Header Ads

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΚΙΝΑ


ΜΠΆΣΚΕΤ




Παγκόσμιο Κύπελλο: Με το «δεξί» η Εθνική, 


νίκησαν τα φαβορί




Η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνεχίστηκε με νίκες για τα φαβορί, με την Εθνική μας ομάδα να επικρατεί του Μαυροβουνίου με 85-60 στην πρεμιέρα.
Πηγή:   in.gr  1 Σεπτεμβρίου 2019
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, με τα φαβορί να επικρατούν σχετικά άνετα.
Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας του Μαυροβουνίου με σκορ 85-60. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βραζιλία επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας 102-94, δείχνοντας ότι θα παλέψει με την ομάδα του Σκουρτόπουλου για την πρώτη θέση.
Στον 5ο όμιλο η Τουρκία χωρίς τον Σκότι Ουίλμπεκιν επικράτησε άνετα της Ιαπωνίας με 86-67, ενώ οι ΗΠΑ χωρίς να «φορτσάρουν» ιδιαίτερα, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Τσεχίας με σκορ 88-67.
Στον 7ο όμιλο, στο παιχνίδι που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η Γαλλία επικράτησε της Γερμανίας με 78-74, με τα «πάντσερ» να μην ολοκληρώνουν την ανατροπή στο τέλος. Στο άλλο παιχνίδι, η Δομινικανή Δημοκρατία νίκησε την Ιορδανία 80-76.
Στον 8ο όμιλο, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η Αυστραλία πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, κερδίζοντας 108-92 τον Καναδά. Η Λιθουανία από τη μεριά της «ισοπέδωσε» την Σενεγάλη, με το εμφατικό 101-47.
Αναλυτικά:
Πέμπτος όμιλος
Τουρκία-Ιαπωνία 86-67
Τσεχία-ΗΠΑ 67-88
Έκτος όμιλος
Νέα Ζηλανδία-Βραζιλία 94-102
Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-60
Έβδομος όμιλος
Δομινικανή Δημοκρατία-Ιορδανία 80-76
Γαλλία-Γερμανία 78-74
Όγδοος όμιλος
Καναδάς-Αυστραλία 92-108
Σενεγάλη-Λιθουανία 47-101

Εθνική Ελλάδας: Έστησε πάρτι με καλεσμένο το Μαυροβούνιο



Πηγή: in.gr ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΤΟΣ  

Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η επίσημη αγαπημένη νίκησε με εμφατικό τρόπο το Μαυροβούνιο, μια ομάδα που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί.


Πηγή: in.gr ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΤΟΣ  
Η νίκη ήταν το πρώτο και ίσως το μοναδικό ζητούμενο σε μια πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης. Η Εθνική μας ομάδα όχι μόνο πέτυχε τον στόχο της, να μπει δηλαδή με το δεξί στο Παγκόσμιο, αλλά το έπραξε και με τρόπο που έκανε εντύπωση.
Δεν είναι τόσο οι 25 πόντοι της τελικής διαφοράς, δεν είναι τόσο το γεγονός ότι το μεγάλο αστέρι μας έπαιξε μόλις 16′ λεπτά, ούτε ότι ο μαέστρος μας κινήθηκε σε σχετικά χαμηλές πτήσεις, όσο ότι καταφέραμε να πάρουμε μια άνετη νίκη παίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιρετική άμυνα απέναντι σε ένα σύνολο που έχει την ικανότητα να απειλεί κοντά και μακριά από το καλάθι. Στα πολύ θετικά της αναμέτρησης η εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος σκέπασε τα καλάθια ερχόμενος από τον πάγκο, η αντίδραση μας στη ζώνη που εφάρμοσε ο Μίτροβιτς και το γεγονός ότι βρήκαν χρόνο για να αγωνιστούν όλα τα παιδιά.
Ξεκινάμε από την άμυνα. Το είχαμε πει και μετά τα φιλικά παιχνίδια, ειδικά στο Ακρόπολις, ότι το σχήμα που προτιμά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για να ξεκινά τα ματς, δηλαδή με πέντε παίκτες στα δύο μέτρα και με την ταυτόχρονη συμμετοχή των δύο Παπ, μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στο αμυντικό κομμάτι, στο εύκολο ριμπάουντ και στον αιφνιδιασμό που προκύπτει από αυτό. Εάν δηλαδή μπορέσεις να πάρεις τα αμυντικά σκουπίδια που σου αναλογούν και βρεις χώρους να τρέξεις, τότε οι πιθανότητες να μπεις με το καλημέρα σε θέση οδηγού στο σκορ είναι πολλές. Κάτι τέτοιο έγινε και σήμερα.
Η Εθνική μας βραχυκύκλωσε την αντίπαλο της, την οδήγησε σε βιαστικές και άστοχες επιλογές στην επίθεση, βρήκε ανοικτό γήπεδο και κάπως έτσι οι Μαυροβούνιοι έκαναν αρνητικό ρεκόρ πόντων στην πρώτη περίοδο. Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε ακόμα καλύτερα επιθετικά για εμάς, χωρίς να αλλάξει κάτι στο αμυντικό κομμάτι, όποτε η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από το ημίχρονο. Πάμε τώρα όμως να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Πρώτον ούτε η Ελλάδα έγινε μέσα σε μια, κινέζικη γιατί εδώ έχουμε ακόμα ήλιο όταν παίζονται τα ματς, νύχτα υπερόμαδα, ούτε το Μαυροβούνιο ομάδα της σειράς. Δεύτερον όσο γρηγορότερα ξεχάσουν παίκτες και τεχνική ηγεσία το σημερινό τόσο καλύτερα για την συνέχεια. Τρίτον το πρόβλημα στο σουτ παραμένει. Το 35% στο τρίποντο είναι ένα ποσοστό που δεν σε πάει μακριά. Το καλό είναι βέβαια ότι βρήκαμε και άλλους τρόπους να σπάμε την ζώνη που δεδομένα δεν μας ταιριάζει. Τέταρτον και τελευταίο. Η σοβαρή Εθνική το είχαμε πει πως δεν θα έχει κανένα θέμα με τον όμιλο της πρώτης φάσης. Η Βραζιλία και η Νέα Ζηλανδία που είναι οι επόμενοι αντίπαλοι μας δεν αποτελούν σοβαρά εμπόδια για μια ομάδα που θέλει και μπορεί να λέει ότι πήγε στην Κίνα για να φθάσει στα ματς των μεταλλίων.
Η επόμενη μέρα τώρα έχει Βραζιλία. Πρόκειται για την ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας και σίγουρα μια ομάδα που αμυντικά έχει τεράστια ζητήματα. Δεν νομίζω να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Με ίδια συνταγή όπως σήμερα θα κάνουμε το 2-0 κι θα εξασφαλίσουμε την πρόκριση.
Η τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Νέα Ζηλανδία, κρύβει κατά τη γνώμη μου περισσότερους κινδύνους. Οι συμπαθείς Νεοζηλανδοί δεν πρόκειται ακόμα και αποκλεισμένοι να παραδοθούν και αν σε βρουν χαλαρό, μπλαζέ και αδιάφορο είναι ικανοί να σου κάνουν την ζημιά. Στα υπόλοιπα και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον όμιλο με τον οποίο διασταυρωνόμαστε νομίζω ότι η πρώτη γεύση που πήραμε από τους υποψηφίους αντιπάλους μας ήταν, πάνω κάτω, αυτή που περιμέναμε.
Μια Τουρκία πολύ δυνατή, αν και το εμπόδιο ήταν χαμηλό, με καλό περιφερειακό σουτ και πολλές λύσεις. Μια Αμερική με ζητήματα, αλλά πολύ αθλητική και οπωσδήποτε σε καμία περίπτωση άτρωτη. Πάντως τους Τσέχους δεν τους έχω από χέρι χαμένους για την πρόκριση

Μουντομπάσκετ: Παιχνίδι «do or die» 

για την Εθνική Ελλάδος



Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία και θέλει πάση θυσία νίκη για να περάσει στους «16», αφού σε περίπτωση ήττας «αποχαιρετάει» πρόωρα το Παγκόσμιο Κύπελλο
Τρεις αντίπαλοι επάνω στον Γιάννη
Πηγή:  in.gr 5 Σεπτεμβρίου 2019, 09:44
Η Εθνική μας ομάδα δίνει τον πρώτο της «τελικό» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κόντρα στη Νέα Ζηλανδία (15:00), αφού σε περίπτωση ήττας αποκλείεται από τη φάση των «16». Μετά την απρόσμενη ήττα της από τη Βραζιλία η Ελλάδα θέλει πάση θυσία νίκη με τη Νέα Ζηλανδία σε ένα «do or die» ματς για την πρόκριση.
Η ομάδα του Θανάση Σκουρτούπουλου έχει μάθει από τα λάθη της στο ματς με τους Βραζιλιάνους και θα παρουσιαστεί πανέτοιμη για τη νίκη – πρόκριση, που θα της δώσει τη δυνατότητα να ελπίζει ακόμα στη διάκριση.
Εξάλλου τα πάντα είναι ακόμα στο χέρι των διεθνών μας, καθώς με 3/3 στα επόμενα ματς θα βρεθούν στους «8» ότι και να συμβεί στα υπόλοιπα αποτελέσματα.
Η Ελλάδα είναι το φαβορί του παιχνιδιού, ωστόσο οφείλει να το δείξει αυτό και μέσα στο παρκέ κόντρα στη μαχητική Νέα Ζηλανδία, η οποία παίζει επίσης έναν «τελικό» και με νίκη είναι αυτή που στέλνει στο καναβάτσο την Εθνική μας και προκρίνεται στην επόμενη φάση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:
10.30: Καναδάς – Σενεγάλη, ΕΡΤ Play1
11.00: Βραζιλία – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ Sports
11.30: Τουρκία – Τσεχία, ΕΡΤ 2
11.30: Γερμανία – Ιορδανία, ΕΡΤ Play2
14.30: Λιθουανία – Αυστραλία, ΕΡΤ 3
15.00: Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, ΕΡΤ Sports
15.30: ΗΠΑ – Ιαπωνία, ΕΡΤ 2

15.30: Δομινικανή Δημοκρατία – Γαλλία, ΕΡΤ Play



Δεν υπάρχουν σχόλια