτοπία, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εν καιρώ αναγκαιότητά του. Ενθυμούμαι, ως νέος τη μετακατοχική περίοδο του ¨40¨να περιδιαβαίνει στην πόλη μας έναν ξερακιανό υπερήλικα, που τον φώναζαν οι Κορίνθιοι ¨ Γερανό ¨, ο οποίος διαλαλούσε ότι το Λουτράκι πρέπει να διαζευχθεί με την Κόρινθο με υποβρύχια γέφυρα και ότι πρέπει να ανεβαίνουμε με εναέριο σιδηρόδρομο στον Όσιο Πατάπιο και στην κορυφή του βουνού.
Τον ειρωνεύτηκε πολύς κόσμος τον αείμνηστο τύπο, αλλά τα σχέδιά του υλοποιήθηκαν ως προς τη γέφυρα και απομένει το τελεφερίκ. Όλα γίνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια