Header Ads

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1662Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας: Παράθυρο για αυξήσεις στα κονδύλια για την υγεία – Ποιες οι προϋποθέσεις
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κονδύλια για την υγεία αφήνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του και τονίζει μεταξύ άλλων ότι «αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που θα υπηρετεί τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες».

Πηγή:  in.gr 21 Σεπτεμβρίου 2019, 21:51
     Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κονδύλια για την υγεία αφήνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επισημαίνει ότι «ο Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας στο συνέδριο του Economist ως επικεφαλής της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας, δήλωσε δημοσίως ότι η Ελλάδα ενδεχομένως θα μπορούσε να αυξήσει κάποιες από τις δαπάνες στην υγεία» και προσθέτει: «Χρειάζεται όμως να υπάρξει και εξορθολογισμός των δαπανών».
     Ερωτηθείς για το πρόγραμμα της ΝΔ σχετικά με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία, ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει μεταξύ άλλων «αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που θα υπηρετεί τους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες» και «διασφαλίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όσους εργάζονται εκεί» και προσθέτει: «στηρίζουμε το ΕΣΥ και όλους τους εργαζομένους του και όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα για να στηρίξουμε τους εργαζομένους και να διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών, θα το κάνουμε».
     Ο υπουργός Υγείας ιεραρχεί στις προτεραιότητές του στα νοσοκομεία μετά την κατάσταση που παρέλαβε, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, τις στοχευμένες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και εργαστηριακού προσωπικού, τα ηλεκτρονικά συστήματα για την μείωση της γραφειοκρατίας και για την παρακολούθηση και διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στο σύστημα υγείας. «Συνεχίζουμε ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της Επιτροπής λοιμώξεων μέσα στα νοσοκομεία, με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας προκειμένου να περιοριστούν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου», προσθέτει.
     Αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χαρακτήρισε πενιχρά τα αποτελέσματα πολλών τελευταίων χρόνων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν όλα. «Για εμάς εν αρχή ην το έργο. Αξιολογούμε τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, και τα στοιχεία τα οποία παρουσιάσαμε μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Πιστεύουμε ότι η λειτουργία της ΠΦΥ θα πρέπει να βασίζεται στην αρχή της ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας (integrated health care)». Όσον αφορά το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα, το οποίο θα έπρεπε να είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας είναι λακωνικός και λέει ότι το θέμα θα διευθετηθεί «όπως ορίζει ο νόμος, εντός του έτους».
     Ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει να κάνει με τη χρήση ΑΜΚΑ από αλλοδαπούς που δεν τον δικαιούνται, ο κ. Κικίλιας απαντά ότι ήδη έχει ζητήσει ελέγχους και συνεργάζεται με τα υπουργεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας «ώστε να έχουμε την πραγματική εικόνα, κατηγοριοποιώντας όλες τις ομάδες των δικαιούχων. Ένα επιπλέον εργαλείο ελέγχου είναι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αλλά και η ενεργοποίηση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπών (ΚΥΠΑ)».
     Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στο όραμά του για το υπουργείο: «Πολλές μικρές νίκες, σημαντικές για τις ζωές των συνανθρώπων μας, αυτός είναι ο στόχος».

ΣΥΡΙΖΑ  Ο Αλέξ, Τσίπρας στη Ρώμη ζήτησε μέτωπο 
Αριστεράς-Σοσιαλιστών-Πρασίνων

Πηγή:  Newsroom , CNN Greece Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
      «Ήρθε η στιγμή για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο με κορμό την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους», υπογράμμισε από τη Ρώμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του σε συνεδρία με τίτλο: «Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη», στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.
     Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ακροδεξιάς, του Brexit, της λιτότητας, του προσφυγικού-μεταναστευτικού της ειρήνης και της κλιματικής αλλαγής.
Ειδικότερα, κατά τις τοποθετήσεις του στη συνεδρία, απαντώντας σε ερωτήματα που του τέθηκαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε ένα μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τον μεγάλο αντίπαλο που είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και να ανατρέψουμε τις πολιτικές λιτότητας που τη θρέφουν διαρρηγνύοντας την κοινωνική συνοχή». Ένα μέτωπο, τόνισε, που θα παίρνει γενναίες αποφάσεις και θα δίνει λύσεις για τους Ευρωπαίους. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό το μέτωπο πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις δυνάμεις της Αριστεράς, των Πρασίνων, της Σοσιαλδημοκρατίας και να φτάνει ακόμη και μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Όπως τόνισε, «η κοινή πορεία δεν θα είναι άθροισμα δυνάμεων, αλλά θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική. Δεν θα είμαστε στο ίδιο κόμμα, ούτε θα έχουμε τις ίδιες απόψεις, αλλά θα είμαστε μαζί απέναντι στη βαρβαρότητα». Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας δέχτηκε ερώτηση αναφορικά με τον Ματέο Σαλβίνι, για να σχολιάσει: «μόλις είπα τη λέξη βάρβαρος, με ρωτήσατε για τον Σαλβίνι...».
     Για τον Σαλβίνι:   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «οι διεργασίες εδώ στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα θα έχουν κομβική σημασία», χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλο βήμα» την απομάκρυνση του Σαλβίνι και την ήττα της Χρυσής Αυγής. Ερωτηθείς δε εάν του αρέσει η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, είπε πως του αρέσει που έγινε η νέα κυβέρνηση, διότι το να βρίσκονται αυτές οι ιδέες και πρακτικές στην κυβέρνηση, δημιουργούσε θλίψη και ντροπή σε όλους μας που αγαπάμε την Ιταλία και ό,τι έχει προσφέρει σε επίπεδο ιδεών, πολιτισμού και στο αντιφασιστικό κίνημα.
     Μιλώντας για την ακροδεξιά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ακροδεξιά χρησιμοποιεί μια ρητορική που προσπαθεί να παρουσιάσει ως αντισυστημική, αλλά πουθενά δεν αποδείχθηκε να είναι. Αντίθετα, σημείωσε ο κ. Τσίπρα, η ακροδεξιά παντού άσκησε πολιτικές εις βάρος των εργαζομένων. «Είναι η άλλη όψη, το μακρύ χέρι του συστήματος», συνέχισε, για να προσθέσει πως δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε υπερασπιζόμενοι τη συστημική κανονικότητα, παρά μόνο με εναλλακτικές πολιτικές.

ΚΙΝΑΛ : Κατηγορεί την κυβέρνηση για 
έλλειψη σχεδίου στο προσφυγικό
«Σήμερα ανακοίνωσαν πάλι τα 3 από τα 7 μέτρα της προηγούμενης σύσκεψης. Χωρίς λεπτομέρειες, ποσοτικούς στόχους και χρονοδιάγραμμα. Με επαναλαμβανόμενες γενικολογίες» είναι το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ για την νέα σύσκεψη στο Μαξίμου 
με θέμα το προσφυγικό
Πηγή:  in.gr  21 Σεπτεμβρίου 2019
     Για έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου για το προσφυγικό και επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση. Αφορμή για το σκληρό σχόλιο αποτέλεσε η νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. «Οι συσκέψεις για το προσφυγικό γίνονται Σάββατο για να δημιουργηθεί η εικόνα της «δραστήριας και άοκνης» κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση τις εργάσιμες ημέρες.» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.
      «Το σίγουρο» προσθέτει «είναι πως εργάζεται ο τομέας επικοινωνίας. Η υπόλοιπη αγνοείται. Σήμερα ανακοίνωσαν πάλι τα 3 από τα 7 μέτρα της προηγούμενης σύσκεψης.»
» Χωρίς λεπτομέρειες, ποσοτικούς στόχους και χρονοδιάγραμμα. Με επαναλαμβανόμενες γενικολογίες. Με σχεδόν 29.000 εγκλωβισμένους στα νησιά του Αν. Αιγαίου φαίνεται ότι στόχος είναι να ξεχαστούν οι τεράστιες ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Και αυτός διαφαίνεται πως είναι ένας στόχος που θα καταφέρουν να επιτευχθεί.» «Η άμεση αποσυμφόρηση είναι η μόνη λύση.» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ΝΔ τελειώνει 
τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλμπάνης Γιάννης , CNN Greece  Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
     Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μίλησε μπροστά σε χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος, νεολαίους στην πλειονότητά τους. Η αποψινή συγκέντρωση ίσως ήταν η μεγαλύτερη σε φεστιβάλ της ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια.
Επίθεση στην κυβέρνηση
     Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, διατηρώντας ταυτόχρονα πολύ υψηλούς τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, είπε: «Δύο μήνες μετά τις εκλογές και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ΝΔ μπήκε με φορά, σποφασισμένη να τελειώνει με τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη πως το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, συνεχίζει να γεμίζει, να φορτώνει νέα βάρη στο λαό γιατί αυτό απαιτούν τα «ιερά κέρδη» των μεγαλοεπιχειρηματιών, η ένταση της εκμετάλλευσης, το άνοιγμα των νέων πεδίων για «επενδύσεις»
     Προσέθεσε δε ότι:  Από το λεγόμενο “επιτελικό κράτος”, ένα κράτος δηλαδή στην υπηρεσία της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, μέχρι το νέο αναπτυξιακό νόμο που καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, και χαρίζει νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, η ΝΔ παραδίδει μαθήματα ταξικής πολιτικής. Τα νέα σχέδια καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος που επεξεργάζεται, με τις εξαγγελίες για ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα σωματεία ομολογούν ότι η εχθρική για το λαό πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης.
     Ο Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι: «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα γέννημα - θρέμμα του κεφαλαίου, αυτό που λέμε ένα κλασικό αστικό κόμμα. Κι αν σήμερα μπορεί με τόση ευκολία να προβάλλει αυτό το πιο αυταρχικό, αντιδραστικό τύπο διακυβέρνησης, μπορεί να το κάνει γιατί έχει προηγηθεί η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγα λόγια η ΝΔ περπατάει πάνω στα κόκκινα χαλιά που της έχει στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ελληνική Λύση: 

«Σφράγισμα» των συνόρων και δημιουργία hot spot 

σε ακατοίκητα νησιά...

Η ανακοίνωση του κόμματος με αφορμή τη σύσκεψη για το προσφυγικό.:  Με αφορμή τη νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστευτικών ροών η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι "Το συγκεκριμένο θέμα είναι εθνικό και όσο στην ΝΔ συσκέπτονται, τόσο αποδεικνύεται ότι... δεν σκέφτονται. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει το για να λύσει το πρόβλημα: "σφράγισμα" των συνόρων και δημιουργία HOT SPOT σε ακατοίκητα νησιά, κλείσιμο ΜΚΟ και αυστηρές ποινές (ισόβια) σε δουλεμπόρους".
Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου σχολίασε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το προσφυγικό με ανακοίνωσή της, που έχει ως εξής:  «Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη ότι, "όσοι δεν δικαιούνται το "καθεστώς του πρόσφυγα" πρέπει να επιστρέφουν εντός ολίγων ημερών" , δείχνουν τελικά πως η λέξη "κλειδί" για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι "ο πρόσφυγας" ! "Παίζουν" επικοινωνιακά παιχνίδια, διότι το ποιος είναι πρόσφυγας δεν μπορούν να μας το ξεκαθαρίσουν ακόμα! Εμείς τους απαντάμε: Δεν είναι πρόσφυγες, είναι λαθροεισβολείς! "Παίζουν" με τις λέξεις, οι κύριοι της ΝΔ , όχι όμως με τη νοημοσύνη μας! Είναι λαθροεισβολείς και δεν δικαιούνται ευεργετικών προνομίων!»

ΜέΡΑ25: Μέρος του Μανιφέστου

Η χρεοδουλοπαροικία...

Η χρεοδουλοπαροικία που απειλεί την Ελλάδα με ερημοποίηση σκοτεινιάζει τη σκέψη του κάθε Έλληνα, ωθώντας τους νέους μας στη μετανάστευση, και βυθίζοντας όσους παραμένουν στην αναξιοπρέπεια, πλανάται πάνω από τη χώρα σαν απέραντο, κατάμαυρο σύννεφο. Η απελπισία πολιτών που δεν βλέπουν φως στη μακρά Mνημονιακή μας νύχτα ενισχύεται κάθε φορά που ακούν το αφήγημα της «όπου­να ’ναι» εξόδου από την κρίση μέσω της υποταγής σε εκείνα που τη γιγάντωσαν. 
Η απογοήτευση μεγεθύνεται από τον θεσμικό ευτελισμό της Βουλής και της Δικαιοσύνης – με κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίζουν (καθ’ υπαγόρευση των Βρυξελλών) αντισυνταγματικούς νόμους με τους οποίους… διαφωνούν την ώρα που οι της αντιπολίτευσης (οι οποίοι υπόσχονται να τους εφαρμόσουν) τους καταψηφίζουν κι οι καταρρακωμένοι δικαστές ετοιμάζονται να τους επικυρώσουν. 
Τίποτα δεν απειλεί περισσότερο μια χώρα, έναν λαό, από την αίσθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που τον γονατίζει. Καμία ελπίδα δεν μπορεί να ριζώσει σε τόπο όπου εκείνοι που εξελέγησαν για να κάνουν τη ρήξη με το μη βιώσιμο παρελθόν το αναπαραγάγουν καθημερινά και ποικιλοτρόπως, ενώ οι εκ προοιμίου συμβιβασμένοι ζητούν να επανεκλεγούν υποσχόμενοι πράγματα που απαιτούν τη ρήξη την οποία δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν. 
Αυτή η νύχτα κράτησε πολύ. Για αυτό σήμερα ιδρύουμε το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής – ΜέΡΑ25: Για να καταργηθεί η χρεοδουλοπαροικία και να επιστρέψει η ρεαλιστική, ελπιδοφόρα εναλλακτική στον τόπο


Δεν υπάρχουν σχόλια