Header Ads

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ!



Επίσημο: Στο Νο.5 του κόσμου ο Τσιτσιπάς, πτώση δύο θέσεων για Σάκκαρη


Εγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να ανεβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο. 32 η Μαρία Σάκκαρη.
Πηγή:  TO10.GR   05/08/2019
Ηταν δεδομένο μετά τη νίκη του επί του Μπενουά Περ στα προημιτελικά του Citi Open, ωστόσο, πλέον είναι και επίσημο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από σήμερα (5/8) βρίσκεται και τυπικά στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης, καταγράφοντας μια ακόμα σπουδαία επιτυχία.
O Ελληνας τενίστας με την εκπληκτική πορεία του στο Citi Open ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην 5η θέση, αφήνοντας στην 6η τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι και στην 7η τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται Νο. 5 για το Race to London και συνεχίζει να είναι ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στο ATP Finals, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της χρονιάς στην βρετανική πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, ο «Τσιτσιφάστ» έχει 4.045 βαθμούς, ενώ ο Κέι Νισικόρι έχει 4.040 και ο 7ος Ζβέρεφ 4.005 πόντους. Πάντα στο Νο. 1 του κόσμου είναι ο Τζόκοβιτς με 12.415 βαθμούς, 4.470 περισσότερους από τον δεύτερο Ναδάλ, που έχει 7.945. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Φέντερερ με 7.460 βαθμούς και στην τέταρτη ο Ντομινίκ Τιεμ (4.755).
Οσον αφορά στους υπόλοιπους Ελληνες τενίστες, ο Μιχάλης Περβολαράκης σημείωσε άνοδο 79 θέσεων και πλέον βρίσκεται στο Νο. 471 της παγκόσμιας κατάταξης. Από εκεί και πέρα, ο Μάρκος Καλοβελώνης έχει 26 βαθμούς και είναι στο Νο. 720, ο Αλέξανδρος Σκορίλας έχει 7 βαθμούς, ο Γιάννης Στεργίου 3, ο Πέτρος Τσιτσιπάς 2, ενώ από έναν βαθμό έχουν οι Δημήτρης Αζωίδης, Αλέξανδρος Ρουμπής, Στέφανος Σχινάς και Σταμάτης Καπίρης.

Πτώση δύο θέσεων για την Σάκκαρη


Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που είχε μαζέψει πέρσι στο τουρνουά του Σαν Χοσέ και έχασε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα τενίστρια πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, ενώ φέτος ηττήθηκε στα ημιτελικά από την πρωταθλήτρια, Σαϊσάι Ζενγκ, γεγονός που την έφερε στο Νο. 32.  Οσον αφορά την Βαλεντίνη Γραμματικόπουλου, η δεύτερη κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο Νο. 207, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είναι στο Νο. 294 του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια