Header Ads

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ

Χλιαρή έως ανύπαρκτη η αντίδραση του ΥΠΕΞ


Είναι κοινό μυστικό ότι το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, δεν πρόκειται να αντιδράσει “Ελληνικά” ακόμα και αν οι “Αμετανόητοι και Σεσημασμένοι Εχθροί της Ελλάδας καταλάβουν και  οικειοποιηθούν την Ακρόπολη...” Έχουν δει πολλά παράδοξα τα μάτια των Ελλήνων, που συμβαίνουν σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να μας κάνει το αρμόδιο Υπουργείο και ο εκάστοτε ΥΠΕΞ Εθνικά υπερήφανους. Δεν ζητάμε πολλά. Απλώς και μόνο σε κάθε πρόκληση τύπου παραβιάσεως του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, να ακούσουμε μία καταγγελία στα διεθνή ΜΜΕ ή να ακούσουμε μία δήλωση του ίδιου Υπουργού όταν μας προκαλούν οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί με τις ανθελληνικές πράξεις τους, όπως συνέβη προ μηνών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και συμβαίνει καθημερινά  με τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία, όπως συμβαίνει επίσης καθημερινά με τις δηλώσεις του Ερντογάν για το Αιγαίο και το Κυπριακό. Χλιαρή μέχρι καθόλου η αντίδραση..


Ανάμεσα στις τόσες εκτροπές, που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια από τους Ιστοριοπειρατές των Σκοπίων, ήλθε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να προστεθεί ακόμη μία Εθνική προσβολή από τους Σκοπιανούς πολιτικούς παράγοντες να μην εφαρμόζουν ούτε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Με πασαλείμματα και με ψιλά γράμματα προσπαθούν να ικανοποιήσουν της συμφωνία στα δεκάδες αγάλματα, στη χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και τις Αλυτρωτικές εκδηλώσεις ακόμα και μέσα στην Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί γείτονες του 1995, οι γείτονες δεσμεύθηκαν  να σταματήσουν την χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου , της Ιστορίας, αλλά και του Πολιτισμού μας, αλλά πέρα βρέχει γιατί έτσι τους συνήθισε ο καταστροφέας πρώην Πρωθυπουργός, που  χάρισε το όνομα και τη γλώσσα στους Σλάβους.

Είναι  προκλητικός λαός, γιατί η Ελληνική πλευρά δεν κάνει το παραμικρό για να αντιστρέψει την ψευδή εικόνα που καλλιεργείται στα Σχολεία τους περί «Μακεδονικού δικού τους Κράτους. Κανένας από το αρμόδιο Υπουργείο δεν αναφέρεται στην πραγματικότητα. Ακόμα και στο ουσιώδες πριν ο Τίτο αλλάξει τα ονόματα στους Κομμουνιστές, που διέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία μετά την ήττα τους στο Γράμμο και στο Βίτσι, τον Αύγουστο του 1949, δεν αρκέστηκε στην ιεροσυλία του χώρου, επέβαλε τη  σλαβοποίηση των ονομάτων κι έτσι είδαμε το παιδί του Γρούπου από χωριό της Κοζάνης  να λέγεται σήμερα, ως άλλος γενίτσαρος, Γκρουέφσκι.

Επιτέλους, δεν αλλάζει ο Πρωθυπουργός το ΥΠΕΞ εκ θεμελίων και να τοοποθετήσει κανέναν Ελληνόψυχο, να δώσει την απάντηση στους Σλαύους και στον Ερντογάν;


Βάση του ΝΑΤΟ και στο Μαυροβούνιο;

    Η δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην επικράτεια του Μαυροβουνίου, θα θέσει τα θεμέλια για τη «Μεγάλη Αλβανία», δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος «Πράβε Τσέρνα Γκόρα», Μάρκο Μιλάτσιτς, καλώντας τους πολίτες του Μαυροβουνίου να μην επιτρέψουν  την «στρατιωτικοποίηση και κατοχή» της χώρας.
Ο ίδιος κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη συνοριακή με την Αλβανία περιοχή Πριλάνιε, όπου σχεδιάζεται η νατοϊκή βάση,  είπε ότι η αμερικανική βάση δεν δημιουργείται προς όφελος των πολιτών του δήμου αυτού και του κράτους, αλλά ότι ευνοεί τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

    Σε βίντεο που δημοσίευσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο Μιλάτσιτς αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου  θα δαπανήσει 17 εκατομμύρια ευρώ για ένα στρατόπεδο στο οποίο θα σταθμεύει  ελιτίστικη νατοϊκή μονάδα 120 ανδρών σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων.

    Όπως είπε, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι πρόθυμη να επενδύσει τόσα πολλά χρήματα σε μια ειδική νατοϊκή μονάδα αντί να φτιάξει εργοστάσια, όπου οι πολίτες θα μπορούσα να απασχοληθούν, να μην ξενιτεύονται οι πολίτες και να δώσει πραγματική αξία στην οικονομία.

    «Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία για αυτούς, αφού η στρατιωτική βάση θα δημιουργηθεί κοντά στο αεροδρόμιο του Μπεράνε, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αλβανία, τότε γίνεται περισσότερο σαφές ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να θέσει τα θεμέλια για κάτι σαν την «Μεγάλη Αλβανία», ανέφερε ο Μιλάτσιτς, σύμφωνα με το Τανγιούγκ.
Πηγή:  politika.rs, srbin.i

Δεν υπάρχουν σχόλια