Header Ads

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙς Φ.1661




 Ν.Δ.  Στέλιος Πέτσας για ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: 
Παραμένει αδιόρθωτος...

Newsroom , CNN Greece  Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019

«Μετά το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και το “Παράλληλο Πρόγραμμα” ο κ. Τσίπρας επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη “έτσι, χωρίς Πρόγραμμα”», σχολιάζει ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πέτσα: «Μόνο για να πει “είμαστε ακόμη ζωντανοί” στο εσωκομματικό του ακροατήριο και να αραδιάσει, πάλι, αμέτρητα ψέματα. Ψέματα στην κυβέρνηση; Περισσότερα ψέματα στην αντιπολίτευση...
Έπεισε όλους τους Έλληνες ότι δεν έχει ιδέα από το πως δουλεύει η οικονομία και το πλήγμα που της προκάλεσε με κύριο θύμα του τη μεσαία τάξη. Απέδειξε ότι δεν μπορεί να ωριμάσει. Απέδειξε κυρίως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος.
Η Ελλάδα όμως δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Κοιτάζουμε μπροστά, όλοι μαζί, για να λύσουμε τα προβλήματα που συσσώρευσε η προηγούμενη κυβέρνηση και να βγάλουμε από τις πλάτες των πολιτών τα βάρη που τους φόρτωσε. Με επενδύσεις, πολλές και καλύτερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους. Ο κ. Τσίπρας λέει “είμαστε εδώ”. Οι Έλληνες όμως είναι ήδη αλλού».

ΣΥΡΙΖΑ   Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα – Παπαγγελόπουλ
Newsroom , CNN Greece  Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία σε σχέση με την υπόθεση Novartis, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.  Συγκεκριμένα, στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία της Novartis προκειμένου αυτή να διερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του τέως πρωθυπουργού και του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίοι κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.
Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζαχαρής, που διερευνά την υπόθεση, «σκόνταψε» στα ονόματα των δύο πολιτικών προσώπων και για το λόγο αυτό, όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στη Βουλή. Ωστόσο, ο κ. Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη συνεχίζουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει αναφορά στο παρελθόν σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι στις καταθέσεις τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, ενώ έχουν επίσης καταγγείλει πως ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση αυτών των ενεργειών.

ΚΙΝΑΛ για Τσίπρα: 

Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος

«Αμετανόητος ο κ. Τσίπρας. Όλα λοιπόν τα έκανε τέλεια. Τότε γιατί έχασε τις εκλογές; Ας του θυμίσουμε εμείς μερικές λέξεις: Νέα μνημόνια, εξοντωτική φορολογία, κατάργηση ΕΚΑΣ, κατάρρευση νοσοκομείων, διχασμός, υπονόμευση των θεσμών» ανέφερε μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ
«Εμμονή στην ίδια αποτυχημένη και καταδικασμένη πολιτική» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει το Κίνημα Αλλαγής σε ένα αιχμηρό σχόλιό του για τη χθεσινοβραδινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
«Αμετανόητος ο κ. Τσίπρας. Όλα λοιπόν τα έκανε τέλεια. Τότε γιατί έχασε τις εκλογές; Ας του θυμίσουμε εμείς μερικές λέξεις: Νέα μνημόνια, εξοντωτική φορολογία, κατάργηση ΕΚΑΣ, κατάρρευση νοσοκομείων, διχασμός, υπονόμευση των θεσμών .
Η αλαζονεία κύριε Τσίπρα είναι πολύ κακός σύμβουλος. Καλά ούτε ίχνος αυτοκριτικής; Και πολύ χειρότερο, η εμμονή στην ίδια αποτυχημένη και καταδικασμένη πολιτική», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του.

ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας: 
Μονόδρομος η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ...

in.gr   14 Σεπτεμβρίου 2019, 00:06
 «Μονόδρομο» αποτελεί «η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για όποιον δε συμβιβάζεται με τα όρια που επιβάλλει το σύστημα, το κράτος, το κέρδος των λίγων αφεντικών», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη. «Γιατί κόντρα στην άποψη «δεν αλλάζουν τα πράγματα» το Φεστιβάλ έχει απάντηση. Με τους αγώνες, τα όνειρά μας, τη δύναμή μας μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον σοσιαλισμό» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Είναι όμως και κάτι άλλο. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενσαρκώνει τις αρετές της προσφοράς, της ζωντανής συμμετοχής, της δράσης, της οργάνωσης, της πραγματικής δημοκρατίας».
Ο γ. γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι αυτές είναι «αρετές, που το σύστημα, τα κόμματα και οι διάφοροι μηχανισμοί του, προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να διαγράψουν από τη ζωή του λαού και της νεολαίας, ως κάτι παλιομοδίτικο» και να βάλουν στη θέση τους, «τα κόμματα του διαδικτύου και του facebook, τα ηλεκτρονικά συνδικάτα, την ψηφιακή δήθεν δημοκρατία. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι και οι νέοι να αποξενωθούν από την ενεργητική συμμετοχή και δράση και να περιορίζονται σε ρόλο ακόλουθου, που το πολύ – πολύ θα εκφράζουν τη γνώμη τους με κανένα like στο διαδίκτυο» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:
«Δείτε για παράδειγμα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για το ηλεκτρονικό μητρώο μελών των συνδικάτων, που από τη μία στοχεύει στην απονεύρωση των συνδικάτων και των ζωντανών διαδικασιών, ουσιαστικά τη διάλυσή τους, για να μην μπορούν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και ενώ από την άλλη προωθεί το γενικευμένο φακέλωμα, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και σπουδών».

 

Ελληνική Λύση για ομιλία Τσίπρα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας...


Συμφωνία των Πρεσπών και ΔΕΗ οι τομείς που ασκεί κριτική η Ελληνική Λύση. Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους.

news24714 Σεπτεμβρίου 2019 23:39. 

Σε δύο επίπεδα η κριτική του κόμματος της Ελληνικής Λύσης στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ: Μακεδονικό και επενδύσεις.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην υποκρισία της κυβέρνησης για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών! Το αποτέλεσμα όμως είναι ΈΝΑ! ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσαν τον κανόνα που θέλει το κράτος να έχει συνέχεια... Συνέχεια στο "ξεπούλημα" της Μακεδονίας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που έφερε για την Ελλάδα, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετηθούν ξένα συμφέροντα και όχι το εθνικό συμφέρον της χώρας!», υποστηρίζει η Ελληνική Λύση, που επιμένει, όπως αναφέρει, «στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, απέναντι σε εκείνους που δίχως την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, προχωρούν στον κατακερματισμό της Ελλάδας!»
Στο άλλο θέμα, «ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στον τομέα των επενδύσεων και το "καυτό" θέμα που αφορά στην κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, ξέχασε να μας πει πως η δική του κυβέρνηση ήταν αυτή που συνέχισε το έργο που αφορά τόσο στην απαξίωση της ΔΕΗ, όσο και στο ξεπούλημα των "φιλέτων" της χώρας, έναντι πινακίου φακής!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, η οποία καταλήγει: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έδωσε σε ιδιώτες πάροχους τη δυνατότητα να πωλούν ρεύμα με μικρότερο κόστος από τη ΔΕΗ, οδηγώντας τον οργανισμό σε αυτή την κατάσταση, ενώ η Νέα Δημοκρατία, απλά ανέλαβε να συνεχίσει το έργο της απαξίωσης! Θλίψη και απογοήτευση από την πολιτική υποκρισία Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!».

ΜέΡΑ25 Βαρουφάκης : Η κυβέρνηση υποδειγματικός κρατούμενος της δουλοπαροικίας της τρόικας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη ΔΕΘ. «Είχαμε προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα ερχόταν να εγκαθιδρύσει πάνω στα θεμέλια του τέταρτου μνημονίου του κ. Τσίπρα την πιο παρασιτική ολιγαρχία» τόνισε. Μιλώντας δε για το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» είπε χαρακτηριστικά «χρέος μου να ηχογραφώ το Eurogroup, ελπίζω να το έκανε και ο κ. Σταϊκούρας»
 «Προεκλογικά είχαμε προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα ερχόταν να εγκαθιδρύσει πάνω στα θεμέλια του τέταρτου μνημονίου του κ. Τσίπρα την πιο παρασιτική ολιγαρχία», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 84η ΔΕΘ.
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση «υποδειγματικό κρατούμενο του ευρωπαϊκού κατεστημένου της δουλοπαροικίας της τρόικας», εκτιμώντας πως «η προσπάθεια επίτευξης ανταγωνιστικότητας γίνεται στη βάση ενός φτωχού κράτους το οποίο είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο στις μεγάλες πολυεθνικές και στους επιχειρηματίες ολιγάρχες, με μαζική μετανάστευση των παιδιών μας και με χαμήλωμα του πήχη των προσδοκιών αυτών που παραμένουν».
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι όποιες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης που στήριξε και το ΜέΡΑ25 «φαντάζουν εξαιρέσεις σε έναν πολύ σκληρό κακό κανόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια