Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Θέσεις και απόψεις για την παρούσα και μελλοντική φάση του Στρατοπέδου του 6ου Σ.Π - Χειμάρα



Σε σχέση με τις ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, αναφορικά με το ενδεχόμενο μετατροπής του Κέντρου Κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο σε «ανοιχτού τύπου» με αύξηση των φιλοξενουμένων (όπως τέθηκε από τον κ. Δήμαρχο), λόγω της εν εξελίξει προσφυγικής κρίσης, η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» σημειώνει τα ακόλουθα:
Παρότι για την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. την 1ηΣεπτεμβρίου 2019, δεν είχαν προηγηθεί προσκλήσεις με ημερήσια διάταξη το εν λόγω θέμα, δημιουργώντας έτσι διαδικαστικό ζήτημα, συμμετείχαμε κανονικά στη σχετική συζήτηση.
Διαπιστώνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων δεν είχε στη διάθεσή του επαρκή στοιχεία και λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα και την εξέλιξή του, δεδομένου ότι η συζήτηση για τη διαχείριση της κρίσης -σε κυβερνητικό επίπεδο- βρίσκεται σε αρχικό σχεδιασμό,προτείναμε τη συγκρότηση και αποστολή διαπαραταξιακής αντιπροσωπίας του Δ.Σ. προς τον αρμόδιο Υπουργό, όπως και έγινε, ώστε  το Σώμα και οι πολίτες να λάβουμε την κατάλληλη ενημέρωση για το ζήτημα.
Άποψή μας είναι ότι τα ψηφίσματα είναι ένα χρήσιμο μέσο έκφρασης και άσκησης πολιτικής παρέμβασης, αλλά η εμπειρία και η πράξη δεν τα δικαιώνουν πάντα ως αποτελεσματικά.
Με την επίσημη ενημέρωση, που πλέον η αντιπροσωπία του Δ.Σ. έλαβε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη,για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του έκτακτου μέτρου, έχουμε προτείνει τη σύγκληση του Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση μαζί με τους φορείς, ώστε κατόπιν διαλογικής συζήτησης, να μπορέσουμε  συντονισμένα, στοχευμένα και συντεταγμένα ως Δήμος να εκτιμήσουμε την κατάσταση και τις παραμέτρους και να προχωρήσουμε σε ενέργειεςγια την αποτροπή προβλημάτων που θα σήμαινε η υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου, μπροστά βέβαια στον κίνδυνο μιας εθνικής κρίσης.
Δυστυχώς, η ολιγωρία ή/και αδιαφορία της προηγούμενης Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), για τη διευθέτηση της υπόθεσης του πρ. Στρατοπέδου, το οποίο επί 4 χρόνια συνέχισε να λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης, παρά τις προσπάθειες και προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Κορινθίων, δεν διευκολύνει την άμεση επίλυση του ζητήματος.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει αδιαπραγμάτευτα:
-Να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των συμπολιτών μας.
-Να διασφαλιστεί η ύπαρξη ιατρικής φροντίδας εντός του πρ. Στρατοπέδου (όπως στο παρελθόν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, που διέθεσε ιατρικό προσωπικό και υποδομές), χωρίς καμία επιβάρυνση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.
-Να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση μέρους του Στρατοπέδου, όπως και του χώρου της Δομής φιλοξενίας,  σύμφωνα με τα υποβληθέντα σχέδια του Δήμου Κορινθίων και της Π.Ε. Κορινθίας.
-Να διασφαλιστεί η ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων.
Πάγια θέση και διεκδίκησή μας, που αποτέλεσε και προγραμματική μας δέσμευση, αλλά και προσωπική προσπάθεια του επικεφαλής μας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη(κατά τη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας), είναι η ενίσχυση των προσπαθειών και  θεσμικών παρεμβάσεων για την αξιοποίηση του πρ. Στρατοπέδου με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, τη χρήση του για την μετεγκατάσταση/ίδρυση Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αθλοπεδιών, την κατασκευή αμφιθεάτρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις και την αναμόρφωση του προαύλιου χώρου της εκκλησίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε εχθές Τετάρτη 11/09/2019 τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο διοικητήριο της περιφέρειας στην Τρίπολη.
Η Αθηνά Κόρκα ανέλαβε το κρίσημο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και του Πολιτισμού. Μετά το τέλος της συνέντευξης η κα Κόρκα προέβει στην ακόλουθη δήλωση:
"Ανέλαβα σήμερα την Αντιπεριφέρεια Παιδείας και Πολιτισμού μετά από την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
Η Περιφερεια Πελοποννήσου έχει πολλά θέματα σε αυτό τον τομέα που έχουν παραμείνει άλυτα όπως:
• ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των σχολικών μονάδων καθώς και η συντήρηση τους.
• η συνεργασία με τις αρχές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας για την σωστή στελέχωση των σχολείων της Περιφερειας.
• η ανάδειξη και η προσβασιμότητα των αρχαιολογικών χωρών και των πολιτιστικών διαδρομών καθώς και η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την συνέχιση των σημαντικών ανασκαφών και ερευνών στον Πελοποννησιακό χώρο.
• ο συντονισμός σε επίπεδο Περιφερειας της οργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων της Ελλάδα 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
• η ανάδειξη, η σύνδεση και η ανάπτυξη του πολιτισμού με τον τουρισμό και η προώθηση τους ως κοινό προϊόν.
• η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σωστή προώθηση της Πελοποννήσου ως ένα πολιτιστικό και πολιτισμικό τόπο.
Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συναδέλφους αντιπεριφεριάρχες.
Ξεκινάμε δυναμικά με όρεξη για δουλειά."

ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Από τους έξι Δήμους του Νομού μας έγινε αλλαγή σκυτάλης στους τρεις. Στο Δήμο Νεμέας ο σημερινός Κ. Καλατζής δεν διεκδίκησε επανεκλογή…


Δήμαρχος:  ο Βασίλης Νανόπουλος
Διεύθυνση: Κολιάτσου 32, 20100 Κόρινθος
Τηλ.: 27410-22132, 74000    Fax.: 27410-71700
Website: http://www.korinthos.gr email: dcorinth1@otenet.gr


Δήμαρχος: Αννίβας Παπακυριάκος
Διεύθυνση: 20001 Ζευγολατιό
Τηλ.: 27410-50300, 54408   Fax.: 27410-50270
Website: http://www.vocha.gr     email: info@vocha.gr

Δήμαρχος: Γεώργιος Γκιώνης
Διεύθυνση: Εθν.Αντίστασης & Ιάσονός, 20300 Λουτράκι
Τηλ.: 27440-69000, 22315      Fax.: 27440-64858
Website: http://www.loutraki.gr     email: info@loutraki.gr

Δήμαρχος: ο Κων/νος Φρούσιος
Διεύθυνση: Λεωφόρος Παπακωνσταντίνου 39β, 20500 Νεμέα
Τηλ.: 27460-22235, 23735         Fax.: 27460-24235
Website: http://www.nemea.gr    email: nemeaota@otenet.gr

Δήμαρχος: ο Βλάσιος Τσώτος
Διεύθυνση: Λ. Φραντζή 2, 20400 Ξυλόκαστρο
Τηλ.: 27433-60200-1           Fax.: 27430-28261
Website: http://www.xylokastro.gr  email: dimxylok@otenet.gr

Δήμαρχος: Σπυρίδων Σταματόπουλος
Διεύθυνση: Πλ.Ελευθερίας, 20200 Κιάτο
Τηλ.: 27420-20326, 20317     Fax.: 27420-23562
Website: http://www.kiato.gr      email: d-sikyon@otenet.gr


Δεν προτείνει ή θέτει μέλος της για τα ΝΠΔΔ 
και Επιτροπές

Με το παρόν γνωστοποιούμε τη δήλωση-θέση της παράταξής μας κατά τη σημερινή (9/9/2019) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων, όπως διατυπώθηκε και κατετέθηκε στα Πρακτικά.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Καλλίρης Πελοπίδας, απουσιάζει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: «Η Πρόκληση της Ανάπτυξης: Η Απλούστευση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για την Προσέλκυση Επενδύσεων στο Πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Πολιτικών», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης Δ.Ε.Θ..

ΔΗΛΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
                                                                                                                          Κόρινθος, 09/09/2019
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων (9/9/19), με θέμα την Εκλογή μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, και τον ορισμό Επιτροπών, η ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ δεν προτείνει/θέτει ως υποψήφιο-α αιρετό μέλος της παράταξης ή στέλεχός της.
Δεδομένων των προβλέψεων του Νόμου για τη συγκρότηση και τη διαδικασία συγκρότησης των εν λόγω οργάνων, όπως και δεδομένων των αριθμητικών συσχετισμών στην εκπροσώπηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εντός του Δ.Σ., η ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ δεν επιθυμεί να συμπράξει εκλογικά επί των σχετικών διαδικασιών με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης,προς αυτό και μόνο το σκοπό, ήτοι την εκλογή μελών της και αντιστρόφως.
Με τη συμμετοχή και εκπροσώπησή μας στα υπόλοιπα όργανα Διοίκησης, με απόλυτο σεβασμό στη βούληση των πολιτών του Δήμου μας και με αίσθημα καθήκοντος, θα υπηρετήσουμε τον τόπο μας όπως πολιτευτήκαμε: με γνησιότητα, ακεραιότητα και μακριά από αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.
Η παρούσα δήλωση κατατίθεται στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ..»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος & ο Αντιδήμαρχος Τιμολέων Πιέτρης



Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί Μπορούμε" και αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας, Τιμολέοντα Πιέτρη, επισκέφτηκαν με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου καθώς και το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Κορίνθου.μΈδωσαν τις ευχές τους στους μαθητές καθώς σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο κος Πιέτρης δήλωσε πως προτεραιότητα του δήμου είναι η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών, ενώ συμπλήρωσε ότι με πρωτεργάτη τον κ. Νανόπουλο θα γίνουν οι προσπάθειες για βελτίωση των υποδομών, ώστε καθηγητές και μαθητές να βρίσκονται σε ένα καλό περιβάλλον και οι γονείς να αισθάνονται ασφάλεια για τα παιδιά τους.



Συνάντηση του Δημάρχου Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου


με τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου Μπότο Σπυρίδωνα



Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019  στο γραφείο του με τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου κ. Μπότο Σπυρίδωνα.
Το θέμα συζήτησης αρχικά ήταν οι συνεχόμενες βλάβες στο δίκτυο κοινοτικού φωτισμού που προκύπτει από την γεννήτρια στον υποσταθμό του Κιάτου της ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα η γεννήτρια είναι αυτή που δίνει την εντολή για την λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων που βρίσκονται σε κολώνες της ΔΕΗ. Το πρόβλημα παρουσιαζόταν από την περιοχή του Κιάτου μέχρι και την περιοχή του Άσσου.
Ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ από την μεριά του αντιλαμβανόμενος το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση της γεννήτριας με νέα, επομένως τις επόμενες ημέρες θα έχει λυθεί το πρόβλημα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας με ρευματοκλοπές και κλοπές καλωδίων που συμβαίνουν πολύ συχνά σε αντλιοστάσια και σε σχολικά κτίρια.
Στο κομμάτι των  ρευματοκλοπών που συμβαίνει στο εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση επέμβαση των τεχνικών συνεργείων προκειμένου να υπάρχει ομαλή λειτουργία στον κοινοτικό φωτισμό και εν γένει στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ θεωρούν ότι οι παραπάνω ενέργειες θα έχουν αποτέλεσμα με την  παρουσία και της αστυνομίας.
Στην συζήτηση παραβρέθηκε και ο κ. Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος-υπεύθυνος σε θέματα ηλεκτροφωτισμού.
Ήδη για τα παραπάνω θέματα που συζητήθηκαν ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος έχει αποστείλει και αντίστοιχα έγγραφα στις υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ.
                                         Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας

                                          Αννίβας Παπακυριάκος  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ

      Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών  Υπηρεσιών και αναπληρωτής  Δημάρχου, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, το Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο, τόσο για την ευκαιρία που μου έδωσε να εργαστώ προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας όσο και για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου.
    Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά και μεγάλη ευθύνη και πρόκληση συνάμα αυτή  η επιλογή. Γι’ αυτό παρότι στα οικονομικά συνηθίζω να μιλώ  με πράξεις κι όχι με λόγια...δεσμεύομαι  με την υπόσχεση να εργαστώ σκληρά στα πλαίσια της γενικότερης δημοτικής προσπάθειας, ακολουθώντας το δρόμο των καλών πρακτικών του Δημάρχου για ένα υγιές Δημοτικό ταμείο, που θα διατηρήσει το Δήμο μας σταθερά στην πρωτοπορία της ανάπτυξης και της σταθερής και διαρκούς βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, με την ταυτόχρονη τήρηση των κανόνων της διαφάνειας και της νομιμότητας στη διαχείριση των οικονομικών.
    Για άλλη μια φορά θα `θελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς, τους συντοπίτες μου, που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και με δυναμώσατε με την συμπαράστασή σας, σ' έναν ωραίο και τίμιο αγώνα, έναν αγώνα με στόχο το μέλλον μας και την ποιότητα της ζωής μας.
    Η θητεία μου τόσο ως Δημοτικός Σύμβουλος όσο και από τη θεσμική θέση του Αντιδημάρχου και αναπληρωτή  Δημάρχου οφείλεται σ΄ εσάς.
    Τώρα , λοιπόν, είναι ώρα για δουλειά...τα υπόλοιπα επί του έργου.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Τσολάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια