Header Ads

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Ακόμα μία μάχη δόθηκε και κερδήθηκε με σοβαρότητα και αξιοπρέπειαΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ SPA Λουτρακίου
« Η ΕΝΩΣΗ » ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 16, ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20300

Ακόμα μία μάχη δόθηκε και κερδήθηκε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9/8/2019, στην οποία είχε συμπεριληφθεί προς συζήτηση το 16ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, και συγκεκριμένα η παράγραφος στ' με θέμα: Έγκριση ή τροποποίηση των όρων δημοπράτησης του έργου "Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός Εκμίσθωσης του υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa",  αναβλήθηκε για να συζητηθεί με τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πρώτα ενημερωθούν οι νέες Δημοτικές Παρατάξεις που έχουν προκύψει σύμφωνα με τ' αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ''Η ΕΝΩΣΗ'' Τοπικό Παράρτημα Ν. Κορινθίας, του οποίου μέλη είναι πολλοί εργαζόμενοι στο Loutraki Thermal Spa, επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά για τη συμπαράσταση στην προσπάθειά του για τη μη μίσθωση του Σπα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, τις Δημοτικές Παρατάξεις:
Μαρία Πρωτοπαππά (Δύναμη Δημιουργίας), 
Κώστας Λογοθέτης (Με τους πολίτες μπροστά), 
Καραπανάγος Ιωάννης (Αλλάζουμε Μαζί), 
Κωστής Ζερβός (Επιλογή Ευθύνης),
Δημήτρης Βασιλείου (Ώρα για Δράση) και
που συνέβαλαν με την παρουσία τους σε κοινή διαπαραταξιακή σύσκεψη και κοινή ανακοίνωση που προηγήθηκε, καθώς και με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/8/2019, ώστε το θέμα της Μίσθωσης του Σπα, να μην συζητηθεί.
Επίσης ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ''Η ΕΝΩΣΗ'' Τοπικό Παράρτημα Ν. Κορινθίας,  ευχαριστεί πολύ για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση,  τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Κωνσταντίνο Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η «ΕΝΩΣΗ»  Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, τον Πρόεδρο της ΟΣΕΤΥΠ και τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η «ΕΝΩΣΗ» παράρτημα Ν. Κορίνθιας Γιάννη Λογοθέτη,  τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του Καζίνο Λουτρακίου Βασίλη Δραμουντάνη, καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ηλία Κοφινά που παρευρέθηκε και συνέβαλε με τις τοποθετήσεις του στην κοινή διαπαραταξιακή σύσκεψη και στο Δημ. Συμβούλιο που ακολούθησε. Ευχαριστούμε επίσης πολύ και τον Νομικό κ. Νικόλαο Λόη για τη συμπαράσταση, που στα πλαίσια της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για τη μη μίσθωση του Σπα, κατέθεσε αναλυτική πρόταση στο Δ.Σ. της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. στο Σωματείο μας καθώς και σε άλλα θεσμικά αρμόδια όργανα.  
Είναι γεγονός ότι η συμπαράσταση των συμπολιτών μας και πολλών Φορέων, στο αίτημά μας για τη μη εκμίσθωση του Σπα, έτυχε ευρύτατης αποδοχής, και υποστήριξης, γι' αυτό ευχαριστούμε πολύ τον καθένα ξεχωριστά, έστω κι αν δεν αναφέρεται το όνομά του στο παρόν. 
Τέλος, ευελπιστούμε και ευχόμαστε το Δ.Σ. της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. να επανεξετάσει το αίτημα του Συλλόγου, για την ανανέωση των συμβάσεων, μέσω της νέας εργολάβου, των τριών συνδημοτών μας πρώην εργαζομένων του Σπα στην καθαριότητα, που αν και προσέφεραν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους στο Υδροθεραπευτήριο πάνω από 10 χρόνια, αυτή τη στιγμή παραμένουν σε δύσκολη οικονομική θέση και άνεργοι. Η αποκατάσταση και η επιστροφή τους στην εργασία τους, είναι βέβαιο ότι θα χαιρετηθεί και αγκαλιαστεί με τον καλύτερο τρόπο από όλους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος της Προσωρινής διοίκησης του ΔΣ
Νίκος Γλέζος
Τηλ. επικοινωνίας 6976719669


Το Προεδρείο του Συνδυασμού «Αλλάζουμε Μαζί»  
επισκέφθηκε το SPA Λουτρακίου


Ο Επικεφαλής της Παράταξης ''αλλάzουμε ΜΑΖΙ'' και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Β. Καραπανάγος, καθώς και οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι κα Κασσιανή Κόντη και κ. Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος   επισκέφθηκαν το υδροθεραπευτήριο (SPA) Λουτρακίου, χθες, Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13:00΄.   
Σκοπός της επίσκεψης των Δημοτικών Συμβούλων, με τη θεσμική τους ιδιότητα, ήταν η επίσημη, υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση, για το μείζον θέμα του Spa. που απασχολεί τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, αφού η Παράταξή μας, υλοποιεί, με συνέπεια, μετεκλογικά, τα όσα διακήρυττε  προεκλογικά. 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τoυ Συνδυασμού μας συναντήθηκαν και συζήτησαν τα δεδομένα που επικρατούν στο Spa, σε Διοικητικό, Οικονομικό και Νομικό επίπεδο, την τρέχουσα περίοδο, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Τουριστική Λουτρακίου Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ''ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.'' κ. Γεώργιο Ρουμελιώτη, τον Διευθυντή Λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου κ. Νικόλαο Πετρίτση και τον Νομικό Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Χρήστο Τζοάνο. 
Η συνάντηση από πλευράς της Παράταξής μας μετά την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων με τα αρμόδια προαναφερόμενα πρόσωπα εκτιμάται ως επωφελής, καθώς αποτέλεσε  την πρώτη επίσημη ενημέρωση της. Η πλήρης όμως εικόνα για τη λειτουργία, τη βιωσιμότητα αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Υδροθεραπευτήριο θα ολοκληρωθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από  ανταλλαγή απόψεων με τηνΔημοτική Αρχή και με τις λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθόσον η στρατηγική εξυγίανσης του Υδροθεραπευτηρίου είναι υπόθεση όλων καιυποχρεωτικά αλληλένδετη και με έτερα θέματα. Δεν υπάρχουν σχόλια